Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«Διεφθαρμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας», υποστηρίζουν οι Βρετανοί. Πεομπουκωμένοι τα λένε, ή οχι;

«Διεφθαρμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας», λένε Βρετανοί
Μια διαφορετική πλευρά των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, πιο διεφθαρμένη και «βρώμικη» παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ The Ancient Greek Olympics που ξεκίνησε να προβάλλεται στο βρετανικό Channel 4.
Ο σκηνοθέτης Άντονι Τόμας ταξίδεψε στα πέρατα του ελληνιστικού κόσμου, από την Σικελία μέχρι την Σπάρτη, ψάχνοντας να βρει τις αληθινές κοινωνικές συνθήκες...

μιας διοργάνωσης που σταματούσε τους πολέμους αλλά δεν επέτρεπε την συμμετοχή των γυναικών, ούτε καν ως θεατές στην εξέδρα. Αυτή είναι λίγο πολύ η περιγραφή του ντοκιμαντέρ που έχει προκαλέσει τις εντυπώσεις.
Αρκετοί υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για τίποτα άλλο παρά ένα τρόπο να βγουν στην φόρα οι πιο «πικάντικες» ιστορίες των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, εκείνες που δεν συνάδουν με το Ολυμπιακό ιδεώδες που υπάρχει στο συλλογικό ασυνείδητο και όλα αυτά προκειμένου και μόνο να προκαλέσουν.
Ξεκινώντας από αυτή του πυγμάχου Κλεομήδη που σκότωσε τον αντίπαλό του με μια γροθιά, αποκλείστηκε από τους Αγώνες, επέστρεψε στην Αστυπάλαια ντροπιασμένος και «μακέλεψε» 60 μαθητές ρίχνοντας τον κεντρικό στύλο του σχολείου τους κάτω.
Ενώ γίνεται αναφορά στο τρομερό μποτιλιάρισμα που επικρατούσε στον δρόμο για την Ολυμπία, σαφώς χειρότερο -λένε οι Βρετανοί- από αυτό που θα αντιμετωπίσουν οι επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
Εννοείται πως δεν θα μπορούσαν παρά να σχολιάσουν - αρκετά καυστικά θα λέγαμε- πως οι αθλητές ήταν εντελώς γυμνοί.
Κύριο στοιχείο του ντοκιμαντέρ τέλος, είναι οι ιστορίες διαφθοράς. Όπως του Καλίππου από την Αθήνα που πιάστηκε το 332 π.χ. να δωροδοκεί τους αντιπάλους του, τον πατέρα ενός νεαρού παλαιστή να δωροδοκεί τον πατέρα του αντιπάλου του γιου του το 12π.χ. Και φυσικά του Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα που τερμάτισε τελευταίος στην αρματοδρομία -αλλά επειδή ήταν σημαντικός σπόνσορας των Αγώνων- του έδωσαν το 65 μ.χ. χρυσό μετάλλιο έτσι και αλλιώς. 
http://spirospero.gr/index.php/politismos/12757-dieftharmenoi-oi-olympiakoi-agones-tis-arxaiotitas-ypostirizoun-oi-vretanoi 

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/07/blog-post_475.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters