Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: Είναι δυνατόν να διοργανώνετε ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ εκδηλώσεις για να…αντιμετωπίσετε τον ρατσισμό;


Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι ούτε Μ.Κ.Ο, ούτε πολιτικό κόμμα, ούτε επιχείρηση, ούτε διαφημιστική εταιρεία: Αντίθετα, είναι ο εκφραστής ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, Η ΖΩΣΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Απαραίτητη αυτή η αρχική διευκρίνηση για να έρθουμε στο θέμα μας, που είναι η παράθεση γεύματος σε ανήλικους αλλοδαπούς εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Η σχετική είδηση πρώτα:
Μαζί με τους ανήλικους ασυνόδευτους μετανάστες του ξενώνα «Εστία» της «Αποστολής» γευμάτισε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργο Καλατζή ο Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε παιδιά από διαφορετικές χώρες, συνομίλησε μαζί τους, άκουσε τις προσωπικές τους ιστορίες και ζήτησε να μάθει για τα όνειρα τους και τους στόχους τους. 

«Σκοπός της Εκκλησίας και σήμερα», είπε ο Ιερώνυμος, «είναι να στηρίζει τον άνθρωπο. Ο ξένος, ο πλησίον στον οποίο αναφέρεται ο Χριστός δεν είναι μόνον ο ομόθρησκος, ο συμπατριώτης, αλλά και αυτός που είναι εντελώς διαφορετικός, αυτός που έχει διαφορετικά πιστεύω έχει διαφορετική θρησκεία, ακολουθεί διαφορετική ιδεολογία, έχει διαφορετικό χρώμα από μας και ανήκει σε διαφορετική εθνότητα».

Στην διάρκεια του γεύματος ο Αρχιεπίσκοπος συζήτησε εκτενώς με τα παιδιά και το προσωπικό υπογραμμίζοντας ότι «ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος, μάς δίδαξε με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτου την αγάπη για τον διπλανό μας που ταυτίζεται με τον ξένο και μας διαβεβαίωσε ότι η στάση μας απέναντί τους είναι αποφασιστικής σημασίας κριτήριο για τη δικαίωση και σωτηρία μας. Ο ίδιος ο Θεός ταυτίζεται με το πρόσωπο του ξένου! λέγοντας “Ξένος ήμην και συνηγάγετέ με”, “εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε”».

Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τα παιδιά και το προσωπικό του ξενώνα ότι «η Εκκλησία θέλει την πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου, την ανάπτυξή του, αλλά είναι και συμπαραστάτης στις δυσκολίες του. Θέλει να στηρίξει την ψυχή μας, να μας ενδυναμώσει, ώστε να πατάμε στα πόδια μας και βέβαια, όταν έχουμε πρόβλημα στέκεται πλάι μας».
Ορισμένες παρατηρήσεις:
- Προκαλεί εντύπωση η σπουδή του Αρχιεπισκόπου να διοργανώσει το συγκεκριμένο γεύμα. Θα λέγαμε πώς, μοιάζει περισσότερο με πολιτική εκδήλωση, στημένο σόου, πανηγυράκι εκμετάλλευσης ανθρώπων και εκμαίευσης συμπερασμάτων, παρά με μια πραγματική φιλανθρωπική πράξη.
- Μάλιστα, μας φαίνεται ότι είναι και φοβερά ρατσιστική! Γιατί Μακαριώτατε δεν διοργανώσατε ΚΟΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ημεδαπών και αλλοδαπών παιδιών;  Πώς και δεν το σκεφθήκατε;
- Είμαστε βέβαιοι πως τα…φιλοχριστιανικά και φιλελληνικά ΜΜΕ, καθώς και οι διάφοροι «άθεοι» που υβρίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, θα σας έβγαλαν το καπέλο γι΄αυτή σας την πράξη.Μπόρεσαν, άλλωστε, να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εικόνες κατά κόρον στα δελτία και τα έντυπά τους, προκειμένου να κάνουν πολιτική. Αυτό θέλετε;
Και για να προλάβουμε τους διάφορους καλοθελητές: Μας είναι παντελώς αδιάφορα το χρώμα, η γλώσσα και η καταγωγή κάποιου. Δεν τον χαρακτηρίζουμε από αυτά, αλλά από τον πολιτισμό, τις πράξεις, την Ιστορία, τα πιστεύω του. Δεν είμαστε ρατσιστές! Βέβαια, ομολογούμε πως κοινή τραπεζαρία π.χ με Μουσουλμάνους, δύσκολα θα διοργανώναμε! Είναι, βλέπετε, νωπό ακόμα ΤΟ ΑΙΜΑ των Χριστιανών μαρτύρων και αγωνιστών που κατασφάζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης από τις κτηνώδεις ισλαμικές ορδές…
- Ας πάμε τώρα στα όσα θεολογικά λέτε για να δικαιολογήσετε την πράξη σας: Καλό είναι να μην ερμηνεύετε κατά το δοκούν τα Λόγια του Χριστού, προκειμένου να πολιτικολογήσετε! Κάτι τέτοιο, είναι φοβερή ασέβεια και φρικτή βλασφημία!
- Ναι, πράγματι ο Κύριος ως ξένος ήρθε στον κόσμο αυτό και αποξενώθηκε λόγω των πράξεών του. Ναι, ήταν πρόσφυγας στην Αίγυπτο και κυνηγημένος από τους σφαγείς του Ηρώδη.
Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την ΕΙΣΒΟΛΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (και όχι προσφύγων) στη χώρα μας, που απειλεί με εξαφάνιση τον Εθνικό και Ορθόδοξο κοινωνικό ιστό;;;
Τι δουλειά έχει ο φανατικός Ισλαμιστής που θέλει να επιβάλει την βάρβαρη θρησκεία του με τον Χριστό που μίλησε για ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ;;;
- Πάμε παρακάτω: Αναφέρεστε στην Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Και σίγουρα, θα νομίζετε πως κάνετε κι εσείς κάτι αντίστοιχο, με το να γευματίζετε με αλλοδαπούς.
Ίσως όμως σας ξέφυγε κάτι! Ποιο είναι αυτό; Ότι πλησίον μας ΔΕΝ είναι μόνο ο ξένος, αλλά και ο ντόπιος!
Πού είναι λοιπόν οι ντόπιοι στο εν λόγω γεύμα; Ξαναρωτάμε, γιατί δεν οργανώσατε κοινή τράπεζα Ελλήνων και ξένων παιδιών;
 
Για να μην το πολυκουράζουμε: Η «ευαισθησία» σας για μία μόνο κατηγορία συνανθρώπων μας, δεν πείθει ότι γίνεται ούτε από ανθρωπισμό, ούτε από τήρηση των Ευαγγελικών Λόγων.
Ξαναλέμε πως δείχνετε να κάνετε πολιτική, να προσφέρετε εικόνες στους διάφορους – αντίχριστους – εξουσιαστές για να κάνουν την προπαγάνδα τους και τελικά, η όλη εκδήλωση να φαίνεται ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ!
Όπως είναι και οι αντίστοιχες εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι και ακόμα και να δουν ένα παιδάκι να πεινά, δεν του δίνουν ψωμί επειδή είναι μαύρο ή κίτρινο!
Ρωτάμε τρίτη φορά: Γιατί δεν διοργανώσατε κοινό τραπέζι ημεδαπών και αλλοδαπών; Τι ακριβώς θέλατε να δείξετε με αυτή την ρατσιστική μονομέρειά σας;
Ελπίζουμε να συνεχίσετε το έργο σας, χωρίς αποκλεισμούς. Κι αν σας φαίνονται σκληρά τα όσα γράφουμε, θα αλλάξετε γνώμη όταν επισκεφθείτε μια φτωχή οικογένεια ημεδαπών που πεινά, έχει μικρά παιδιά και καμία στήριξη από πουθενά. Αλλά γι’ αυτούς δεν είδαμε κανένα ενδιαφέρον να τους τραπεζώσετε, εσείς και το μιντιακό κατεστημένο που στηρίζει την «Αποστολή» σας.
Με χριστιανική αγάπη αλλά και αλήθεια,
 
Υ.Γ. Πιθανόν να είναι μικρή λεπτομέρεια για εσάς, όμως πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό οι αλλοδαποί μαθητές να είναι Βαπτισμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αν όχι, ελπίζω τουλάχιστον να μην τους σερβίρατε να φάνε χοιρινό…
 
http://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters