Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Nέα κοροϊδία με την υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων

Διαβάζω από το πρωί ότι η τρόικα (και όχι μόνη της) σκαρφίστηκε την υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων για φυσικές καταστροφές κι αυτό μου φαντάζει σαν μια ακόμη κοροϊδία, ώστε να αλλάξουν χέρια τα λιγοστά πλέον χρήματα πολύ κόσμου και να πάνε προς την αρωγή των Ασφαλιστικών Ταμείων και τίποτα παραπάνω.

Έχοντας τη γαλλική νοοτροπία, μέχρι πρότινος, ασφάλιζα το σπίτι μου στην Ελλάδα. Δεν θα το ξανακάνω γιατί έχω μέτρο σύγκρισης!

Στη Γαλλία, όταν ασφαλίζεις το σπίτι σου για φυσικές καταστροφές με το ελάχιστο ασφαλιστικό κόστος π.χ 300 ευρώ για 150 τ.μ., η ασφάλεια δεν είναι μόνο για την περίπτωση που πέσει αεροπλάνο (!) πάνω στην ιδιοκτησία σου ή για την περίπτωση σεισμού (όπως αναφέρει μέσα το ελληνικό συμβόλαιο) και για τα υπόλοιπα «νίπτουν τας χείρας τους» πίσω από τα ψιλά γράμματα με τους δυσνόητους νομικούς όρους.

Στη Γαλλία η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων με το ελάχιστο κόστος για φυσικές καταστροφές καλύπτει συν τοις άλλοις, διαρροές νερού σε περίπτωση που σπάσει μια σωλήνα, έκρηξη θερμοσίφωνα από άγνωστη αιτία, κλοπή, επαναπατρισμό σε περίπτωση ατυχήματος μέσα στην γαλλική επικράτεια, κάλυψη ζημιών προς τρίτους σε περίπτωση που αυτές έχουν προκληθεί σε ξένη ιδιοκτησία (από δική σου υπαιτιότητα) π.χ. από διαρροή νερού ή πυρκαγιά στο διαμέρισμα ή το σπίτι σου… μέχρι επιδιόρθωση και βάψιμο τοίχων καλύπτει.

Έτυχε, λοιπόν, ένα καλοκαίρι στη Σύρο να πλημμυρίσω γιατί είχε τρυπήσει ο θερμοσίφωνας και την άλλη φορά είχε καεί μια ασφάλεια στον ηλεκτρικό πίνακα με αποτέλεσμα να τον καταστρέψει και να «μαυρίσει» ο τοίχος.

Και τις δύο φορές η πολύ γνωστή ασφαλιστική σφύριζε κλέφτικα, οπότε αποφάσισα να κάνω το ίδιο και να πάψω να τους πληρώνω, καθώς και την ασφάλεια κάλυπτα από την τσέπη μου και τις απρόβλεπτες ζημιές!

Σημειωτέον ότι στη Γαλλία την ασφάλεια του σπιτιού την πληρώνει αυτός που κάνει χρήση. Αν το σπίτι ενοικιάζεται την ασφάλεια πληρώνει ο ενοικιαστής, αν το σπίτι δεν είναι ενοικιασμένο η ασφάλεια δεν είναι υποχρεωτική και αν μένει σ’ αυτό ο ιδιοκτήτης τότε την πληρώνει αυτός.

Και κάτι άλλο με την ασφάλιση των ακινήτων: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ξεχρεώσει και να βγει από την κρίση; Για ποια διάσωση κοπιάζουν τρόικα και κυβερνώντες; Της Ελλάδας των Ελλήνων ή των ασφαλιστικών και των μεγαλοσυμφερόντων;

Και στο γνωστό ρεφρέν του «μα έτσι θα γίνουμε Ευρώπη ή έτσι γίνεται στην Ευρώπη», απαντώ ότι εδώ είναι Ελλάντα.

Βρίσκουν χίλιους τρόπους να στα παίρνουν αλλά κανέναν να στα δίνουν, αν και όταν πρέπει…

Υ.Γ. Και μη μασάτε. Όταν φέρνουν για παράδειγμα πως «έτσι γίνεται στο εξωτερικό», να γνωρίζετε ότι λένε τη μισή αλήθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters