Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Στημένη σύγκρουση με τρόικα

Σαν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας δολοφονίας μοιάζει το σκηνικό σύγκρουσης κυβέρνησης και τρόικας που στήθηκε την Κυριακή, ενώ άπαντες ανάμεναν την τελική συμφωνία για τα μέτρα την οποία θα ενέκριναν οι πολιτικοί αρχηγοί. Χρησιμοποιώντας ως "βομβιστή αυτοκτονίας" τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει στρατηγική. Με πρόσχημα την απαίτηση της τρόικας για 15,000 απολύσεις στο Δημόσιο και κάποιες εκκρεμότητες στα δημοσιονομικά η κυβέρνηση διαρρέει ισχυρή σύγκρουση Μανιτάκη-Βρουτση με τους επικεφαλής της τρόικας...
δίνοντας την αίσθηση νέων παράλογων απαιτήσεων από την πλευρά των δανειστών.
Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν σειρά δημοσιευμάτων του Sofokleousin.gr με τελευταίο την Παρασκευή το πρωί "Τροφοδοτούν κόντρα Ελλάδας-ΔΝΤ". Εν συνεχεία η κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία για 11000 απολύσεις. Από την Παρασκευή έχουν διαρρεύσεις οι φήμες για οριστική συμφωνία και για διορθωτικές πινελιές που θα μπουν έως την Κυριακή το απόγευμα. 
Τελικά όπως είχε επισημάνει το Sofokleousin.gr από την Παρασκευή η κυβέρνηση έφτασε σε σύγκρουση με την τρόικα "αντιδρώντας" στη εμμονή των πιστωτών για 15,000 απολύσεις στο Δημόσιο έως το τέλος του έτους. 
Οι εξελίξεις δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να πετύχει ένα διττό στόχο: Από τη μια να ανάγει το ζήτημα των μέτρων σε πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό και από την άλλη διαμορφώσει το εσωτερικό σκηνικό στα μέτρα της με επικοινωνικούς χειρισμούς. 
Επίσης επιχειρείται να γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα με το ΔΝΤ που προέκυψε από την τυφλή υπάκοή στο δόγμα Μέρκελ για σκληρή πειθαρχία χωρίς μείωση χρέους. 
Η κόντρα Μανιτάκη 
Κατά την αποχώρησή του ο κ. Μανιτάκης δήλωσε προς τους δημοσιογράφους «κάντε λίγο υπομονή, τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή». Στην ερώτηση «τελικά θα προτιμήσετε μειώσεις μισθών, αντί για απολύσεις;», απάντησε «προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει να γίνει». 
Πιθανό είναι να υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα. 
Πάντως, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ δήλωσαν ότι «δεν τελειώνουμε σήμερα τις διαπραγματεύσεις» καθώς σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν ανοικτά θέματα. 
Κατά τη χθεσινή συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων όσον αφορά στο ύψος του πακέτου μέτρων. Όπως ανέφεραν, συγκεκριμένα η τρόικα επιμένει ότι απαιτείται η λήψη μέτρων ύψους 9,2 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ το υπουργείο υποστηρίζει ότι το πακέτο πρέπει να κλείσει στα 7,8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 
Στο μέτωπο των εργασιακών, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με σημερινή του συνέντευξη στον ΣΑΪ αφού επανέλαβε ότι είμαστε στο μέσον της διαπραγμάτευσης, ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύουν ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση ούτε να διαψεύσει, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει κατάργηση των δώρων των συνταξιούχων Δημοσίου. 
Σύμφωνα με τον υπουργό, ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ παραμένει «σκαλοπάτι» για την κυβέρνηση και δεν πρόκειται να μειωθεί έως «το τέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής», ενώ υπό διαπραγμάτευση βρίσκεται το ζήτημα των μειωμένων αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το μειωμένο διάστημα προειδοποίησης. 
Από sofokleousin
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_265.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters