Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ελληνίδα η "Κορυφαία νέα ευρευνήτρια" για το 2012

Είναι μόλις 32 ετών και κατάφερε να αποσπάσει μία κορυφαία διεθνή διάκριση. Εδώ και λίγες ημέρες τής απονεμήθηκε ο τίτλος του...
...«Κορυφαίου νέου ερευνητή» (Top New Investigator Award) για το 2012 ως αναγνώριση για την έρευνα που έκανε σχετικά με τη χρήση των Ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.

Ο λόγος για την ελληνίδα ερευνήτρια, διδάκτoρα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, Ζαχαρούλα Νικολακοπούλου, η οποία απέσπασε την κορυφαία διεθνή διάκριση κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου της διεθνούς κοινότητας για τη μελέτη λιπαρών οξέων και λιπιδίων, που εκπονήθηκε το Μάιο στο Βανκούβερ του Καναδά.

Η έρευνά της ξεχώρισε, καθώς έδειξε ότι τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που περιέχονται στα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η πέστροφα και η σαρδέλα, εμποδίζουν επιλεκτικά την ανάπτυξη του καρκίνου, πρώιμου και προχωρημένου σταδίου, ενώ προσδιόρισε έναν μοριακό δείκτη αυτής της διαδικασίας. Η έρευνα αποτελεί μέρος της διδακτορικής διατριβής της 32χρονης Ελληνίδας, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα στο Queen Mary University του Λονδίνου με επιβλέποντες τον καθηγητή Ken Parkinson και την καθηγήτρια Adina Michael-Titus.

Όπως σημειώνει η ίδια, επέλεξε να ασχοληθεί με τον καρκίνο, γιατί είναι δύσκολο πεδίο και πολύ σημαντικό να βρεθεί θεραπεία και να αντιμετωπιστεί. «Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει σημαντική ελπίδα στη χρήση των Ω-3 λιπαρών οξέων για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος και του στόματος, καθώς και για άλλες μορφές καρκίνου», λέει χαρακτηριστικά η δρ. Νικολακοπούλου και αναφέρει ότι χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια σκληρής δουλειάς (εργαστηριακή δουλειά και συγγραφή διατριβής), για να φτάσει στη διεθνή διάκριση.

Όσο για τα μελλοντικά σχέδιά της, όνειρό της ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα μετά το διδακτορικό της. Ωστόσο οι δυσκολίες που υπάρχουν κυρίως από επαγγελματικής άποψης την κάνουν διστακτική.
«Δεν ξέρω αν θα γυρίσω. Ίσως αργότερα, αν φτιάξουν τα πράγματα. Θα μείνω στο Λονδίνο και θα συνεχίσω την έρευνα. Εδώ βρήκα ευκαιρίες για την καριέρα μου χωρίς βοήθεια και χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Κι όμως μπόρεσα να τα καταφέρω», τονίζει η 32χρονη και στέλνει το δικό της μήνυμα στους συμπατριώτες της, λέγοντας ότι «φυσικά πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να αποδείξουμε ότι αξίζουμε στους Ευρωπαίους, αλλά και οι Ευρωπαίοι να συνειδητοποιήσουν ότι η Ελλάδα έχει οικονομικά προβλήματα. Η πολιτική που ακολουθείται πλήττει την κοινωνία και πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη».


http://pressarismenos.blogspot.com/2012/07/2012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters