Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

«ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ

eforia_420_420(Εμείς λέμε να τους πλακώσετε στις αγωγές,μπείτε εδώ υπάρχουν 'ετοιμα δικόγραφα για τράπεζες και εφορίες και ξεσκίστε τους για να έρθει το τέλος τους μια ώρα αρχίτερα)

Τελευταία ευκαιρία δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε δόσεις (ως 100 κατ’ ανώτατο όριο). Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι από την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις εφορίες, ενώ από τις 18 Ιουλίου οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής. 

Το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε το μεσημέρι της Τρίτης σε όλες τις εφορίες της επικράτειας αναλυτική εγκύκλιο 22 σελίδων βάσει της οποίας θα εφαρμοστούν οι διατάξεις της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών «τελευταίας ευκαιρίας», όπως αυτή ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο (Ν. 4152/2013).

Η ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» αφορά εξόφληση βεβαιωμένων και ληξιπροθέσμων ως τις 31.12.2012 οφειλών σε πολλές μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 15 ευρώ.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, η ρύθμιση είναι αρκετά ευέλικτη ώστε ο οφειλέτης που αδυνατεί να ανταποκριθεί στο ύψος της μηνιαίας δόσης του νέου προγράμματος που επέλεξε, να μπορεί να επιλέξει την υπαγωγή του σε ρύθμιση με λιγότερες ή περισσότερες δόσεις με ανάλογη προσαρμογή των υπολειπόμενων προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. Οι δόσεις θα επιβαρύνονται με προσαύξηση 8,5% σε ετήσια βάση.
Υπό προϋποθέσεις ο οφειλέτης δύναται να επιλέξει πρόγραμμα μηνιαίων δόσεων με ανώτατο όριο τις εκατό (100) δόσεις και με καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής την 31η Δεκεμβρίου 2013.
Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση
Στη ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και τις 31.12.2012 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο.
Στη ρύθμιση με τους ίδιους όρους δύνανται να υπαχθούν και βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες ως και τις 31.12.2012 οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ληξιπροθέσμων οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται, εφόσον υφίστανται και άλλες ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές ως την παραπάνω ημερομηνία. Η ρύθμιση χορηγείται άπαξ ανά οφειλέτη και για τις οφειλές για τις οποίες έχει ευθύνη καταβολής.
Εξαίρεση από την υπαγωγή στη ρύθμιση
Στη ρύθμιση δεν μπορούν να υπαχθούν:
α) Οφειλέτες των οποίων οι οφειλές έχουν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ληξιπροθέσμων χρεών ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία απωλέσθη με υπαιτιότητα του φορολογουμένου μετά την 26η Απριλίου 2013.

β)
Οφειλέτες που έχουν καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα που προβλέπονται στα άρθρα 17, 18 και 19 του Ν. 2523/1997 ή έχει ασκηθεί κατ’ αυτών ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή για τα ως άνω αδικήματα. Αυτό θα δηλώνεται υπεύθυνα από τον οφειλέτη φυσικό πρόσωπο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου και θα ελέγχεται από την αρμόδια ΔΟΥ / Τελωνείο / Υπηρεσία σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ή δειγματοληπτικά κατά την κρίση της.
Υποβολή αίτησης – Καταβολή δόσεων
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Μεταβατικά και για όσο διάστημα υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη ΔΟΥ/Τελωνείο/ Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής. Κατ’ εξαίρεση, όταν η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον πρωτοφειλέτη, η υποβολή της διενεργείται μόνο στην αρμόδια υπηρεσία.
Ειδικότερα:
α) Η υποβολή της αίτησης για την εφάπαξ εξόφληση (με έκπτωση 50% των έως και τις 31.12.2012 προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής) και η καταβολή πραγματοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία από την 14η Ιουνίου ως και την 1η Ιουλίου 2013.

β)
Η υποβολή των αιτήσεων για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων και η καταβολή αυτών πραγματοποιούνται στην αρμόδια υπηρεσία από 20.06.2013 ως και τις 18.07.2013. Μετά την τελευταία ως άνω ημερομηνία η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά και η καταβολή των δόσεων πραγματοποιείται υποχρεωτικά στους φορείς είσπραξης.
Καταβολή της πρώτης δόσης της ρύθμισης ή η εφάπαξ εξόφληση λαμβάνει χώρα εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται ως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών της αίτησης.
Εφόσον ο αιτών δεν καταβάλει την πρώτη δόση εντός της ανωτέρω αποκλειστικής προθεσμίας, πρέπει να υποβάλει νέα αίτηση προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του. Με δεδομένη την καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής των 48 δόσεων (30.06.2017), για την αξιοποίηση της δυνατότητας του μέγιστου αριθμού των 48 δόσεων, η υποβολή της αίτησης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο ως τις 31.07.2013.
Η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (συνεργαζόμενες τράπεζες, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΕΛΤΑ), με πάγια εντολή πληρωμής των επόμενων δόσεων, χωρίς να επιβάλλεται στον οφειλέτη οικονομική επιβάρυνση για την εντολή αυτή. Η ανωτέρω πάγια εντολή αυτόματης χρέωσης είναι υποχρεωτική για όλους τους οφειλέτες δικαιούχους τραπεζικών λογαριασμών ή δικαιούχους λογαριασμών πληρωμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων – ΕΛΤΑ ΑΕ.
Προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση
Σε κάθε περίπτωση για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα πρέπει να αποδεικνύεται τη δεδομένη χρονική στιγμή η αδυναμία εξόφλησης της οφειλής σύμφωνα με τα στοιχεία της βεβαίωσης καθώς και η βιωσιμότητα του διακανονισμού. Οι οφειλέτες πρέπει να έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και τις εκκαθαριστικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας της τελευταίας πενταετίας καθώς και τις περιοδικές δηλώσεις του φόρου προστιθέμενης αξίας που έπονται της τελευταίας εκκαθαριστικής. Οι αιτούντες πρέπει να είναι ενήμεροι για τις οφειλές τους με ημερομηνία καταβολής από την 01.01.2013 και μετά.

 tovima.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2013/06/blog-post_6463.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters