Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Λουκέτο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ

Διακόπτεται σταδιακά η λειτουργία πολλών υπηρεσιών του αμερικανικού Δημοσίου για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια καθώς δεν επετεύχθη συμφωνία για...


αύξηση του ορίου δανεισμού μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Από σήμερα τα ξημερώματα πολλές υπηρεσίες που απασχολούν συμβασιούχους δεν δαθέτουν επαρκή χρήματα για να λειτουργήσουν και συνεπώς κλείνουν. Απλήρωτοι θα μένουν και εργαζόμενοι των οποίων οι υπηρεσίες είναι ζημιογόνες καθώς το Δημόσιο δεν μπορεί να δανειστεί.

«Η Αμερική κλείνει» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του CNN που αφορά τη διακοπή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά πριν από τη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.

Πριν ακόμη την σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Το χρονικό

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προωθούν νομοσχέδιο προϋπολογισμού το οποίο μειώνει δραστικά τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Obamacare», του νόμου για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία, που επί της ουσίας ισοδυναμεί με κοινωνικοποίηση των ιατρικών παροχών. Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία αρνούνται να υποχωρήσουν στις πιέσεις για αλλαγές στο Obamacare και απορρίπτουν τα νομοσχέδια χρηματοδότησης που προωθεί η Βουλή.

Ομπάμα: Δεν θα θιγούν οι ένστολοι

Λίγο μετά το αδιέξοδο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων προς το ένστολο προσωπικό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ότι θα παραμείνουν κανονικά στην υπηρεσία τους κατά τη διάρκεια της μερικής διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνησης, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα είχε ζητήσει να προληφθεί μια πιθανή οικονομική παράλυση της κυβέρνησης και κατηγόρησε την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι κατασκευάζει μια κρίση που θα πλήξει την οικονομία και τους πολίτες σε όλη τη χώρα.

«Μια παράλυση θα έχει σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στους πολίτες και άμεσα», είπε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters