Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Τουρκία: Καταρρέουν λίρα και χρηματιστήριο λόγω πολιτικής αστάθειας

Οι αναταράξεις στην κυβέρνηση Ερντογάν επηρεάζουν και την οικονομία - Σπεύδουν να "ξεφορτωθούν" τουρκικά ομόλογα οι ξένοι επενδυτές
Σημαντικές συνέπειες στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης και στην τιμή του συναλλάγματος επιφέρει και σήμερα η υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία.
Από τις 17 Δεκεμβρίου που έγιναν οι προσαγωγές στην υπόθεση μέχρι και την Πέμπτη, η πτώση στο Χρηματιστήριο ήταν της τάξης του 13,74%, ενώ και σήμερα το πρωί ο γενικός δείκτης παρουσίαζε πτώση 2,75%.
Παράλληλα, αυξάνονται συνεχώς και οι τιμές του συναλλάγματος. Η ισοτιμία του ευρώ είχε διαμορφωθεί στις 10.30 το πρωί στις 2,94 λίρες και αυτή του δολαρίου στις 2,13 λίρες. Και οι δύο ισοτιμίες βρίσκονται σε ιστορικό υψηλό.
Η κατάσταση αυτή, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει και τους διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι σύμφωνα με το Bloomberg σπεύδουν να "ξεφορτωθούν" τα τουρκικά ομόλογα που διακρατούν με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και δύο χρόνια.
Συνολικά, το τουρκικό χρέος που διακρατούν ξένοι επενδυτές μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 532 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας στα 53,8 δισ. δολάρια, που αποτελεί χαμηλό τριμήνου, κι ενώ τον περασμενο Μάιο το ποσό αυτό ανερχόταν στα 72 δισ. δολάρια. Η τάση αυτή συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα, λόγω των παραιτήσεων υπουργών και βουλευτών που έχουν πλήξει σοβαρά το προφίλ της κυβέρνησης Ερντογάν.

http://www.katohika.gr/2013/12/tourkia-katarreoun-lira-kai-xrimatistirio-logo-politikis-astatheias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters