Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 
ΟΜΑΔΑ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Ορισμένοι αναγνώστες του KTG (keeptalkinggreece.com) ίσως ενθυμούνται ακόμα τη μυστική συμφωνία εμπράγματης εγγύησης μεταξύ Ελλάδας και Φινλανδίας, με αντάλλαγμα για το Νορβηγικό έθνος, να προσφέρει οικονομική βοήθεια με το 2ο Μνημόνιο στην υπερχρεωμένη ελληνική χώρα.


Αυτό συνέβη το Φεβρουάριο του 2012. Η συμφωνία υπεγράφη από τους υπουργούς Οικονομίας των δύο χωρών τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο της Ελλάδας και την Jutta Urpilainen της Φινλανδίας.

Παρότι επρόκειτο για μυστική συμφωνία, ορισμένα στοιχεία διέρρευσαν αλλά το πλήρες κείμενο της συμφωνίας δεν δημοσιεύθηκε ποτέ.

Η Ελλάδα επέμενε να παραμείνει η συμφωνία μυστική.

Ωστόσο τη Δευτέρα ένα κορυφαίο δικαστικό διοικητικό όργανο ενδιαφέρθηκε για τη διαφάνεια του θέματος.  Έπειτα από δύο καταγγελίες που υποβλήθηκαν, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση στο Ελσίνκι πρέπει να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες.

Το πρωί της Πέμπτης το Υπουργείο οικονομικών ανάρτησε στην ιστοσελίδα του το οκτασέλιδο κείμενο επικύρωσης της ανταλλαγής ολικής επιστροφής (Total Return Swap Confirmation).  


Απόφαση Δικαστηρίου και συμφωνία ασφάλειας:

«Το Υπουργείο ,Οικονομικών πρέπει να δημοσιοποιήσει τη συμφωνία με εξαίρεση τα ονόματα και άλλα αναγνωριστικά στοιχεία των ελληνικών τραπεζών που διευκόλυναν την ανταλλαγή των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε το Ανώτατο Διοικητικό δικαστήριο του Ελσίνκι σήμερα σε μία απόφασή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Η Φινλανδία ήταν η μόνη χώρα που συνήψε συμφωνία εμπράγματης εγγύησης και τη δημοσιοποίησε σε όλα τα μέλη του Ευρώ. Η- υπουργός Οικονομικών επέδειξε το κείμενο της σύμβασης σε νομικούς χωρίς ωστόσο να τους επιτρέψει να λάβουν αντίγραφα και στη συνέχει δημοσίευσε μια σύντομη περίληψη της σύμβασης. Η Ελλάδα επιθυμούσε να παραμείνει το έγγραφο απόρρητο, σύμφωνα με τη δήλωση του δικαστηρίου.

Με βάση τη συμφωνία ένα συνολικό ποσό 880 εκατομμυρίων ευρώ ($ 1,14 δις   ) ελληνικών ομολόγων μεταφέρονται από ελληνικές τράπεζες σε ένα θεματοφύλακα ο οποίος τα πουλά και επενδύει τα έσοδα σε ομόλογα των πέντε πιο υψηλά αξιολογημένων επικυρίαρχων της ζώνης του ευρώ με χρόνο διάρκειας από 15 σε 30 χρόνια. 

Το κομμάτι που συνεισέφερε η Νορβηγία ήταν περίπου 2.2 δις ευρώ και προσέφερε στην Ελλάδα 1.3 δις ευρώ διμερούς δανείου με το 10 Mνημόνιο σύμφωνα με την υπουργό οικονομίας (όλη η υπόθεση εδώ: Bloomberg)

Δείτε το πλήρες κείμενο της συμφωνίας εμπράγματης εγγύησης 

.... Και χάριν της Φινλανδίας οι Έλληνες μπορούν να λάβουν γνώση των μυστικών συμφωνιών εφόσον τώρα επιβάλλεται η διαφάνεια τους από το νόμο.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 
ΟΜΑΔΑ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/11/apokalypsh-mystikhs-symfwnias-empragmaths-eggyhshs-apo-th-finlan.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters