Global Research
21 Οκτωβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"Τα σχέδια των ΗΠΑ για μια επίθεση εναντίον του Ιράν με ένα μείγμα πυρηνικών και συμβατικών όπλων ήταν ήδη έτοιμα από τον Ιούνιο του 2005", υποστηρίζει διακεκριμένος Καναδός καθηγητής πολιτικών επιστημών, με ειδικότητα στις διεθνείς σχέσεις.
"Είναι επιβεβαιωμένο από στρατιωτικά έγγραφα, καθώς και επίσημες δηλώσεις, ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ εξετάζουν από το 2005 τη χρήση των πυρηνικών όπλων κατά του Ιράν", γράφει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οτάβα, Michel Chossudovsky, σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τον τίτλο "Βαδίζοντας προς την εκτέλεση του σχεδίου για έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: Οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου".
Τα σχέδια είχαν διατυπωθεί το 2004. Ένα χρόνο πριν, το Κογκρέσο έδωσε στο Πεντάγωνο το πράσινο φως για τη χρήση τακτικών πυρηνικών σε συμβατικά θέατρα πολέμου, όπως η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό 6 δισεκατομμύρια δολάρια (μόνο το 2004, χωρίς να υπολογίσουμε τι ξόδεψαν μετά) για να δημιουργηθεί αυτή η νέα γενιά "αμυντικών" όπλων.
"Το 2005, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Dick Cheney, διέταξε την USSTRATCOM (Strategic Command) να συντάξει ένα "σχέδιο έκτακτης ανάγκης", που περιλάμβανε "μεγάλης κλίμακας αεροπορική επίθεση εναντίον του Ιράν, κάνοντας χρήση τόσο συμβατικών όσο και τακτικών πυρηνικών όπλων", γράφει ο Chossudovsky. Το σχέδιο προχωρούσε πιο μακρυά ακόμη και από την Αναθεώρηση της Πυρηνικής Στρατηγικής (NPR) που είχε συντάξει το Πεντάγωνο το 2001, με "σχέδια έκτακτης ανάγκης" για μια "χρήση πυρηνικών όπλων στα πλαίσια μιας πρώτης επίθεσης" εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας, καθώς και του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.
Το ίδιο σχέδιο από το 2005 κατονόμαζε πάνω από 450 στρατηγικούς στόχους στο Ιράν, στους οποίους περιλαμβάνονταν "πολλές ύποπτες θέσεις όπου κατασκευάζονται πυρηνικά όπλα στα πλαίσια ενός προγράμματος που το Ιράν κρατά μυστικό". Το σχέδιο, κατά ένα απίστευτο τρόπο, περιλάμβανε μια νέα επίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον των ΗΠΑ, την οποία ο Cheney πίστευε σοβαρά ότι το Ιράν θα στήριζε!
"Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει υιοθετήσει σε μεγάλο βαθμό το δόγμα της "προληπτικής" χρήσης πυρηνικών όπλων, όπως αυτό διατυπώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση", αναφέρει ο Chossudovsky στο νέο του βιβλίο, "Βαδίζοντας προς την εκτέλεση του σχεδίου για ένα Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο: Οι κίνδυνοι ενός πυρηνικού πολέμου". Η κυβέρνηση Οbama "έχει επίσης δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά σε περίπτωση που το Ιράν απαντήσει σε μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του".
Ο καθηγητής κ. Chossudovsky επισημαίνει:
"Το νέο πυρηνικό δόγμα αντιστρέφει εντελώς έννοιες και πραγματικότητες με τις οποίες είχαμε εξοικειωθεί έως σήμερα. Όχι μόνο αρνείται τις καταστροφικές επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων, αλλά προβαίνει στην ευθεία και απροκάλυπτη δήλωση ότι τα πυρηνικά όπλα είναι "ασφαλή" και ότι η χρήση τους στο πεδίο της μάχης "θα εξασφαλίσει ελάχιστες παράπλευρες απώλειες και θα μειώσει την πιθανότητα κλιμάκωσης". Το ζήτημα ενός ραδιενεργού νέφους δεν αναγνωρίζεται καν, όσον αφορά στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων, και δεν συζητείται ούτε το θέμα ενός "πυρηνικού χειμώνα".
"Αυτό που εκτυλίσσεται [σε σχέση με το Ιράν] είναι η απόλυτη νομιμοποίηση του πολέμου στο όνομα μιας ψευδούς αντίληψης της παγκόσμιας ασφάλειας. Τα μίνι πυρηνικά των Αμερικανών, με εκρηκτική δυνατότα εξαπλάσια της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα, εκθειάζονται ως "ανθρωπιστικές" (!) βόμβες, ενώ τα ανύπαρκτα (σύμφωνα με το ίδιο το ΝΑΤΟ) πυρηνικά όπλα του Ιράν χαρακτηρίζονται ως αδιαμφισβήτητη απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια", γράφει ο κ. Chossudovsky.
Ο καθηγητής επισημαίνει ότι μια αμερικανο-ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν είναι πολύ πιθανό να μην περιοριστεί στις εγκαταστάσεις των πυρηνικών του Ιράν, αλλά πιθανότατα θα είναι "μια ολομέτωπη αεροπορική επίθεση που θα πλήξει στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές, τα συστήματα μεταφορών, τα εργοστάσια και τα δημόσια κτίρια της χώρας".
Για το σκοπό αυτό θα μπει σε χρήση "ολόκληρο το φάσμα των νέων προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρομαγνητικών όπλων και των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (environmental modification techniques, ENMOD)", γράφει ο Chossudovsky.
Σημειώνει επίσης ότι οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις αποστολές αμυντικού εξοπλισμού προς το Ισραήλ, τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ, και σε χώρες που συνορεύουν με το Ιράν. Το 2004 το Ισραήλ παρέλαβε την πρώτη από τις 500 (!) περίπου αποστολές από βόμβες τύπου "bunker buster" (="διάρρηξης οχυρών") αμερικανικής κατασκευής. Oι ΗΠΑ έxoυν προμηθεύσει θερμοπυρηνικές βόμβες στο Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Τουρκία και τη Βρετανία.
Μόνο η Τουρκία, που συγκαταλέγεται στους εταίρους των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, διαθέτει 90 θερμοπυρηνικές βόμβες τύπου Β61 στην πυρηνική αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ.
"Δεν είναι το Ιράν και η Βόρεια Κορέα απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ισραήλ", προσθέτει. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις της Δυτικής Ευρώπης έχουν ενταχθεί στο ίδιο μέτωπο και "έχουν υιοθετήσει την καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ στρατιωτική πρωτοβουλία κατά του Ιράν".
Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ έχουν παρατάξει σήμερα πολλά αεροπλανοφόρα με πυρηνικά στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Ιράν και έχουν δημιουργήσει πάνω από 40 στρατιωτικές βάσεις στις χώρες στην ίδια περιοχή.
Οι ΗΠΑ φέρεται ότι έχουν 20.000 πυρηνικές βόμβες διαθέσιμες για χρήση και το Ισραήλ έχει άλλες 200, ενώ το Ιράν, απ' ό,τι έχει παραδεχθεί και ο ίδιος ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, δεν έχει ούτε μία.
Οι αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ, που ανέρχονται σε 700 δισ. δολάρια το χρόνο περίπου, είναι 100 φορές μεγαλύτερες από τα 7 δισ. δολάρια που διαθέτει το Ιράν ετησίως για αμυντικές δαπάνες.
Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/10/2005.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου