Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Απάτη εκατομμυρίων ευρώ μέσω sms

«Πόσο είναι το IQ σου;», «Πότε θα πεθάνεις;», « Πόσο σε αγαπάει ο σύντροφός σου;», «Ποιον θα παντρευτείς;». Είναι μερικά από τα δεκάδες μηνύματα που κατακλύζουν τα κινητά χιλιάδων συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, παρακινώντας τους να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και ψηφοφορίες. Πίσω όμως από τα αθώα αυτά μηνύματα φαίνεται ότι......
κρύβεται μια καλοστημένη απάτη εκατομμυρίων ευρώ, από συγκεκριμένες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες - «φαντάσματα», με θύματα χιλιάδες ανυποψίαστους χρήστες κινητών τηλεφώνων, τους οποίους χρεώνουν υπέρμετρα, δίχως οι ίδιοι να γνωρίζουν το παραμικρό.

Η περίπτωση ενός γιατρού από την Καλαμάτα είναι χαρακτηριστική. Ο συγκεκριμένος γιατρός, συνδρομητής σε μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, έστειλε πριν από μερικούς μήνες ένα απλό SMS στον πενταψήφιο αριθμό τύπου 54ΧΧΧ, που εμφανιζόταν στην οθόνη τηλεοπτικής εκπομπής, προκειμένου να συμμετάσχει στη συζήτηση που διεξαγόταν. Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, όπως ίδιος καταγγέλλει στα «Επίκαιρα», ξεκίνησε ο καθημερινός του Γολγοθάς. Το κινητό του τηλέφωνο άρχισε να κατακλύζεται με δεκάδες μηνύματα, που τον ρωτούσαν εάν επιθυμεί να μάθει το πότε θα πεθάνει ή ποιον θα παντρευτεί ή εάν θέλει να λάβει μέρος σε συγκεκριμένο διαγωνισμό με έπαθλο ταξίδι.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν κάποια στιγμή πήρε τα στα χέρια του τον αναλυτικό λογαριασμού του κινητού του τηλεφώνου, διαπίστωσε με έκπληξη ότι όλα αυτά τα ανεπιθύμητα μηνύματα όχι μόνο δεν ήταν δωρεάν, αλλά χρεώνονταν προς 1,68 ευρώ το καθένα, που μαζί με το ΦΠΑ άγγιζαν τα 2 ευρώ. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν το μόνο. Παρόμοια περιστατικά και καταγγελίες έχουν καταγραφεί κατά χιλιάδες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια,

Με το που έστελνε κανείς ένα απλό μήνυμα σε κάποιον από τους πενταψήφιους αριθμούς τύπου 54ΧΧΧ, ξεκινούσε ένα. πάρτι κρυφών χρεώσεων, το οποίο συνεχιζόταν επί μήνες, αποφέροντας στις εταιρείες κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Σε μερικές περιπτώσεις η κομπίνα ήταν τόσο καλά στημένη, ώστε απαιτούνταν μεγάλη παρατηρητικότητα για να το αντιληφθεί κανείς, αφού οι χρεώσεις ήταν προσεγμένες, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού του χρήστη. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα.

Αρκετά από τα θύματα υποστηρίζουν ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, ωστόσο, αρνούνται οποιαδήποτε σχέση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέχρι τώρα στοιχεία των ερευνών δεν προκύπτει καμία σαφής ένδειξη για ανάμειξη των εταιρειών αυτών που να συνιστά παράβασή ή συνεργία. Οι μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες με αυτού του είδους τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες, στις οποίες ορίζεται ρητά ότι οι «τρίτοι πάροχοι των υπηρεσιών φέρουν την ευθύνη για την ασφάλεια, το σύννομο και την εγκυρότητα των υπηρεσιών τους και ενημερώνουν σχετικά». Ουσιαστικά, αυτό που κάνουν είναι να προσφέρουν τις τηλεπικοινωνιακές γραμμές για τη ροή των μηνυμάτων από τα πενταψήφια νούμερα και από κει πέρα «νίπτουν τας χείρας τους».

nikos-controinformazione.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters