Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"Είναι γεννημένος για ...stand up comedy"! Αρθρο-απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη

O Βόλφγκανγκ Γκαίτε συνήθιζε να λέει ότι «περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο».


Βάγγο μου! Το...μαχαίρι σου!
Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Προφανώς ο γερμανός ποιητής και φιλόσοφος δεν είχε γνωρίσει τον κ. Βενιζέλο. Τους χωρίζουν άλλωστε μια χρονική απόσταση εκατοντάδων χρόνων. Τα λόγια του ωστόσο θυμίζουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής και οξυδερκής ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι διαθέτει μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ. Μία αίσθηση ανώτερη από αυτή των υπολοίπων μελών του κοινοβουλίου, την οποία κουβαλά από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική ζωή του τόπου και αγγίζει τα όρια της αλαζονείας.

Πως αλλιώς εξηγείται η έλλειψη χιούμορ την οποία αποδίδει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις αντιδράσεις για τα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Αμύνης τα οποία ο κ. Βενιζέλος πήρε σπίτι του, όταν ήταν πολιτικός προϊστάμενος του Πενταγώνου;

Πιο απλά, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε χθες από το βήμα της Βουλής ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι όταν έληξε η θητεία του στο υπυοργείο Εθνικής Άμυνας, αντέγραψε και πήρε μαζί του απόρρητα έγγραφα πουυ αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας, σα να πρόκειται για προσωπικό του υλικό!

«Είναι πραγματικά για λύπηση η σοβαροφανής αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που απαντώντας στον οχετό των άθλιων συκοφαντιών που εκτοξεύονταν από το ΣΥΡΙΖΑ επί μήνες για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης λαμβάνει άτυπα αντίγραφα εγγράφων της αρμοδιότητάς του που τα διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο για να οργανώσει πραξικόπημα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ!», αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος.

Και σημειώνεται ότι «ο αρμόδιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί το χιούμορ αυτό περίεργο, προφανώς διότι η θεσμική αυστηρότητα του ΣΥΡΙΖΑ και η προσήλωσή του στη νομιμότητα δεν του επιτρέπει να έχει κανενός είδους χιούμορ ως κόμμα. Χρειάζεται άλλωστε απόλυτη σοβαρότητα για να οργανώσεις μια τέτοια επαγγελματική σκευωρία για την υπόθεση της λίστας».

Προφανώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτουν την υψηλή αίσθηση χιούμορ του κ. Βενιζέλου, όπως επίσης και οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει το χιούμορ τους, λόγω και της πολιτικής Βενιζέλου που μας οδήγησε στην παρούσα αξιοθρήνητη κατάσταση. Ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως η χθεσινή για την παραπομπή του ή όχι σε προανακριτική επιτροπή.

Φαίνεται ότι όταν κάποιος διαθέτει τόσο υψηλή αίσθηση του χιούμορ δε διστάζει να δείξει ασέβεια προς τους θεσμούς και τον ελληνικό λαό, που παρακολουθεί αμήχανα εδώ και μήνες το σίριαλ "λίστα Λαγκάρντ". Το να μπορεί κάποιος να διασκεδάζει τις εντυπώσεις με χιούμορ είναι σίγουρα προτέρημα για έναν πολιτικό. Αρκεί να γίνεται στο σωστό τόπο και χρόνο και όχι για ζητήματα όπως η εθνική ασφάλεια της χώρας.

Εκτός και αν ο κ. Βενιζέλος έχει αντιληφθεί πλέον ότι επί των ημερών του το ιστορικό ΠΑΣΟΚ έχει πιάσει βαρομετρικό χαμηλό και σκέφτεται να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό. Άλλωστε με τέτοιο χιούμορ τα νούμερα που ίσως θα έπιανε σε μια θεατρική επιθεώρηση θα ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερα από αυτά που συγκεντρώνει ως αρχηγός κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters