Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Ελευσίνια Μυστήρια στην αρχαία Μεσσήνη

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας φέτος το καλοκαίρι να έπεσαν στο θέατρο της αρχαίας Μεσσήνης, λόγω της επαναλειτουργίας του, ωστόσο η σκαπάνη του καθηγητή Πέτρου Θέμελη συνεχίζει να φέρνει στο φως σπουδαία ευρήματα.
Όπως τα υπέροχα ψηφιδωτά που βρέθηκαν δίπλα στη στοά της Αγοράς, αλλά και η αποκάλυψη τεράστιας στοάς στο βόρειο μέρος της. «Η Αγορά αποκαλύπτεται και, απ' ό,τι φαίνεται, κρύβει πολλά μυστικά» μας λέει ο κ. Θέμελης.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτής της στοάς, η οποία έχει μήκος 196 μέτρα, ήταν διώροφη και έκλεινε όλο τον χρόνο από τον Βορρά. Όμως, τις εντυπώσεις κλέβει ένα τεράστιο ψηφιδωτό του 2ου αιώνα μ.Χ. που αποκαλύπτεται δίπλα στη στοά της Αγοράς.
Πρόκειται για ψηφιδωτό πλάτους 2 μέτρων και μήκους 10 περίπου μέτρων. Αναπαριστά μυθολογική παράσταση που αναφέρεται σε μύηση της πρώτης βασίλισσας της πόλης, της λεγόμενης Μεσσήνης, στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μορφές είναι σε φυσικό μέγεθος, ενώ πάνω από τα πρόσωπα αναγράφονται τα ονόματα της Μεσσήνης και του Ιεροφάντη Αττικού.
Σύμφωνα με τον Παυσανία που επισκέφθηκε την αρχαία Μεσσήνη την πενταετία 160-165 μ.Χ., υπήρχε ναός της Μεσσήνης, κόρης του Τρίοπα, με άγαλμα από χρυσάφι και παριανό μάρμαρο.
Ο μεγάλος περιηγητής αναφέρει ακόμη ότι τη Μεσσήνη μύησε στα Ελευσίνια Μυστήρια ο Καύκωνας, που ήρθε από την Ελευσίνα.
Όμως, εκτός από τη μυθολογική παράσταση, η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε ένα ακόμη ψηφιδωτό σε άριστη κατάσταση.
Οι ανασκαφές, πάντως, δεν σταματούν εδώ, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Θέμελη, θα συνεχισθούν και τα επόμενα χρόνια, με επίκεντρο την Αγορά.
Πηγή Π.Τσώνης, Έθνος
http://www.apocalypsejohn.com/2013/08/ta-elefsinia-mysthria-sthn-arxaia-messhnh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters