Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η πόλη της ελευθερίας που θα πλέει στις θάλασσες

Οραματιστείτε το ιδανικό μέρος για να ζείτε ή για να εργάζεστε. Μια ασφαλή, φιλική κοινότητα, χωρίς περιβαλλοντική μόλυνση και με πολλές δυνατότητες ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια.
Τέλος, φανταστείτε αυτή την κοινότητα να βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση ανά τον κόσμο. Τώρα αρχίζετε να κατανοείτε το concept του «Freedom Ship», της πρώτης πλωτής πόλης στον κόσμο, που θα στεγάζεται ουσιαστικά στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ.
Οι διαστάσεις του προκαλούν δέος, καθώς το πλοίο θα έχει μήκος 1.370 μέτρων, πλάτος 228 και ύψος 106 μέτρων, ενώ το βάρος του θα αγγίζει τους 2,7 εκατομμύρια τόνους.
Το όραμα
Το concept ανήκε σε ομάδα οραματιστών, με επικεφαλής τον μηχανικό Νόρμαν Νίξον, οι οποίοι πίσω στα 90s άρχισαν να σχεδιάζουν μια πλωτή πόλη ικανή να στεγάζει 50-100.000 άτομα, με καταστήματα, εστιατόρια και άλλες υπηρεσίες που θα ταξίδευε ανά τον κόσμο, επιτρέποντας στους κατοίκους της να ζουν εξ ολοκλήρου στη θάλασσα.
Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο δεν κατάφερε ωστόσο να προσελκύσει επενδυτές και εγκαταλείφθηκε, ενώ ο ο ίδιος Νίξον απεβίωσε πέρυσι.
Σήμερα ο Ρότζερ Γκουτς, μέλος εκείνης της ομάδας και συνεργάτης του Νίξον, αποφάσισε να αναβιώσει την ιδέα διαισθανόμενος αλλαγή στο κλίμα της οικονομίας, ξεκινώντας εκ νέου την καμπάνια προσέλκυσης επενδυτών ώστε να καλυφθεί το δυσβάσταχτο κόστος των 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το «Freedom Ship» δεν θα είναι κρουαζιερόπλοιο, αλλά ένα μοναδικό μέρος για να ζει και να εργαστεί κανείς, να πάει διακοπές ή απλώς να το επισκεφτεί. Θα κινείται συνεχώς ανά τον κόσμο, περνώντας ωστόσο το 70% του χρόνου ελλιμενισμένο σε διάφορες πόλεις, γι' αυτό για ένα πλήρη γύρο του κόσμου θα χρειάζεται περίπου δύο χρόνια.
Το πλοίο θα μπορεί να δέχεται 30.000 επισκέπτες την ημέρα, 10.000 επισκέπτες στα ξενοδοχεία του και θα απασχολεί πλήρωμα 20.000 μελών.
Το αεροδρόμιο που θα βρίσκεται στο πάνω κατάστρωμα θα εξυπηρετεί αεροσκάφη έως σαράντα θέσεων, για τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών του προς και από κοντινά αεροδρόμια.
Τι θα περιλαμβάνει
Στα συνολικά 25 καταστρώματά του θα στεγάζει διαμερίσματα, βιβλιοθήκη, νοσοκομείο και σχολείο για τους μόνιμους κατοίκους.
Συμπληρωματικά θα διαθέτει καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καζίνο, αποθήκες και παντός είδους επιχειρήσεις. Όπως ξεκαθαρίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, το «Freedom Ship» δεν θα αποτελεί φορολογικό παράδεισο, αν και στους κατοίκους του δεν θα επιβάλλονται φόροι.
Το θέμα της φορολόγησης, όπως και αυτό το νομικού δικαίου που θα ισχύει on board είναι μονάχα μερικά νομικής και τεχνικής φύσης ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προτού το πλοίο αρχίσει να κατασκευάζεται.
Ο ίδιος ο Γκουτς πάντως παραμένει αισιόδοξος, τονίζοντας ότι το βασικότερο θέμα είναι να βρεθούν επενδυτές
espressonews
http://www.apocalypsejohn.com/2013/12/h-polh-ths-eleutherias-pou-tha-pleei-stis-thalasses.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters