Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

TA MNHMONIA "KAΤΑΠΙΑΝ" 10 ΒΑΣΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


Δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών βρίσκονται σε υποχώρηση εξαιτίας της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες....
 Καθημερινά δοκιμάζονται, όπως υπογραμμίζουν οι δικαστικοί λειτουργοί, το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ.1), το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση (άρθρο 22 παρ.5), το δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 21 παρ.3 και 5 παρ.5). Επίσης, επισημαίνεται ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας δεν φαίνεται να προωθείται αποτελεσματικά (άρθρο 106), ενώ η αρχή της ισότητας (άρθρο 4 παρ.1) και η ειδικότερη έκφρασή της, της συνεισφοράς των πολιτών στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους (άρθρο 4 παρ.5), συχνά αγνοούνται, με αποτέλεσμα να απειλείται η απόλαυση ακόμα και του ατομικού δικαιώματος της ιδιοκτησίας (άρθρο 17). Επίσης, τονίζεται ότι η ατελής εφαρμογή στην πράξη των επίμαχων συνταγματικών διατάξεων δυσχεραίνει ακόμη και την ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών (άρθρο 5) και προσβάλλει την αξία του ανθρώπου, η προστασία της οποίας αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2). Και η ανακοίνωση καταλήγει με την εξής βαρύνουσα επισήμανση: «Η υπολειτουργία του κοινωνικού κράτους δικαίου, που προβλέπει το Σύνταγμα (άρθρο 25 παρ.1) έχει φτάσει σε οριακό πλέον σημείο, απειλεί την κοινωνική συνοχή αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας».Προ ημερών, σε πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν οι  έξι Δικαστικές Ενώσεις προκάλεσε αίσθηση η παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας Ι. Γράβαρη. Όπως επεσήμανε, «η Ιστορία μας καλεί να αναμετρηθούμε με ένα καινούργιο είδος Δικαιοσύνης. Κατά τη γνώμη μου, αντίθετο με το Σύνταγμα. Στην αναμέτρηση αυτή, όσο κι αν το έργο είναι δύσκολο, η απάντηση είναι απλή. Πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα».
Σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί σας, κύριοι Δικαστικοί Λειτουργοί, 1,5 εκατομμύριο άνεργοι Έλληνες, 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστοι και 3,8 εκατομμύρια νεόπτωχων. Για παραβιάσεις συνταγματικών δικαιωμάτων θα ομιλήσουν και τα θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας. Στο Σύνταγμα που κουρελιάζεται μέσω των αλλεπάλληλων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου θα αναφερθούν πολλοί. Πιο ωραία όμως το έθεσε ίσως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή: «Κανένα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα προσαρμογής για την Ελλάδα δεν αποβλέπει στη σκόπιμη παραβίαση συνταγματικών διατάξεων…»
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2013/12/ta-mnhmonia-ka-10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters