Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΒΟΜΒΑ! Iστορική παρεξήγηση: Οι Κρεμαστοί Κήποι ήταν σε ελληνική πόλη!

Μια ιστορική παρεξήγηση για την ύπαρξη των περίφημων Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας, ενός από τα επτά θαύματα του κόσμου, φαίνεται να αποκαθίσταται αιώνες αργότερα από μια Βρετανίδα ιστορικό.
Η Στέφανι Ντάλεϊ, ιστορικός του Ασιατικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έπειτα από 20 χρόνια σχολαστικής μελέτης υποστηρίζει με βεβαιότητα ότι οι Κρεμαστοί Κήποι υπήρξαν, με τη διαφορά ότι δεν χτίστηκαν στη Βαβυλώνα, αλλά στην αρχαία πόλη Νινευή,
* κοντά στη σημερινή Μοσούλη του Ιράκ, 500 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαβυλώνα.

Η δρ Ντάλεϊ υποστηρίζει ακόμη ότι εμπνευστής αυτού του θαύματος δεν είναι ο Βαβυλώνιος βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ, όπως του έχει «χρεώσει» η Ιστορία, αλλά ο Ασσύριος ηγεμόνας Σεναχερίμπ, που έχτισε τους κήπους μετά την κατάληψη της Βαβυλώνας το 689 π.Χ., στην ασσυριακή πρωτεύουσα Νινευή, την οποία αποκάλεσε «Νέα Βαβυλώνα». Το γεγονός αυτό προκάλεσε, όπως όλα δείχνουν, τη σύγχυση σε ιστορικούς και αρχαιολόγους, που για αιώνες αδυνατούσαν να εντοπίσουν ίχνη των Κρεμαστών Κήπων στη Βαβυλώνα, παρά τις πολλές ανασκαφές που έχουν γίνει στην περιοχή.
Ο Σεναχερίμπ, αφού κατέκτησε τη Βαβυλώνα, κατέστρεψε τους μεγάλους ναούς της ξακουστής πόλης και μετονόμασε τις πύλες της Νινευή, δίνοντάς τους ονόματα θεών, όπως παραδοσιακά έκαναν οι Βαβυλώνιοι για τις δικές τους πύλες, με σκοπό να δείξει ότι η ασσυριακή πρωτεύουσα ήταν η «Νέα Βαβυλώνα».
Τη θεωρία αυτή, την οποία η Ντάλεϊ υποστήριξε για πρώτη φορά το 1992, επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι η Βαβυλώνα δεν διέθετε μεγάλα αποθέματα νερού, που χρειάζονταν για να ποτίζονται οι κήποι, σε αντίθεση με τη Νινευή, η μορφολογία του εδάφους της οποίας συνέβαλε στη δημιουργία μεγάλων υδάτινων καναλιών.
Οι αρχικές περιγραφές για τους κρεμαστούς κήπους γράφτηκαν από Ελληνες ιστορικούς που στην πραγματικότητα είχαν επισκεφθεί τη Νινευή και όχι τη Βαβυλώνα, όπου είχε στρατοπεδεύσει και ο Μέγας Αλέξανδρος το 331 π.Χ., προτού νικήσει τους Πέρσες στη Μάχη των Γαυγαμήλων. Τον Αλέξανδρο πλαισίωναν οι ιστορικοί Καλλισθένης, Κλείταρχος και Ονησίκριτος, τα έργα των οποίων έχουν χαθεί, αν και χρησιμοποιήθηκαν, λανθασμένα, ως πηγές για μεταγενέστερους ιστορικούς.
Ο μεγάλος κήπος που χτίστηκε το 700 π.Χ. στο παλάτι του Σεναχερίμπ είχε μήκος περίπου 120 μέτρα και ποτιζόταν με τουλάχιστον 35 χιλιάδες λίτρα νερού, που έρχονταν μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος καναλιών, φραγμάτων και υδραγωγείων από απόσταση έως και 80 χιλιόμετρα. Οταν το νερό έφτανε εκεί, υψωνόταν μηχανικά στις διαδοχικές αναβαθμίδες με αντλίες χαλκού, ώστε να ποτίζονται και τα φυτά που βρίσκονταν στην κορυφή.
(Πηγή: ΑΜΠΕ)
*Νινευί :Kατά την ελληνική  ιστορία και παράδοση ο Νίνος ήταν ο ιδρυτής της πόλεως ΝινευίΣύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Νίνος ήταν ένας από τους απογόνους του Ηρακλή, εγγονός του Αλκαίου (του γιου του Ηρακλή και της Ομφάλης).
Σχετικό θέμα:

ΝΙΝΕΥΗ: ένας «κραταιός κυνηγός εναντίον του ΓΙΑΧΒΕ»

 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/05/i.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters