Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

3.4 εκατ. ευρώ/έτος (!) κοστίζουν τα γραφεία Βενιζέλου,Πάγκαλου & Παμπούκη

Εν μέσω κρίσης επέλεξε ο άνθρωπος που θα έπρεπε να γνωρίζει και «να αντιλαμβάνεται» το μέγεθός της καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον να επιβαρύνει κι άλλο τον δημόσιο κορβανά. Ο λόγος, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο με τις δύο θέσεις – του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, που κατέχει και τα δύο πολυπρόσωπα γραφεία που του αναλογούν.

Και την ίδια ώρα που κόβει τους μισθούς και τις συντάξεις του απλού πολίτη και φορολογεί ακόμα και την… πορτοκαλάδα, χρεώνει κι άλλα κονδύλια για τους παραπανίσιους υπαλλήλους του.

Συνολικά, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας «δημοκρατία», ο κ. Βενιζέλος μαζί με τον άλλο αντιπρόεδρο, τον Θ. Πάγκαλο, και τον μέχρι πρότινος ισχυρό υπουργό Χ. Παμπούκη, που τώρα έγινε αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, κοστίζουν στον ελληνικό λαό περί τα 3.400.000 ευρώ ετησίως!
Στις 4 Αυγούστου 2011 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η σύσταση του πολιτικού γραφείου του κ. Βενιζέλου και με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της κυβερνήσεως. Αυτό θα απασχολεί 20 υπαλλήλους (η σχετική απόφαση προβλέπει δέκα μετακλητούς υπαλλήλους, πέντε ειδικούς συμβούλους και πέντε αποσπάσεις υπαλλήλων του Δημοσίου), με τη δαπάνη λειτουργίας του να εκτοξεύεται έτσι στα 895.000 ευρώ ετησίως.

Δεδομένου τώρα ότι ο κ. Βενιζέλος διαθέτει ένα ακόμα γραφείο, αυτή τη φορά για τις ανάγκες του ως υπουργός Οικονομικών και με κόστος περί τα 800.000 ευρώ τον χρόνο, τελικά μάλλον δεν κερδίζει και πολλά το κράτος, όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι… πολυθεσίτες. Είναι, φαίνεται, που το πρόγραμμα συγχωνεύσεων δημόσιων φορέων δεν αγγίζει τα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης, ακόμα και όταν οι υπάλληλοί τους πρόκειται να εξυπηρετούν το ίδιο άτομο, που προφανώς δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο σημεία, ως υπουργός Οικονομικών στο ένα και ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο άλλο…


Αν προσθέσει σε αυτό κανείς ότι η κυβέρνηση έχει κι άλλον αντιπρόεδρο να την εκπροσωπεί, τον Θόδωρο Πάγκαλο, ομοίου «εκτοπίσματος» και με πολιτικό γραφείο που κοστίζει στο κράτος περί το 1.000.000 ευρώ τον χρόνο, απασχολώντας κι αυτό 20 υπαλλήλους (σύμφωνα με έτερη απόφαση, δημοσιευθείσα σε ΦΕΚ ήδη από τις 30 Οκτωβρίου 2009, καθότι εκείνος διατηρεί την ίδια θέση από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ), το κόστος για τους δύο πολιτικούς που έχουν επιφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό με την περιστολή των κρατικών δαπανών φτάνει σχεδόν τα 3.000.000 τον χρόνο! Και όλα αυτά για γραμματειακή υποστήριξη. Διότι, προφανώς, έχουν κι άλλα έξοδα που χρεώνονται στον κρατικό κορβανά. Μόνο τα ταξίδια τους, άλλωστε, έχουν πολλάκις απασχολήσει τα ΜΜΕ…

Και κάπως έτσι πασχίζουν να βάλουν «πάτο στο βαρέλι», κατά την προσφιλή φράση του κ. Βενιζέλου, κυνηγώντας φοροφυγάδες που είτε δεν πιάνουν είτε, όταν τους εντοπίζουν, δεν καταφέρνουν να εισπράξουν τα χρωστούμενα από αυτούς, περιοριζόμενοι στη διαπόμπευσή τους και απολύοντας -χωρίς όμως να το ονομάζουν έτσι- εργαζομένους που ζουν τις οικογένειές τους δουλεύοντας σε δημόσιους οργανισμούς. Την ίδια ώρα, βέβαια, με τα δικά τους έξοδα ανοίγουν κι άλλες τρύπες, αυτή τη φορά στα… τοιχώματα του βαρελιού!

politisgr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/08/34.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters