Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Μαζί με τα θαύματα, για να πάμε στις εκλογές, χρειαζόμαστε και τα πατε­ρημά.

“Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί! Λευτεριά; Με χαλκάδες δεν μπορεί!”.
Μαζί με τα θαύματα, για να πάμε στις εκλογές, χρειαζόμαστε και τα πατε­ρημά. Οι Πασο­κο­Νου­δούδες άρ­χισαν ήδη τις επικλήσεις στη βοήθεια του Θεού. Με λίγες διορθώσεις στα «υ» και τα «η»,  από τη στήλη, η κατάσταση έχει ως εξής.

«Τον ψήφον υμών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον», αλλά και αύριον, έσπευσε να ζητήσει ο Σαμαράς στο Άγιο Όρος και όχι «τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον». Δεν πήγε για να μετανοήσει για τα μνημόνια που ψήφισε, αλλά...
για να εξασφαλίσει την ψήφο των πιστών. Σεμνά, μαζί με τις τηλεοπτικές κάμερες. Αφού απήγγειλε το «Πάτερ ημών» με βαθιά φωνή, πληροφόρησε την αγιορείτικη κοινότητα και μέσω αυτής και εμάς ότι  «Αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας, σιγά – σιγά». Σιγά – Σιγά. «Ήσυχο – ήσυχο το πο­τα­μάκι/ αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι..» που έλεγε κι ο Βέγγος. Σιγά μην ορίσει χρονικά το «Σιγά», να τον πάρουν με τις πέτρες. Γέρων αγιορείτης, αναχωρητής από τα εγκόσμια,  (δη­λα­δή­ που αποφάσισε να μην ασχολείται με τα εγκό­σμια), προέτρεψε το λαό να επιλέξει τον Σαμαρά για να μας βγάλει από τα δύσκολα (εγκόσμια). Για σκέψου. Κι εμείς νομίζαμε πως μόνο με τη διακονία του Θεού ασχολείται...
«Ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις υμών» είπε ο Στουρνάρας και δεν είπε: «ως και ημείς αφίεμεν τοις ὀφειλέταις ημών». Δηλαδή, Ημείς συγχωράμε αυτούς που σας χρωστάνε. Όπως αυτούς που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ και όλες οι λίστες. Σιγά -σιγά θα ερευνηθεί και αυτή, κατά δια­βεβαίωσή του. Αναμφιβόλως. Αυτό θα γίνει όμως, όοοταν προσληφθούν νέοι υπάλληλοι στο ΣΔΟΕ, αφού οι υπάρχοντες δεν επαρκούν. Και πως να επαρκούν, όταν κάνουν έλεγχο σε κάθε περίπτερο και τσαγκάρικο, ή λουστράκο τύπου Βασιλάκη Καϊλα, πιστοποιώντας πενηνταράκια, την ώρα που ο συνωστισμός των καταθέσεων στις τράπεζες εξωτερικού, μοιάζει με τον συνωστισμό στην παραλία της Σμύρνης.
Συγχωράει αυτούς που μας χρωστάνε, ενώ δεν συγχωράει εμάς που ισχυ­ρίζεται πως του χρωστάμε. Ας θυμηθούμε πως σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες δέκα θα φεύγουν ένας θα προσλαμβάνεται. Και στο ΣΔΟΕ. Όμως οι περιλαμβανόμενοι στις «λήστες», δεν έ­χουν τίποτα να φοβηθούν. Δια της Υπουργού τους, Σλουμπφ, οι Ελβετοί τραπεζίτες αρνούνται να φορολογηθούν οι καταθέσεις των Ελλήνων καταθετών τους. Οι ξένες τράπεζες κρατούν το μυστικό των καταθέσεων σε αυτές. Οι ελληνικές πάλι, ανοίγουν τους λογαριασμούς των συντάξεων για να βάλει τα μεγάλα χέρια του ο Στουρνάρας και να αρπάξει και τα ρέστα.
«Ω!! Θεέ της Ελλάδας, γιατί κρατάς τις πέτρες στο έδαφος και δεν τις  «εισενέγκης εις πειρασμόν» να σηκωθούν από τη γρανιτένια υπομονή τους και να πέσουν στα κεφάλια των αδίκων», λένε οι γρανιτωδώς ριζωμένοι στον καναπέ τους.
Ας μπούμε εμείς στον πειρασμό να κάνουμε τη δουλειά των πετρών, ή όπως θα έλεγαν και οι Πόντιοι «... θέκ'ς εμάς 'ς σον πειρασμόν».
★★★
Πέθανε η γιαγιά της Κεφαλλονιάς. Στέλλα το όνομά της. 103 χρόνων. Δηλαδή γεννημένη το σω­τή­ριο έτος 1911. Άντεξε Μικρασιατική Καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Β' Παγκό­σμιο, 8ετία Καραμανλή, Χούντα, ακόμα και το Σημίτη αγκαζέ με το Γιωργάκη. Δεν άντεξε η φου­κα­ριάρα, τη χειραψία με το Σαμαρά.
★★★
Διάσημοι Έλληνες υπέρ της Ουκρανίας. Υπέρ της Ουκρανίας όπως τη θέλουν οι δυτικοί ιμπε­ριαλιστές. Τόσο διάσημοι, όσο οι σιτεμένες Μιμή Ντενίση κι Βάνα Μπάρμπα. «Ειρήνη στην Ου­κρανία, για να υπάρχει ειρήνη στον κόσμο». Δηλώσεις επιπέδου σταρ καλλιστείων «τι εύχεσαι; - Ειρήνη στον κόσμο». Ας τους ψιθυρίσει κάποιος « Ψιτ! καλέ!, Εσύ! Για τους πολέμους  στο Αφ­γα­νι­στάν,­ στο Ιράκ, στη Συρία, στην Κεντρο­αφρικανική Δημοκρατία, στο Κογκό, τις Φιλιπ­πίνες, στο Σουδάν, καμιά κουβεντούλα;». Και ο αμερικανός ηθοποιός Κλούνεϊ, προσεύχεται για την Ουκρανία. Α! Ρε αθάνατο Χόλιγουντ, μακρύ χέρι του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Μια ο Κλούνεϊ και μια οι Διάσημοι Μπάρμπα-Ντε­νίσηδες. Και αυτός μεν βρίσκεται στην πάνω -πάνω γραμμή των εισπράξεων. Οι δικοί μας απαγ­γέλλουν σαν το Βέγγο: «Απόψε, σήμερα και χθες/ όλες οι πόρτες είν' κλειστές/ και γω είμαι απ' όξω/ και μες στο φάρδος το θαμπό/ παίρνω αμπάριζα να μπω/ και με πετάνε ΟΞΩ».
Τάνια
Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, 22-23/2/2014, www.m-lkke.gr
Από alfavita
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8842.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters