Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κάνει πίσω το υπουργείο Οικονομικών μετά την κατακραυγή

%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5
19-02-2014

Λάθη έγιναν πολλά, αλλά ήρθε η ώρα να διορθωθούν από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο μετά τη γενική κατακραυγή για τα πρόστιμα για εκμπρόθεση δήλωση ΦΠΑ, όπως και άλλα εξοντωτικά πρόστιμα, αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω...
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Φεβρουαρίου (λογικά στις 27 του μήνα) από το ΥΠΟΙΚ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μειωθεί στα 250 ευρώ το πρόστιμο σε όποια εταιρία δεν προλάβει να καταβάλει το ΦΠΑ, ενώ έρχονται μειώσεις και στα πρόστιμα για τη μη έκδοση αποδείξεων. Βελτιώσεις αναμένουμε και στον φόρο υπεραξίας, με συμψηφισμό χρεών στο Δημόσιο, με την παράλληλη -μετά από παρέμβαση Σαμαρά- διόρθωση των επιδομάτων στους ένστολους. Και φυσικά, αυξάνεται στα 1.500 ευρώ από τα 1.000 το ακατάσχετο μισθών...
Ας δούμε ένα ένα τα μέτρα που θέλει να διορθώσει το υπουργείο Οικονομικών:
Για το ΦΠΑ: Αποσυνδέεται η υποβολή της περιοδικής δήλωσης από την καταβολή του φόρου. Οπότε, η χρεωστική περιοδική δήλωση ΦΠΑ θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά χωρίς την καταβολή του οφειλόμενου ποσού και χωρίς την πληρωμή των 10 ευρώ. Επίσης, η προθεσμία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για φορολογικές περιόδους που λήγουν από τον Ιανουάριο και μετά μετατίθεται από την 20ή στην 26η μέρα του μήνα που έπεται της φορολογικής περιόδου
Για τα πρόστιμα: Μειώνεται το πρόστιμο των 1.000 ευρώ που επιβάλλεται στους επιτηδευματίες και επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας) στα 400 ευρώ (μείωση προστίμου 60%), ενδεχομένως και στα 250 ευρώ. Παράλληλα, μειώνεται το πρόστιμο των 2.500 ευρώ που επιβάλλεται στους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας) στα 800 ευρώ (μείωση προστίμου 68%) ενδεχομένως και στα 500 ευρώ. Θα εφαρμόζεται πλαφόν στο πρόστιμο προκειμένου το ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα. Το πλαφόν ορίζεται στα 30.000 ευρώ. Εξάλλου, η εισήγηση που έχει σταλεί στην τρόικα προβλέπει τις μικρότερες ποινές από αυτές που προαναφέρθηκαν. Δηλαδή 250 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και 500 ευρώ για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Για το ακατάσχετο: Θα αυξηθεί στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων ενώ διευρύνεται χρονικά η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα. Ταυτόχρονα, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν θα προχωράει σε κατασχέσεις όταν η οφειλή είναι κάτω των 500 ευρώ.
Το πιο σημαντικό είναι ότι με τη νέα ρύθμιση, θα προβλέπει τη δυνατότητα συμψηφισμού απαιτήσεων των πολιτών από όλο τον δημόσιο τομέα με οφειλές τους προς όλο τον δημόσιο τομέα.

http://diadoseto.blogspot.gr/2014/02/blog-post_1793.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters