Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΑ ΕΣΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΛΛΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΑΛΛΑ 30 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !

Το διπλασιασμό των προβλεπόμενων εγγυήσεων προς τις τράπεζες, μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Έτσι, στα 30 δισ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση, προστίθενται άλλα 30 δισ. μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2012.

Όπως ανέφερε, «ο Έλληνας πολίτης δεν επιβαρύνεται ουσιαστικά με τα λεφτά αυτά», προσθέτοντας πως πρόκειται κυρίως για μια σύμβαση πίστης. Διευκρίνισε ακόμη ότι η επέκταση των εγγυήσεων δεν σχετίζεται με το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Κατά τη συζήτηση της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έκανε ακόμη γνωστό πως μετά την επόμενη Παρασκευή, θα έχουν εκλείψει τα εμπόδια για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εισαχθεί φορολογική ρύθμιση που να εναρμονίζει τις φορολογικές υποχρεώσεις των τραπεζών, ώστε να μην υπάρξει χρεία περισσότερων κεφαλαίων για την επανακεφαλαιοποίησή τους. «Οι τράπεζες θα είναι ιδιωτικές, θα υπάρχουν εγγυήσεις - αλλά το ελληνικό Δημόσιο, ο πολίτης, θα πρέπει να έχει ένα αντάλλαγμα στα χέρια του για τα ποσά που αναλαμβάνει ο ίδιος ως εγγυητής» ανέφερε. Εξάλλου, τα μέτρα που λήφθηκαν για την Proton Bank, ενδεχομένως θα ληφθούν και για άλλες μικρές τράπεζες, εφόσον χρειαστεί να υπαχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης.

Στην τοποθέτηση του ο κ.Βενιζέλος τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα των διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν «το αργότερο στις 29 Νοεμβρίου»
Περιέγραψε μάλιστα σε σχεδόν δραματικούς τόνους τις ανάγκες της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα «για να έχουμε μια αίσθηση του μεγέθους του προβλήματος και του επείγοντος χαρακτήρα όλων των διαδικασιών» ώστε κανείς να μην μπορεί να πει μετά «ότι δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν έμαθε ή ότι έχει αμφιβολίες περί του τι ακριβώς συμβαίνει».

Επιπλέον, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ευρωβουλευτή του, Νίκο Χουντή, πως σκοπίμως δημιουργεί πρόβλημα στη χώρα με τις ερωτήσεις του προς την Κομισιόν ιδίως σε ό,τι αφορά την συμφωνία Ελλάδας και Ελβετίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε πως το πρόγραμμα που θα συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση, θα υπογραφεί στην καλύτερη περίπτωση τον Ιανουάριο. «Δεν υπάρχουν πλέον κομματικές σκοπιμότητες και αντιθέσεις, αλλά οι σκοπιμότητες της χώρας. Και κανείς δεν μπορεί να παίξει μ' αυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή της Βουλής, από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, «λόγω των διεθνών εξελίξεων και των συνθηκών λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος». Από πλευράς ΚΚΕ η πράξη καταψηφίστηκε καθώς, όπως τόνισε η εισηγήτρια του κόμματος, Βέρα Νικολαΐδου, «τα δάνεια που παίρνουμε απ' την τρόικα πηγαίνουν όλα στους τραπεζίτες. Ούτε ένα ευρώ για μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία».

isotimia -ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters