Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Κίνδυνος «μπλακ άουτ» από τις οφειλές

Tην αποσύνδεση του ειδικού τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ ζητεί η ΓΕΝΟΠ με ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει με κατάρρευση η ΔΕΗ και η χώρα με μπλακ άουτ εξαιτίας των ανείσπρακτων οφειλών που έχουν υπερβεί το 1,1 δισ. ευρώ σε μία περίοδο που το χρέος της εταιρείας φθάνει στα 4,8 δισ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί στη σημερινή τους συνάντηση αναμένεται να οριστικοποιήσουν το μέτρο για το ειδικό τέλος ακινήτων και τον τρόπο είσπραξής του για το 2012. Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 έφθασαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012, άνοιγμα που αναγκαστικά μετακυλίστηκε στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει ακόμα και η προμήθεια φυσικού αερίου από τη ΔΕΠΑ.

Το πρόβλημα ρευστότητας του Ιουνίου εν μέρει ξεπεράστηκε με πανάκριβο δανεισμό της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ ο Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρισμού (ΛΑΓΗΕ), προς τον οποίο δεν εγκρίθηκε το δάνειο, ακόμα χρωστά στους παραγωγούς πράσινης ενέργειας.... και όχι μόνον.

Ολες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών συνηγορούν ότι και φέτος το τέλος ακινήτων θα είναι ενσωματωμένο στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνόντων ως το τέλος της περασμένης εβδομάδας, καθώς η τρόικα δεν συναίνεσε στην αποσύνδεσή του, με το επιχείρημα ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μην πληρωθεί.

Το τέλος θα καταβληθεί σε 5 δόσεις, ενώ, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, το ρεύμα δεν θα κόβεται σε περίπτωση μη εξόφλησής του μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/07/blog-post_6085.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters