Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

AYTOΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ Παραδίδουν την Θράκη σε "τουρκόφρονες" δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους



Στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να σταματήσει επερχόμενες συντριβές στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται, αλλά και την άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου, θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, προσφέροντας για πρώτη φορά την ευκαιρία στους Τούρκους να επιβάλουν "τουρκόφρονες" δημάρχους σε μεγάλους δήμους της Θράκης, με κίνδυνο να δημιουργήσουν ένα νέο Κόσοβο.
Ας δούμε πρώτα τι μας επιφυλλάσει ο νέος νόμος που για την αλλαγή του δεσμέυτηκε πάλι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε προ ημερών, γεγονός που δείχνει ότι επισπεύδει τις διαδικασίες.
Το Υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται το τελευταίο διάστημα την πρόταση, η οποία πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχει άμεση ισχύ από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύμφωνα με την πρόταση που επεξεργάζεται ο Γιάννης Μιχελάκης:
Θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια. Ένα για τους υποψήφιους δημάρχους με αλφαβητική σειρά και ένα δεύτερο για όλους τους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης. Οι πολίτες δηλαδή θα επιλέγουν ξεχωριστά δήμαρχο και ξεχωριστά δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παρατάξεων.
Σε περίπτωση που κάποιος δήμαρχος πιάσει την πρώτη Κυριακή το όριο του 42%, θα εκλέγεται αυτοδίκαια, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει και δεύτερος γύρος την επόμενη Κυριακή.
Σημείο κλειδί θα είναι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Αν δηλαδή ένας δήμαρχος, έχει απαραίτητα την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο ή όχι. Η λόγική επιβάλει πως ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος θα ανακηρύσσει συνδυασμό πριν τις εκλογές και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον το 51% των δημοτικών συμβούλων υπέρ του. Για παράδειγμα, σε ένα 31μελές συμβούλιο, αν ο νικητής δήμαρχος δεν εκλέξει 15 συμβούλους την πρώτη Κυριακή, αλλά 12, τότε θα εκλέγονται οι 3 που του λείπουν από τους επιλαχόντες της παράταξής του που κατετάγησαν μετά τον 30ό. Σ' αυτή την περίπτωση οι 3 επιλαχόντες θα αφαιρούνται από τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Όμως αυτό δεν έχει αποφασιστεί με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να δούμε, δημάρχους να προσπαθούν να "κουμαντάρουν" δήμους με μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Για πρώτη φορά θεσπίζεται όριο εκλογής 5%, για τους υποψηφίους δημάρχους. Κανένας υποψήφιος δήμαρχος δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, εφ' όσον ο ίδιος προσωπικά δεν πιάσει το ποσοστό αυτό. Η διάταξη αυτή ισχύει και για τους δημοτικούς συμβούλους, των οποίων ο επικεφαλής του συνδυασμού δε συγκεντρώσει το 5%, ακόμα και αν οι ίδιοι προσωπικά συγκεντρώσουν περισσότερες ψήφους από συνυποψηφίους τους άλλων παρατάξεων.
Στην περίπτωση της Θράκης όλοι γνωρίζουν ότι το τουρκικό προξενείο θα επιδιώξει να συντονίσει την μειονοτική ψήφο,και να επιβάλει την γραμμή "Τούρκοι, ψηφίστε Τούρκους", σε προσδιορισμένους φυσικά από το ίδιο "τουρκόφρονες" υποψήφιους δημάρχους. Έτσι σε πολλούς δήμους που αυτή τη στιγμή έχουν χριστιανούς δημάρχους κινδυνέυουμε να δούμε την αλλαγή τους με μουσουλμάνους.
Μέχρι τώρα η μουσουλμανική ψήφος διασκορπιζόνταν μεταξύ των κομμάτων, τώρα με τον νέο νόμο θα συγκεντρώσουμε την μειονοτική ψήφο από μόνοι μας στους "υποψήφιους" της Άγκυρας. Το όριο του 42% και ταυτόχρονα η ελευθερία ψήφισης "όποιου θέλουμε" αποτελεί "βούτυρο στο ψωμί" του Ερντογάν να πραγματοποιήσει το όνειρό του να βάλει δικούς του ανθρώπους στον κρατικό μηχανισμό της περιοχής, και να ενισχύσει τα "επιχειρήματα" της Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη είχε υπάρξει υποψηφιότητα μειονοτικού νομάρχη το 2006 στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης, όταν το ΠΑΣΟΚ έδωσε το "χρίσμα" στην Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, η οποία δήλωνε και "τουρκάλα".
Τώρα με το όριο στο 42% και ψήφιση όποιου συμβούλου επιθυμεί ο καθένας, είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας!
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters