Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σχέδιο για θυσία της Ελλάδας



Σχέδιο «Ιφιγένεια» ετοιμάζει η Καγκελάριος Μέρκελ για την Ελλάδα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας «Mεσατζέρο», το Βερολίνο συζητά ακόμα και την «παραδειγματική έξωση» της Ελλάδας από την ευρωζώνη προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να συμβιβαστεί με τις υπόλοιπες χώρες του Νότου σε μια πιο ελαστική πολιτική. Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι θεωρεί ότι η γερμανίδα Καγκελάριος «παίζει με τη φωτιά».


Η Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, καθώς και ένα σχόλιο της βελγικής «Ντερ Στάνταρντ», καθυστερεί την υιοθέτηση συνολικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη ώσπου να αποχωρήσει η χώρα μας από το ενιαίο νόμισμα.

SOS ΑΠΟ ΗΠΑ. Τα σενάρια περί «θυσίας» της Ελλάδας έρχονται στο φως της δημοσιότητας τη στιγμή που ο Μπαράκ Ομπάμα - ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, ανησυχεί σοβαρά για την επόμενη ημέρα του ευρώ - έκανε και νέα παρέμβαση προς Βερολίνο και Ρώμη ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στην κρίση. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, καλώντας τους να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη, όπως διαμορφώνεται, κατάσταση. Αντίστοιχη έκκληση πραγματοποίησε και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς τα περιθώρια στενεύουν.

Σύμφωνα με τη «Μεσατζέρο», ο ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε την ευκαιρία να επαναλάβει στην προχθεσινή του συνάντηση με τον γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την πάγια θέση του ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διμερούς Συνόδου Ρώμης - Παρισιού, που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη στην ιταλική πρωτεύουσα.

Ο ιταλός Πρωθυπουργός υπενθύμισε στον γάλλο συνομιλητή του αυτή τη θέση του υπό το βάρος της ανησυχίας για το σενάριο που κυκλοφορεί με επιμονή στη γερμανική Καγκελαρία και τρομοκρατεί εξίσου το Παλάτσο Κίτζι και το Μέγαρο των Ηλυσίων: δηλαδή, ότι το Βερολίνο αναμένει από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη να κινήσουν τις διαδικασίες που θα εξαναγκάσουν την Αθήνα να εγκαταλείψει το ευρώ αμέσως μετά τις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου. Η ελληνική έξοδος θα αποτελούσε ένα παράδειγμα προς αποφυγή για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης που δεν πειθαρχούν οικονομικά. Επιπλέον, θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Ενωση να προετοιμάσει και να δοκιμάσει μηχανισμούς που σήμερα δεν προβλέπονται σε καμία κοινοτική συνθήκη.

Η ΑΝΑΛΥΣΗ. Μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα γίνει ο καταλύτης που θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δημιουργία στενότερης δημοσιονομικής ένωσης. Οι Ελληνες όμως θα έχουν θυσιαστεί ως άλλη Ιφιγένεια και θα υποστούν τις δραματικές επιπτώσεις. Αυτό πιστεύει ο πανεπιστημιακός Φέρντι ντε Βιλ σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη βελγική εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» με τίτλο «Hocus Pocus Grexodus» (σε ελεύθερη μετάφραση: Αμπρα κατάμπρα έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ).

Σύμφωνα με τον Ντε Βιλ, σήμερα η Γερμανία δεν έχει την απαραίτητη πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί δραστικά η κρίση στην ευρωζώνη. Ωστόσο μια έξοδος της χώρας μας από το ευρώ θα δημιουργούσε τέτοια αναστάτωση που οι Γερμανοί θα άλλαζαν γνώμη, αφού θα αντιλαμβάνονταν τις επιπτώσεις.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να σώσουν τις άλλες χώρες, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτήν της Ελλάδας, η οποία, όπως αναφέρει ο πανεπιστημιακός, «έχει στιγματιστεί ανεπανόρθωτα» από τον γερμανικό Τύπο. Αυτό έχει γίνει μάλιστα με την ανοχή της Ανγκελα Μέρκελ, υποστηρίζει.

Οι εξελίξεις, υποστηρίζει ο Ντε Βιλ, μπορεί να είναι οι ακόλουθες: Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα δεν προκύπτει κυβέρνηση που να στηρίζει το Μνημόνιο. Η χρηματοδότηση προς την Αθήνα διακόπτεται και η Ελλάδα αναγκάζεται να βγει από το ευρώ και να βρεθεί στο χάος. Οι συνέπειες για την ευρωζώνη είναι διαχειρίσιμες και οι υπόλοιπες χώρες με οικονομικά προβλήματα καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα για να μην έχουν την ίδια τύχη. Οι Γερμανοί την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παρέμβουν για να μην καταρρεύσει η Ισπανία, η οποία είναι μια οικονομία πέντε φορές μεγαλύτερη από την ελληνική.


 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/06/blog-post_527.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters