Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινάει ψυχρός πόλεμος μεταξύ Ε.Ε και Η.Π.Α;

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία ομοιότητα μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και των αντίστοιχων υπηρεσιών στα δημοκρατικά κράτη».

angela merkel kanzlerin deutschland nsa spitzelstaat ueberwachung.pngΜέρκελστην έκδοση της εφημερίδας Die Zeit 11.07.2013

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτή η σύγκριση επιτυγχάνει μόνο να υποβαθμίσει όσα έκανε η Στάζι στους πολίτες της πρώην ΛΔΓ.

Από χθες φαίνεται να ξεκίνησε νέος ψυχρός πόλεμος μεταξύ Ε.Ε και Η.Π.Α.

Σίγουρα και στον "θερμό" πόλεμο η Νίκη των Συμμάχων βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην παρακολούθηση των πληροφοριών των Ναζί όταν οι Σύμμαχοι κατάφεραν να σπάσουν τον κώδικό της Enigma... (συσκευές Enigma βρίσκονται σήμερα 

  

στο μουσείο της NSA).

image-534717-galleryV9-yysz.jpgΔιαβάστε περισσότερα για την θρυλική Enigma ΕΔΩ.

NSA: Παρακολούθηση τηλεφωνημάτων 35 ξένων ηγετών

Σημείωση ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣ: Σύμφωνα με πληροφορίες* μας εμπλέκεται και η Αμερικανική Πρεσβεία στο Βερολίνο!

Διαβαθμισμένο έγγραφο της NSA που υπέκλεψε *ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποκαλύπτει το εύρος των παρακολουθήσεων της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Σύμφωνα με υπόμνημα αμερικανού αξιωματούχου, η Υπηρεσία παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες 35 ηγετών από διάφορες χώρες του κόσμου.

Τα ονόματα των ηγετών αυτών δεν αναφέρονται στο έγγραφο.
Οι αποκαλύψεις έρχονται την ώρα που οι Ευρωπαίοι ασκούν έντονη κριτική στις ΗΠΑ για τις φήμες που θέλουν την NSA να παρακολουθούσε το τηλέφωνο της γερμανίδας καγκελαρίου.
Το υπόμνημα ενθαρρύνει αξιωματούχους σε Λευκό Οίκο, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πεντάγωνο να μοιραστούν τις πληροφορίες των τηλεφωνικών τους καταλόγων, έτσι ώστε η Υπηρεσία να προσθέσει τους τηλεφωνικούς αριθμούς ξένων πολιτικών στα συστήματα παρακολούθησης, αναφέρει ο Guardian.
Όπως αναφέρει το έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά ο Guardian, η παρακολούθηση ξένων ηγετών είναι συνηθισμένη πρακτική της NSA και μάλιστα η Υπηρεσία ζητά τη συνδρομή αμερικανών αξιωματούχων για τις παρακολουθήσεις.
Μετά τις φήμες για παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της γερμανίδας καγκελαρίου, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν παρακολουθούν και δεν θα παρακολουθήσουν στο μέλλον» τις επικοινωνίες της Μέρκελ.
Αυτό δεν μετρίασε την οργή των Γερμανών, καθώς όπως ανέφερε η γερμανική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ δεν αρνήθηκαν ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες της Μέρκελ είχαν υποκλαπεί στο παρελθόν.
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
http://http---ellinon-anava.pblogs.gr/2013/10/xekinaei-psyhros-polemos-metaxy-e-e-kai-h-p-a.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters