Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ουκρανική κρίση

Τουρτσίνοφ: Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας

«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας», είπε ο κ. Τουρτσίνοφ (φωτογραφία αρχείου) σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό. EPA/YURY MAXIMOV
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι διεξάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας, με την υποκίνηση ταραχών στην ανατολική περιοχή της χώρας, και έδωσε τελεσίγραφο στους φιλορώσος αυτονομιστές να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτήρια που έχουν καταλάβει.

«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας», είπε ο κ. Τουρτσίνοφ σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, προσθέτοντας ότι διεξάγεται αντιτρομοκρατική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για τον τερματισμό των ταραχών.
«Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να επαναλάβει το σενάριο της Κριμαίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας... όσοι υποστηρίζουν τους επιτιθέμενους και τους καταληψίες, οι οποίοι διεξάγουν ένοπλο πόλεμο κατά της χώρας μας , δεν θα αποφύγουν την τιμωρία και την απόδοση ευθυνών», ανέφερε, επαναλαμβάνοντας ότι οι αυτονομιστές που θα παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι αύριο το πρωί δεν θα διωχθούν.
Η ουκρανική κυβέρνηση όρισε προθεσμία μέχρι τις 09.00 τοπική ώρα προς τους φιλορώσους αυτονομιστές να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτήρια τα οποία έχουν καταλάβει στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε απόψε.
Εν τω μεταξύ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο πηγή των Ηνωμένων Εθνών, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνέλθει στις 8 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης με θέμα την κρίση στην Ουκρανία.
«Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 8 μ.μ. κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας», δήλωσε διπλωματική πηγή στον ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή, διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ουκρανίας.
Στις Βρυξέλλες, η επικεφαλής τις ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει κάθε απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας και τις ουκρανικές αρχές να συνεχίσουν να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της εξουσίας τους.
Η κ. Άστον δήλωσε «βαθιά ανήσυχη» από τις ενέργειες ενόπλων και αυτονομιστικών ομάδων σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας και κάλεσε για μία ακόμη φορά τη Ρωσία να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, να αποσύρει τις στρατιωτικές της δυνάμεις από τα σύνορα με την Ουκρανία και να σταματήσει κάθε επιχείρηση που έχει ως στόχο την αποσταθεροποίηση της γειτονικής της χώρας.
Την ίδια ώρα, έτοιμες να εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αν συνεχιστούν ανάλογες ενέργειες στην Ουκρανία με αυτές που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, είναι οι ΗΠΑ, σύμφωνα με την αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ.
Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Πάουερ είπε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία φέρουν «σημάδια από ανάμειξη της Μόσχας».
«Θεωρώ ότι έχουμε διαπιστώσει ότι οι κυρώσεις έχουν αποτέλεσμα και, αν συνεχιστούν οι ενέργειες σαν αυτές που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, θα δείτε αύξηση αυτών των κυρώσεων», ανέφερε.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_8090.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters