Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας θέλει η τρόικα

 
Μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας θέλει η τρόικα για την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με όσα είπαν οι εκπρόσωποί της ενώπιον των ευρωβουλευτών δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εσωτερική υποτίμηση.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, Πολ τόμσεν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιορκ Άσμουσεν, και της Κομισιόν, Όλι Ρεν, έδωσαν εξηγήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πρόγραμμα που εφαρμόζουν στην Ελλάδα, ενώ όταν ρωτήθηκαν από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, αν μπορούν να διαβεβαιώσουν τους Έλληνες ότι δεν θα υποστούν νέα συρρίκνωση εισοδημάτων, όχι μόνο δεν απέκλεισαν νέες θυσίες, αντίθετα ομολόγησαν ότι στόχευση είναι η Ελλάδα να φτάσει στα επίπεδα της Βουλγαρίας σε ότι αφορά μισθούς και συντάξεις.

Στις βασικές αρχές της τοποθέτησής τους, σε αυτή την άτυπη ανάκριση, οι τροϊκανοί υποστήριξαν ότι το πρόγραμμα είναι στη σωστή κατεύθυνση και ούτε λίγο ούτε πολύ χρέωσαν την όποια αποτυχία στην απροθυμία της Ελλάδας να προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Για το θέμα αυτό, ο γνωστός μας Πολ Τόμσεν, ανέφερε ότι οργανωμένα συμφέροντα βάζουν προσκόμματα στις μεταρρυθμίσεις και στην απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και υπηρεσιών, απειλώντας ουσιαστικά το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε επίσης ότι υπάρχει χάσμα ανταγωνιστικότητας στη Ελλάδα, που αγγίζει το 15%, ενώ αναγνώρισε, έστω και για μια φορά, ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει αν η χώρα γίνεται συνεχώς φτωχότερη.

Ο Όλι Ρέν δήλωσε από την πλευρά του ότι ο ρυθμός με τον οποίο προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις και η προσαρμογή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, κάθε άλλο παρά επαρκής είναι για να γίνουν βιώσιμα τα δημοσιονομικά της ή για να καλυφθεί το κενό ανταγωνιστικότητας.
 

Αναφερόμενος στο πρώτο πρόγραμμα προσαρμογής, ο Όλι Ρεν δήλωσε ότι αποτελεί «μάθημα», ενώ όσον αφορά στο δεύτερο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να μεταρρυθμίσουν τη χώρα τους και να αναλάβουν την ευθύνη για αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Παραλλήλως χαρακτήρισε την «έλλειψη πολιτικής ενότητας» ως «αχίλλειο πτέρνα» που παρεμποδίζει τις προσπάθειες της Αθήνας. «Η έλλειψη πολιτικής ενότητας, αν και βελτιώθηκε πρόσφατα, μπορεί μόνο να θεραπευτεί από τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες»,είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικών Πολιτικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ενημερωτικό σημείωμα κάνει λόγο για στοιχεία αβεβαιότητας στο ελληνικό πρόγραμμα, ακόμα και αν επιτευχθεί τελικώς η μείωση του χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ το 2020.



πηγη

http://1greek.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters