Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ:Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ-Ο ΜΗΝΑΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Τα χαράματα της 21ης Δεκεμβρίου ξεκινάει η μικρότερη ημέρα του χρόνου, το χειμερινό ηλιοστάσιο. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην ημέρα αυτή, πολύ πριν καν υπάρξει ο μήνας Δεκέμβρης.
Πριν από 5.000 χρόνια είχε κατασκευαστεί ένα σημαντικότατο μνημείο επάνω σε έναν νεφροειδούς
σχήματος λόφο, στην κορυφή της περιοχής που σήμερα γνωρίζουμε ως Newgrange στην Ιρλανδία, 48 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Δουβλίνου. Ο θάλαμος σε σχήμα σταυρού στην καρδιά του λόφου, βρίσκεται στο τέλος ενός στενού διαδρόμου με μήκος 19 μέτρα. Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, τεσσεράμισι λεπτά μετά την ανατολή, οι ακτίνες του ήλιου γλιστράνε μέσα από μία σχισμή που βρίσκεται πάνω από την πόρτα, διαπερνούν τον διάδρομο και φωτίζουν τα σκαλιστά σχέδια του θαλάμου.

Οι αστρονόμοι της σύγχρονης εποχής έκαναν υπολογισμούς λαμβάνοντας υπόψη τους την ελαφριά αλλαγή της κλίσης της γης εδώ και 5.000 χρόνια και ανακάλυψαν ότι το φαινόμενο αυτό θα συνέβαινε τότε, μόλις τεσσεράμισι λεπτά νωρίτερα, δηλαδή ακριβώς την ώρα της αυγής.


Το πότε και το που ανατέλλει και δύει ο ήλιος στις μέρες μας, δε θεωρείται πλέον τόσο σημαντικό. 
Τα σπίτια και οι εργασιακοί μας χώροι είναι επαρκώς φωτισμένα και σε πείσμα των ισχυρισμών, ότι οι σκοτεινές ημέρες του χειμώνα μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία μας, οι περισσότεροι άνθρωποι καταφέρνουμε να περάσουμε τη σκοτεινιά του χειμώνα χωρίς σοβαρά
προβλήματα. Φαίνεται πως οι πραγματικά δύσκολες μέρες του χειμώνα δεν είναι τότε που οι ώρες της ηλιοφάνειας είναι λιγότερες, αλλά τον Φλεβάρη και στις αρχές του Μάρτη, όπου το κρύο είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Το Δεκέμβρη αντιλαμβανόμαστε τη σκοτεινιά ως κάποιο διακοσμητικό στοιχείο της νύχτας, που δένει μυστηριακά με τα χριστουγεννιάτικα φώτα και θεωρούμε ως ένα είδος πολυτέλειας να βρούμε καταφύγιο δίπλα στη φωτιά από το τζάκι. Το ημίφως των ημερών αυτών αποτελεί ένα στοιχείο της μαγείας της εποχής αυτής.

Εάν προσπαθούσαμε να παρατηρήσουμε τι συμβαίνει με τον ήλιο στο χειμερινό ηλιοστάσιο, σε μια προσπάθεια να μιμηθούμε τους αρχαίους μας προγόνους στο χτίσιμο μνημείων που έδιναν έμφαση στο φαινόμενο αυτό, θα συνειδητοποιούσαμε την αργή κίνηση του ηλίου που ταλαντεύεται κάθε χρόνο μεταξύ της κυριαρχίας του φωτός και της σκιάς. Καθώς η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο, το ένα ημισφαίριο δέχεται ολοένα και περισσότερο φως, ενώ συγχρόνως στο αντίθετο ημισφαίριο η ημέρα μικραίνει και το φως του ήλιου λιγοστεύει. Δύο φορές το χρόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη - η εναλλαγή αυτή μεταξύ της σκοτεινότητας και της φωτεινότητας προσεγγίζει ένα μέσο σημείο και τότε υπάρχει ισημερία.

Την αυγή του χειμερινού ηλιοστασίου ξεκινάει η πιο μικρή ημέρα του χρόνου, με διάρκεια 9 ώρες και 11 λεπτά, ενώ ο ήλιος ανεβαίνει μόλις 25 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα και λάμπει το μεσημέρι με μία ισχύ 455 watt ανά τετραγωνικό μέτρο. Στο θερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Ιουνίου, η ημέρα διαρκεί 15 ώρες και 10 λεπτά και ο ήλιος βρίσκεται 72 μοίρες πάνω από τον ορίζοντα, εκπέμποντας ακτινοβολία ισχύος 1.167 watt ανά τετραγωνικό μέτρο κατά την ώρα του μεσημεριού.

Αυτοί οι υπολογισμοί έχουν γίνει με τη χρήση των σύγχρονων μαθηματικών. Ωστόσο, βαθιά μέσα σε κάθε θηλαστικό υπάρχει ένας εξαιρετικά ευαίσθητος υπολογιστής, που αντιλαμβάνεται την μεταβολή της κλίσης της ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη. Προκαλεί μία ποικιλία συμπεριφορών, όπως αλλαγές στις συνήθειες τροφής και αναπαραγωγής του ζωικού βασιλείου, μέχρι και μαζικές αποδημήσεις ή πτώση σε χειμερία νάρκη.

Η αλληλεπίδραση του φωτός και του σκότους ταξιδεύει μέσα σ' έναν στενό διάδρομο που ξεκινά από τον αμφιβληστροειδή του ματιού και το οπτικό νεύρο, προς τον υποθάλαμο και τον μικροσκοπικό θάλαμο της επίφυσης. Αντί να φωτίσει σκαλιστά σχέδια, όπως συμβαίνει με τον εσωτερικό θάλαμο του μνημείου στο Newgrange, ρυθμίζει την παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης από την επίφυση. Η έκκριση της μελατονίνης καταστέλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και απελευθερώνεται τη νύχτα. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η μελατονίνη παίζει έναν ρόλο κλειδί στη ρύθμιση των κιρκαδικών (ημερήσιων) ρυθμών, που συμπεριλαμβάνουν τον ύπνο και την εγρήγορση, και των κιρκάνιων (ετήσιων) κύκλων, που αφορούν συγκεκριμένες εποχιακές συμπεριφορές, που λαμβάνουν χώρα την ίδια εποχή κάθε χρόνο.

Το μήκος των ημερών εάν συνδυαστεί με την αλλαγή των θερμοκρασιών ασκεί μία προφανή επίδραση σε όλα τα ζωντανά όντα. Αλλά τι γίνεται με τους ανθρώπους; Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών και κρύων ημερών, εμείς οι άνθρωποι βρισκόμαστε εγκλεισμένοι στους φωταυγείς και ζεστούς χώρους διαβίωσής μας. Είμαστε ακόμα κάτω από την επίδραση των αρχαίων ρυθμών και κύκλων του κόσμου, όπως ήταν οι πρόγονοί μας, τουλάχιστον 5.000 πριν; Οι ερευνητές απαντούν... ναι και όχι.

Όπως ο καθένας γνωρίζει, είμαστε δεκτικοί σε εποχιακές συμπεριφορές, όπως το να κόβουμε έλατα και να τα φιλοξενούμε στα σπίτια μας τον Δεκέμβριο. Αλλά η βιολογική μας συμπεριφορά φαίνεται πως δεν δίνει μεγάλη σημασία στο ημερολόγιο. Δεν μεταναστεύουμε σε πιο γόνιμες περιοχές, δεν πέφτουμε σε λήθαργο το χειμώνα και δε ρυθμίζουμε την τροφή και την αναπαραγωγή μας ανάλογα με τις εποχές του χρόνου. Η μελατονίνη εμποτίζει το αίμα μας κάθε νύχτα, αλλά για σχεδόν τους μισούς από εμάς, τα επίπεδα της μελατονίνης δεν επηρεάζονται σχεδόν καθόλου από τη διάρκεια των ημερών. Κυρίως αυτό ισχύει για τον αντρικό πληθυσμό.

Ο Δρ. Thomas A. Wehr, διευθυντής ερευνών του τομέα των ανθρώπινων βιολογικών ρολογιών στο εθνικό ινστιτούτο νοητικής υγείας (National Institute of Mental Health), πριν από δέκα χρόνια μελέτησε την φωτο-περιοδικότητα σε ανθρώπους και βρήκε ότι τα επίπεδα της μελατονίνης στους άντρες ήταν ίδια κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, όπως και κατά το θερινό. Οι γυναίκες από την άλλη μεριά, έδειξαν αξιοσημείωτες διαφοροποιήσεις στην παραγωγή της μελατονίνης, αντιδρώντας στη σταδιακή μετάβαση από το σκοτάδι στο φως, που γίνεται κατά τον ετήσιο κύκλο του ηλίου.

Η μελέτη αυτή του Δρ. Wehr υποδηλώνει πως πιθανώς οι άντρες να επηρεάζονται περισσότερο από τον τεχνικό φωτισμό, απ' ότι οι γυναίκες. Τα ευρήματά του ταιριάζουν με στατιστικές που δείχνουν πως οι γυναίκες είναι πολύ περισσότερο πιθανό να υποφέρουν από συναισθηματικές διαταραχές που επηρεάζονται από την αλλαγή των εποχών.

Ο θρίαμβος του ήλιου απέναντι στο σκοτάδι εορτάζεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του χειμερινού ηλιοστασίου. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς, πως έπειτα από μία μακρά παράδοση, τα ίχνη της οποίας βρίσκονται ακόμα στο Newgrange, στο Stonehenge της Αγγλίας και σε αμέτρητες άλλες τοποθεσίες της γης, η σημαντική ημέρα του χειμερινού ηλιοστασίου οδήγησε στην επιλογή της 25ης Δεκεμβρίου, ως την κατάλληλη ημέρα για να εορταστεί η ιστορικά ανεξακρίβωτη ημερομηνία της γέννησης του Χριστού. Το φως του κόσμου επιστρέφει ξανά και ξανά στην καρδιά του χειμώνα. Θα είναι ευτυχής όποιος έχει την ευκαιρία να βρεθεί στη θέση να το καλωσορίσει.

Μετάφραση - Απόδοση - Σχολιασμός: ESOTERICA.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Tο πραγματικό ταξίδι του Οδυσσέα και γιατί μας το έκρυψαν

49 
Η περιπλάνηση του Οδυσσέως.
α) η μελέτη της Εριέττας Μέρτζ
Η πρώτη που ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν …μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο » The Wine Dark Sea» (τίτλος στα Ελληνικά «ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ» εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα «Αργοναυτικά» δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα
-στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική- διατυπώνει την θέση ότι το ταξίδι του Οδυσσέως είχε και ένα σημαντικό σκέλος εκτός Μεσογείου. Η άποψη της κ. Μέρτζ είναι ότι ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Αμερικής βοηθούμενος από τα θαλάσσια ρεύματα. Η κ. Μέρτζ εντόπισε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας με βάση την ταχύτητα που κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια. Οι απόψεις της κ. Μέρτζ ενισχύονται και από αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Αμερικανική ήπειρο.
Σχεδιάγραμμα που παρουσιάζει την περιπλάνηση του Οδυσσέα μετά την πτώση της Τροίας βάσει των διαπιστώσεων της Εριέττας Μέρτζ (η οποία μελέτησε εδάφιο προς εδάφιο το κείμενο του Ομήρου σε συνδυασμό με διάφορες νεότερες ανακαλύψεις και παρατηρήσεις που αναφέρονται από τον ίδιο τον Όμηρο π.χ. διάρκεια ταξιδιού κλπ). Στον χάρτη επισημαίνονται η περιοχή που υπήρξαν οι Σειρήνες , σε ποιο σημείο της Αμερικάνικης ηπείρου ήταν η Σκύλλα και η Χάρυβδης και μέσο ποίας οδού ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη βοηθούμενος καθ” όλη την διαδρομή από το ρεύμα του κόλπου (Gulf stream) .
β) η μελέτη του Ζίγκφριντ Πετρίδη
Οι Έλληνες έχουν μία αποδεδειγμένη ναυτική ιστορία που ξεκινάει τουλάχιστον από το 7.250 π. Χ. όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα του σπηλαίου Φράχθι στην Αργολίδα.
«…Η μοναδικότης του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου, ήτοι η παρουσία εις μικράν σχετικώς έκτασιν, το Αιγαίον Πέλαγος, εκατοντάδων νήσων, επέτρεψε εις τους προϊστορικούς κατοίκους του, λίαν ενωρίς την ανάπτυξιν της δια θαλάσσης επικοινωνίας. Με την πάροδο των ετών και την απόκτησιν πείρας θαλασσίων ταξιδίων, οι Αιγαίοι ναυτικοί έγιναν τολμηρώτεροι, πλεύσαντες προς βορράν εις τον Εύξεινον πόντον, προς νότον εις Αίγυπτον και «Φοινίκην» και δυσμάς εις Ιταλίαν και Ιβηρίαν. Ανακαλύψαντες ότι η θάλασσα εις ην εταξίδευον περιεβάλλεντο παντού υπό ξηράς με μία μόνον έξοδον, δεν εδίστασαν να εξέλθουν τραπέντες όπως είδομεν προς βορράν (σημ. της ΑΕΙ- Κασσιτερίδες νήσοι = Αγγλία) δια τον κασσίτερον και δια το ήλεκτρον, αλλά και προς δυσμάς ως θ” αποδείξωμεν…» («ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ελληνική έκδοση, σελίδα 139)
Η Ελληνική γραμματεία είναι πλούσια σε αναφορές για τις γεωγραφικές γνώσεις των αρχαίων προγόνων μας. Στην μελέτη του κ. Πετρίδη παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν τις
γεωγραφικές γνώσεις για περιοχές :
– του Βορρά (υπερβορέα)
– της Ανατολής (Ασίας)
– του Νότου (Αιθιοπία, Κυρηναϊκή, Αίγυπτος, λοιπή βόρεια Αφρική)
– και της Δύσεως (Ιταλία, νήσοι δυτικώς της Ιταλίας α) Σαρδηνία, β) Κορσική γ) Έλβα δ) Καπρί ε) Ίσκια , Ιβηρική χερσόνησος, Γαλλία, βόρειο-ανατολική Ευρώπη, Βρετανία – Ιρλανδία.
Από την Ελληνική γραμματεία προκύπτει ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις αστρονομικές παρατηρήσεις (παράδειγμα οι αστρονομικές αναφορές των Ορφικών ύμνων) και οι ναυτικοί της εποχής χρησιμοποιούν τους αστερισμούς για να προσανατολίζονται κατά την διάρκεια της νυχτερινή πλεύση τους.
Μεγάλη βαρύτητα στην έρευνα του ταξιδιού του Οδυσσέως έχουν οι αστρονομικές αναφορές της Οδύσσειας. Αναφέρεται από τον Όμηρο ότι «ΑΡΚΤΟΝ Θ” ΗΝ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΝ ΕΠΙΚΛΗΣΙΝ ΚΑΛΕΟΥΣΙΝ, ΗΤ” ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Τ” ΩΡΙΩΝΑ ΔΟΚΕΥΕΙ, ΟΙΗ Δ” ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΤΗΝ ΓΑΡ ΔΗ ΜΙΝ ΑΝΩΓΕ ΚΑΛΥΨΩ, ΔΙΑ ΘΕΑΩΝ, ΠΟΝΤΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΑΙ ΕΠ” ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ε 273) δηλαδή : «και την “Αρκτον (Μ. “Αρκτο) που την ονομάζουν και “Αμαξα, που κλωθογυρίζει αυτού και παραφυλάει τον Ωρίωνα και που μονάχ” αυτή είναι αμέτοχη στα λουσίματα του Ωκεανού, (σημ. της ΑΕΙ : δηλαδή ο αστερισμός είναι αειφανής – δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα) τον συμβούλεψε λοιπόν η υπέροχη θεά η Καλυψώ να ταξιδεύει έχοντας στ” αριστερό του χέρι αυτήν».
Στο κείμενο αυτό περιέχονται σημαντικότατες πληροφορίες. «…Ο Όμηρος ομιλεί περί «Ωκεανού» και όχι «Πόντου» και όπως είδομεν «Ωκεανόν» οι αρχαίοι Έλληνες ωνόμαζαν την περιβάλλουσαν την οικουμένην θάλασσαν (σημ. της ΑΕΙ : η θάλασσα έξω από τις Ηράκλεις στήλες) περί αυτού συμφωνεί και ο Στράβων «ΤΑΥΤΑ ΓΑΡ ΠΑΝΤΑ ΦΑΝΕΡΩΣ ΕΝ ΤΩ ΑΤΛΑΝΤΙΚΩ ΠΕΛΑΓΕΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝΑ ΔΗΛΟΥΤΑΙ» (c26) δηλαδή : Όλα αυτά είναι καταφανές ότι δηλούνται (υπό του Ομήρου) ως τελούμενα εις τον Ατλαντικόν»…» («ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ελληνική έκδοση, σελίδα 182)
Η πολυετή εμπειρία του Ζ. Πετρίδη ως ιστιοπλόου τον βοήθησε να επιβεβαιώσει ή και να διορθώσει (όπου αυτό ήταν απαραίτητο) τα συμπεράσματα της Ε. Μέρτζ, με βάση τις αναφορές που υπάρχουν από τον Όμηρο για την διάρκεια του ταξιδιού από σταθμό σε σταθμό και τις επιπρόσθετες λεπτομέρειες που τυχόν αναφέρονται (π.χ. κατεύθυνση ανέμου, πορεία πλοίου, περιγραφές των νησιών κλπ).
Παράδειγμα: ΑΙΟΛΙΑ
«..Γράφει ο Όμηρος : «ΔΩΚΕ ΜΟΙ ΕΚΔΕΙΡΑΣ ΑΣΚΟΝ ΒΟΟΝ ΕΝΝΕΩΡΟΙΟ, ΕΝΘΑ ΔΕ ΒΥΚΤΑΩΝ ΑΝΕΜΟΝ ΚΑΤΕΔΗΣΕ ΚΕΛΕΥΘΑ, ΚΕΙΝΟΝ ΓΑΡ ΤΑΜΙΗΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΙΗΣΕ ΚΡΟΝΙΩΝ ΗΜΕΝ ΠΑΥΜΕΝΑΙ ΗΔ” ΟΡΝΥΜΕΝ ΟΝ Κ” ΕΘΕΛΗΣΙΝ. ΝΗΙ Δ” ΕΝΙ ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΤΕΔΕΙ ΜΕΡΜΙΘΙ ΦΑΕΙΝΗ ΑΡΓΥΡΕΗ, ΗΝΑ ΜΗΤΙ ΠΑΡΑΠΝΕΥΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΠΕΡ, ΑΥΤΑΡ ΕΜΟΙ ΠΝΟΙΗΝ ΖΕΦΥΡΟΥ ΠΡΟΕΗΚΕΝ ΑΗΝΑΙ, ΟΦΡΑ ΦΕΡΟΙ ΝΗΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ19)
Δηλαδή «Μου “δωσε ένα ασκί εννιάχρονου βοδιού, που το έγδαρε, κι έκλεισε κει μέσα τις κινήσεις των ανέμων με τα πολλά τους βουητά, γιατί εκείνον είχε κάμει ο γιός του Κρόνου επιστάτη στους ανέμους, για να σταματάη και να αμολάη όποιον του αρέσει. Κι έδεσε το ασκί μέσα στο βαθουλωτό καράβι με γυαλιστερή, ασημένια κλωστή, για να μην φυσάει έστω και λίγο. “Αφησε μονάχα τον Ζέφυρο (δυτικό) να φυσάει για χάρη μου, για να πάη στην πατρίδα και τα πλοία κι εμάς τους ίδιους.»
Ώστε ο Αίολος παρακληθείς υπό του Ωδυσσέως, εδέσμευσεν όλους τους ανέμους, αφήσας μόνο τον ούριον δι” αυτόν, Ζέφυρον – δυτικός, όπερ σημαίνει ότι ο Οδυσσεύς ευρίσκετο δυτικώς της Ιθάκης και περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με αυτήν.
Και η διήγησις συνεχίζει :
«ΕΝΝΗΜΑΡ ΜΕΝ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΜΕΝ ΝΥΚΤΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΗΜΑΡ, ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ Δ” ΗΔΗ ΑΝΕΦΑΙΝΕΤΟ ΠΑΤΡΙΣ ΑΡΟΥΡΑ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ2 δηλαδή : » Εννιά μερόνυχτα συνέχεια ταξιδεύαμε και στις δέκα άρχισε να ξεχωρίζει πια η γη της πατρίδας» (σημ. της ΑΕΙ : άρα η νήσος Αιολία πρέπει να είναι ένα νησί που να ευρίσκεται δυτικά της Ιθάκης και να απέχει απόσταση που ισοδυναμεί με ταξίδι επί 9 μέρες με ευνοϊκό άνεμον)
Η απόστασις νήσοι Lipari – νήσος Ιθάκη δεν υπερβαίνει τα 270 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 270:9: 4=1,25 κόμβοι, αλλά μία ωριαία ταχύτητα πλεύσης 1,25 κόμβων δεν είναι «εύνοια» του Αιόλου, αλλά μαρτύριο…
Αντιθέτως η απόστασις : νήσος Μαγιόρκα – Σαρδηνία – Σικελία – Ιθάκη είναι 870 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 870:9:24=4,03 κόμβοι, δηλαδή μία ταχύτης ενός ήρεμου θαλάσσιου περιπάτου, δεκτή από πάσης απόψεως. “Αρα να η «νήσος του Αιόλου»…» («ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ελληνική έκδοση, σελίδα 216)
Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι ο Οδυσσέας δεν έφτασε στην Αμερικανική ήπειρο από τύχη, παρασυρόμενος από τα θαλάσσια ρεύματα (άποψη την οποία έχει η κ. Ε. Μέρτζ).
Αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες είχαν και ποντοπόρα πλοία, ισχυροτάτης κατασκευής, ταχέα και ευέλικτα.
Γνώριζαν πολύ καλά και την ναυτική τέχνη, αλλά και την τέχνη του ναυτίλου, εκμεταλλευόμενοι τις δυο κινητήριες δυνάμεις των πλοίων : τα κουπιά και τα πανιά. για να οδηγήσουν τα σκάφη τους εκεί που επιθυμούσαν.
Οι εικόνες καθώς και μέρος των κειμένων προέρχονται από τα βιβλία του Ζ. Πετρίδη
α) ΟΔΥΣΣΕΙΑ – μία ναυτική εποποιία των Ελλήνων εις την Αμερικήν (Αθήνα 1994)
ΠΗΓΗ
- See more at: http://www.xorisoria.gr

Σαμοθράκη: Ένας από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα [Εικόνες]

Αποτελεί τεράστιο πόλο έλξης εκείνων που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό ενώ ο επισκέπτης που θα ανέβει στην κορυφή του όρους Σάος θα έρθει σε επαφή με «παράξενα φαινόμενα»
Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριό της…
Ειδικά τα βράδια του καλοκαιριού, όταν έχει φεγγάρι, πάνω από το… «Φεγγάρι», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το όρος Σάος (και την ψηλότερη κορυφή του), που δεσπόζει στο νησί.
Για τους οπαδούς της Ιερής Γεωγραφίας, το μυστηριώδες αυτό νησί αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς ενεργειακούς τόπους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Εδώ ήταν η έδρα των περίφημων Καβείριων Μυστηρίων, για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Το νησί αποτελεί πόλο έλξης εκείνων που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό και συνήθως, λέγεται πως αποφεύγουν την κατασκήνωση κοντά στο ρέμα του φονιά, όπου πιθανώς να υπάρχει ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο διαπιστώνει κανείς από τον αλλόκοτο τρόπο με τον οποίο εκφύονται οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.
Λέγεται επίσης ότι ο επισκέπτης που θα ανέβει στην κορυφή του όρους Σάος θα έρθει σε επαφή με παράξενα φαινόμενα, ενώ μπορεί ακόμη να δει και τις τρομερές μορφές των Καβείρων επάνω στους βράχους.
Επίσης, λέγεται πως σε ένα αρχαίο τείχος υπάρχει εντοιχισμένη μια αρχαία πλάκα, που στην πραγματικότητα είναι χάρτης του νησιού όπως φαίνεται από ψηλά και η αλήθεια είναι πως η ομοιότητα είναι σημαντική.

Σε αυτόν τον τόπο, ήδη από την αρχαιότητα, κατέφτανε κόσμος από πολλά και διάφορα μέρη. Ήταν τα Καβείρια Μυστήρια, η μεγάλη εξάπλωση των οποίων άρχισε τον 3ο αιώνα π.Χ.· τα μυστήρια εκείνα για τα οποία έχουμε τα λιγότερα στοιχεία -λιγότερα και από τα Ελευσίνια- και τελούνταν στο χώρο του «Ιερού των Μεγάλων Θεών», τον σημαντικότερο αρχαιολογικό τόπο στο νησί σήμερα, ενώ λέγεται ότι η μύηση σε αυτά σχετιζόταν περισσότερο με τη ζωή και λιγότερο με το θάνατο.

Το «Ιερό των Μεγάλων Θεών»
Οι μυημένοι, βέβαια, οι οποίοι ήταν και ελεύθεροι, και δούλοι, φρόντισαν να κρατήσουν καλά κρυμμένα τα μυστικά τους. Σήμερα το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η θρησκεία των Καβείρων και οι μυστηριώδεις ιεροτελεστίες τους ενέπνεαν παντού φόβο, επειδή θεωρούσαν πως οι Κάβειροι ήταν πολύ σκληροί όταν επέβαλλαν τιμωρίες.
Ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο του Ιερού των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, όπως ήταν στα χρόνια της λειτουργίας του.
Αλλά και ότι όσοι μυούνταν στα μυστήρια των Καβείρων αποκτούσαν τη δύναμη να αποφεύγουν τους κινδύνους, να πετυχαίνουν στις πιο αβέβαιες προσπάθειες και να νικούν τους εχθρούς.
Ίσως με αυτό να συνδέεται και ο θρύλος που θέλει τους γονείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄ και την Ολυμπιάδα, να συναντιούνται για πρώτη φορά στο νησί. Αλλά και η σύλληψη του μετέπειτα μεγάλου στρατηλάτη να… πραγματοποιείται εδώ.



Το άγαλμα της Νίκης, που εκτίθεται σήμερα στο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι
Η Σαμοθράκη, όμως, είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο και για έναν ακόμη λόγο, για τοπερίφημο αρχαιοελληνικό άγαλμα της Νίκης, ύψους 2,75 μέτρων, που βρέθηκε στο νησί το 1863 και εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.
Στο μουσείο του αρχαιολογικού χώρου που αναφέραμε παραπάνω και αξίζει να το επισκεφτείτε στην περιοχή του Παλαιοχωρίου, υπάρχει ένα αντίγραφο της Νίκης, που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε.


Περιήγηση στο νησί
Η γνωριμία με τη Σαμοθράκη, που την προσεγγίζουμε αφού ταξιδέψουμε ως την Αλεξανδρούπολη και περάσουμε απέναντι με φέρι, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει πολλή και πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά και… βουνό, λιγότερη παραλία και θάλασσα.
Εδώ, άλλωστε, στην «ψηλή Θράκη», όπως είναι η ερμηνεία του ονόματός της από το «σάμος», που στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει «ψηλός», το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της καταλαμβάνει το όρος Σάος, που είναι «τόσο ψηλό, που κρύβει το φεγγάρι».
Εξ ου, λοιπόν, και η ψηλότερη κορυφή του, η οποία αγγίζει τα 1.611 μέτρα, ονομάζεται «Φεγγάρι». Η δε Σαμοθράκη είναι το τρίτο ψηλότερο νησί της χώρας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια!
Το «Φεγγάρι», η ψηλότερη κορυφή του όρους Σάους
Η βόλτα, λοιπόν, στο βουνό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Από τα ψηλά του έρχεται το ποτάμι που ακούει στο όνομα «Φονιάς» (!) και το οποίο κατεβαίνοντας δημιουργεί μια σειρά από μικρές και μεγάλες βάθρες – ιδανικές για κολύμπι στα πολύ κρύα νερά τους.
Κάθε χρόνο, μάλιστα, έρχονται εδώ ουκ ολίγοι κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τη σκιά του βουνού και τη δροσιά των υδάτων του μακριά από τη θάλασσα και την πολυκοσμία.
Οι βάθρες είναι αρκετές και ο βαθμός δυσκολίας για να προσεγγίσετε τις ψηλότερες από αυτές μεγαλώνει, γι” αυτό επιδείξτε σύνεση και προσοχή. Το όνομα του ποταμού, άλλωστε, τα λέει όλα.
Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία με βάθρες, πιο τουριστικά και πιο προσιτά στους περισσοτέρους, όπως η Γριά Βάθρα, που βρίσκεται πιο χαμηλά, στην περιοχή των Θερμών. Εδώ υπάρχουν επίσης θερμά λουτρά, ενώ το καλοκαίρι συνωστίζονται οι περισσότεροι επισκέπτες του νησιού, γι” αυτό υπάρχει καλή τουριστική υποδομή.


Η «Γριά Βάθρα»
Από τα Θερμά, μπορείτε να κινηθείτε προς το Παλαιοχώρι με τα αρχαία του, αλλά και την παραλιακή -και λιγότερο γραφική- Καμαριώτισσα, που φιλοξενεί το λιμανάκι του νησιού, ενώ συγκεντρώνει και το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της Σαμοθράκης, ειδικά το χειμώνα και την άνοιξη, όταν δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα… καλοκαιρινά στέκια. Τούτη την εποχή, θα βρείτε εδώ και τα περισσότερα καταλύματα και ταβέρνες.
Και η βόλτα συνεχίζεται. Σε απόσταση 7 – 8 χιλιομέτρων από την Καμαριώτισσα, δεσπόζει η αμφιθεατρικά χτισμένη και πολύ περιποιημένη Χώρα του νησιού, το οικιστικό στολίδι της Σαμοθράκης.
Με πάμπολλα φροντισμένα και πολλά αναπαλαιωμένα σπίτια, αλλά και καφενεία, μπαράκια, ταβερνάκια και πολύ συμπαθητικά καταστήματα (στο φόρτε τους το καλοκαίρι και αυτά), η βόλτα στα καλντερίμια της Χώρας είναι must και… αγαπημένη συνήθεια τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια στο νησί, ακόμη και τώρα που δεν είναι όλα ανοιχτά.



Η Χώρα της Σαμοθράκης
Πιο ανατολικά για τα υπόλοιπα χωριά του νησιού, με μια στάση που επιβάλλεται στον ορεινό Προφήτη Ηλία.


- See more at: http://www.xorisoria.gr/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!!!Ο ΔΡΑΚΟΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΑΙΜΑ!!!


Η εικόνα του δράκου είναι ότι πιο αρχαίο στην ανθρώπινη συμβολική. Η δε σημασία του ποικίλη, αλλά σχεδόν πάντα και παντού, κατέχει ένα χθόνιο χαρακτήρα, εννοώντας τις λανθάνουσες δυνάμεις που έρπονται μακριά από το φως της συνείδησης.
Το ότι κάτι δεν φαίνεται όμως, δεν σημαίνει και πως δεν υπάρχει - το αξίωμα αυτό το γνωρίζει καλά ο καθένας που ασχολείται με το παράδοξο. Όπως επίσης και με τα κοινωνικά ρεύματα των ιδεών.
Βλέπετε, το τελευταίο διάστημα, μετά από μια σχετικά μεγάλη περίοδο σιωπής και λαϊκής αφάνειας, κάτι ιδιαίτερο φαίνεται να κοχλάζει στις καρδιές των «απλών» ανθρώπων, κάτι πέρα από τις έγνοιες του καθημερινού μας μικρόκοσμου.
Μην πάει το μυαλό σας σε επιδράσεις από (υπερ)όντα διπλανών διαστάσεων, ερπετοειδής πράκτορες και παραφυσικές σκιώδεις υπάρξεις! Η παρατήρηση μου έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις νεώτερες κοινωνικές εξελίξεις, την εκρηκτική δυναμική που σταδιακά αναπτύσσετε στην χώρα μας, το ανατρεπτικό κύμα που έχει καταβάλει τον ισλαμικό κόσμο, αλλά και το γενικότερο κλίμα ανησυχίας που πάλετε στο κοινωνικό ασυνείδητο όλων των ανθρώπων, σε ανατολή και δύση.
Μήπως ο μέγας δράκος της ανατροπής ξυπνάει από τον αρχαίο του λήθαργο;
Πιστεύω πως οποιαδήποτε απάντηση εδώ, θα ήταν βεβιασμένη. Και το λέω αυτό, διότι ο συλλογισμός που απαιτεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη μια σειρά από πολύπλοκους παράγοντες, παρά να στηρίζεται στα πιστεύω και τις επιθυμίες του καθένα μας!
Είτε λοιπόν μιλάμε για μια παγκοσμιοποιημένη τάση για αλλαγή, είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία, πως ολόκληρος ο (ανθρώπινος) πλανήτης θερμαίνεται από έναν ιδιότυπο πυρετό, που ρίχνει κυβερνήσεις, βγάζει τους εργάτες στους δρόμους και εμφανίζει σημάδια του παράξενου σε κάθε γωνιά.
Είναι τυχαίο πιστεύετε που ο κόσμος θέλει και βλέπει τον 4ο Καβαλάρη της Αποκάλυψης ανάμεσα στους διαδηλωτές της Αιγύπτου; Που οι Κινέζοι βλέπουν στον ουρανό πάνω από τις μητροπόλεις τους μεγάλα φωτεινά σημάδια; Που στρατιωτικοί, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί εκφωνούν λόγους υπέρ του εξωγήινου ζητήματος; Ή μήπως όλα αυτά συνθέτουν ένα μωσαϊκό υπερνοήματος; Ποιο είναι αυτό;
Κάποτε είχα γράψει πως διανύουμε την εποχή του Σεθ. Αυτό σημαίνει πως η λέξη κλειδί που χαρακτηρίζει τους καιρούς που ζούμε, είναι το Χάος! Προσέξτε όμως εδώ κάτι σημαντικό. Το Χάος δεν περιορίζεται μονάχα στην έννοια της διάλυσης και της καταστροφής.
Αυτή είναι η μια πλευρά του όλου θέματος. Το Χάος είναι ένας παλμός γέννησης και καταστροφής, διάλυσης και επανένωσης, μια συνεχή κατάσταση αβεβαιότητας όπου μέσα από την απόλυτη τυχαιότητα μπορεί και προκύπτουν νέες μορφές τάξης.
Αν λοιπόν βιώνουμε την αφύπνιση αυτού του δράκου -και αυτό ας το ερμηνεύσει ο καθένας όπως θέλει, μεταφυσικά, κοινωνικά, παραδοξολογικά- τότε το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε. Διότι ο άνθρωπος από την φύση του είναι πλάσμα που διψά να εξελιχθεί. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε απλά βαλτώνει στον βούρκο των παθών του.
Αυτός που φοβάται την αλλαγή (ή το ξύπνημα του δράκου αν προτιμάτε), είναι ένα προσαρμοσμένο αυτόματο, παρά μια ενσυνείδητη ύπαρξη!
Ανοίξτε λοιπόν την σκέψη σας στην μεταφυσική του Χάους. Ο δράκος άλλωστε, είναι πρώτα και πάνω από όλα ένα φίδι, το αρχαιότερο και πιο δυνατό σύμβολο της μεταμόρφωσης.

Μονάχα ένα πράγμα ειλικρινά με ανησυχεί πολύ: Ποιος θα είναι ο οδηγός που θα στρέψει (και προς ποια κατεύθυνση) την ενέργεια που ο δράκος θα απελευθερώσει; Διότι αγώνας δίχως όραμα είναι αρχιτέκτονας δίχως γνώση...
Γιώργος Ιωαννίδης
 
πηγη
http://www.volcanotimes.com/2014/12/blog-post_944.html#more

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ¨ΜΕΓΑΛΟ¨ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!!! ΚΑΤΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ!! ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ!!!


ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ¨ΜΕΓΑΛΟ¨ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ, ΚΑΤΙ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ (ΚΟΙΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ¨ΠΑΓΩΝΕΙ¨ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ. ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ Η ΓΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ. ΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΚΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΔΙΑ-ΣΠΑΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ. ΔΙΑ-ΛΑΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ-ΜΗΝΥΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΔΙΑ-ΔΩΣΑΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ. Η ΔΙΑ-ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑ-ΘΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑ-ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΑ-ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΤΩΡΑ ΔΙΑ-ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΑ-ΣΠΑΡΤΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑ-ΤΡΥΠΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ¨ΠΕΠΛΟ¨ ΤΩΝ ΕΡΠΕΤΟΔΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑ-ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΥΨΗΛΟΔΟΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ. ΟΙ ΥΠΕΡ-ΔΙΑ-ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΟΥΡΑΝΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑ-ΓΙΓΝΩΣΚΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑ-ΡΚΩΣ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑ-ΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ. Α-ΔΙΑ-ΝΟΗΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΗΙΝΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟ ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ¨ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ ΦΩΤΟΣ¨, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑ-ΙΣΘΗΣΗΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.



ΠΡΟΣΟΧΗ . . . 
ΟΙ ΔΙΑ-ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΤΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ.

ΟΙ ΔΙΑ-ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ¨ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ¨ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ¨ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ¨ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

ΤΟΥΣ ΔΙΑ-ΘΕΟΥΣ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΛΕΙ.ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΑΒΑΛΟΝΤΑΙ.

ΟΙ ΔΙΑ-ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ. Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑ-ΘΕΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝ-ΔΙΑ- ΜΕΣΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΔΑΗΜΟΝΕΣ.


ΟΙ ΔΙΑ-ΘΕΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑ-ΚΛΑΔΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΝΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΜΟΛΥΝΤΕΣ ΨΥΧΕΣ. 
ΟΣΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ-ΝΟΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ¨ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΜΕΓΕΘΗ¨ ΤΩΝ ΔΙΑ-ΘΕΩΝ.

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΤΕ!

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΠΕΣΑΤΕ ΣΕ ΠΑΓΙΔΑ!

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΜΕΓΑΛΕΙΑ!

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ.

ΔΙΑ- ΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ¨ΔΙΑ-ΒΕΙΤΕ¨!

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΕΚ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ. ΕΣΕΤΑΙ ΞΑΝΑ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ! 

ЭЄ ΔΙΟ-ΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ЭЄ

 
http://www.volcanotimes.com/2014/12/blog-post_382.html

ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ...ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ - ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ!!!


AΠO ΚΥΡΙΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΠΑΛΤΑΡΕΤΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ, Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΤΗΝΟΥ – ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Περνούν τα χρόνια και τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο , που μπαίνει στο σώμα μας. Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα συσσωρεύονται και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού.


Πως γίνεται αυτό ;


Είναι πολύ εύκολο.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrVdrXTQO6L8k3Le1v6ek80H15dhiHAfMlHMSiUE-06tUPz1Mi1ITT58ysvPMiLmLQYbA7R0aMo-l-MlXgfqu2nWjkNLRe6liTlMjyUwLtUf0YedyQqVZPxox6Oq9rGyXJTffiaPJYZUo/s400/detail_maintanossss.jpg

Πρώτα πάρε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνε το για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλόκοψέ το και βάλτο σε μια κατσαρόλα, ρίξε καθαρό νερό, βράσε το για ένα δεκάλεπτο, άφησέ το να κρυώσει , κατόπιν φιλτράρισέ το , άδειασέ το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλε το μέσα στο ψυγείο να κρυώσει.

Πίνε ένα ποτήρι την ημέρα και θα διαπιστώσεις πως όλα τα άλατα και άλλα δηλητήρια να φεύγουν από τα νεφρά σου. Επίσης θα νοιώσεις την διαφορά που ποτέ πριν δεν είχες νοιώσει.

Ο μαϊντανός είναι γνωστός σαν το καλύτερο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.


Γεωργία Μπογατίνη

Αυτές είναι οι τροφές που αποτοξινώνουν το συκώτι

http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/f6d69c2fd6b19ead6c017677d088e14a_L.jpg?t=1418994737
Όταν τρώμε περισσότερο ή τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα ή τηγανητά, αλλά κι όταν εκθέτουμε τον εαυτό μας στην περιβαλλοντική μόλυνση ή το στρες, το συκώτι υπερφορτώνεται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
Υπάρχουν όμως αρκετές τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του ήπατος, προκαλώντας τη φυσική του ικανότητα να καθαρίζει τα τοξικά απόβλητα του σώματος.
Μερικά από αυτά τα τρόφιμα είναι:
 
Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ έχει υψηλή περιεκτικότητα τόσο σε βιταμίνη C όσο και σε αντιοξειδωτικά, γι' αυτό το λόγο και είναι πολύ αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση του ήπατος. Ένα μικρό ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στην αυξημένη παραγωγή ενζύμων που συντελούν στην αποβολή των καρκινογόνων ουσιών που συλλέγει ο οργανισμός.
 
Σκόρδο
Μία μικρή ποσότητα σκόρδου είναι ικανή να ενεργοποιήσει τα ένζυμα του συκωτιού που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να διώξει τις τοξίνες. Επίσης, το σκόρδο κρατά ψηλά τις ποσότητες αλισίνης και σεληνίου, δυο φυσικών συστατικών που βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος.
 
Παντζάρια και καρότα
Είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και β-καροτίνη, άρα η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει αλλά και να βελτιώσει τη συνολική ηπατική λειτουργία.
 
Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά, γνωστά ως κατεχίνες, που βοηθούν τη λειτουργία του συκωτιού.
 
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε χλωροφύλλη, μπορούν να ρουφήξουν τις τοξίνες από το αίμα μας. Εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα και τα χημικά και αποτελούν έναν πανίσχυρο προστατευτικό μηχανισμό για το συκώτι.
 
Αβοκάντο
Βοηθάει το σώμα να παράγει γλουταθειόνη, ένα συστατικό που είναι απαραίτητο, ώστε να μπορέσει το συκώτι να καθαρίσει τον οργανισμό από τις επιβλαβείς τοξίνες.
 
Μήλα
Τα μήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα πηκτίνης και βοηθούν το σώμα να διώξει μακριά τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα κι αυτό με τη σειρά του κάνει τη δουλειά του ήπατος πιο εύκολη, καθώς διευκολύνεται η αποτοξίνωση του σώματος.
 
Ελαιόλαδο
Βοηθά στην απομάκρυνση των βλαβερών τοξινών από τον οργανισμό. Με αυτόν τον τρόπο, το έργο του ήπατος γίνεται πολύ πιο εύκολο, μιας και οι τοξίνες έχουν πια μειωθεί και διώχνονται πιο γρήγορα από το σώμα.
 
Μπρόκολο - κουνουπίδι - λάχανο
Τρώγοντας μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο αυξάνεται η ποσότητα μιας ουσίας που ονομάζεται glucosinolate, που συνεισφέρει στην παραγωγή ενζύμων στο συκώτι. Αυτά τα φυσικά ένζυμα βοηθούν στην αποβολή των καρκινογόνων ουσιών και άλλων τοξινών, γεγονός που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
 
Λεμόνια - lime
Αυτά τα δυο τρόφιμα περιέχουν πολύ μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, που βοηθά το σώμα να μετατρέψει τοξικά στοιχεία σε ουσίες που μπορούν να απορροφηθούν από το νερό, άρα ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού ή lime το πρωί βοηθάει στην ενεργοποίηση του ήπατος.
 
Καρύδια
Βοηθούν το συκώτι να αποτοξινωθεί από την αμμωνία. Επίσης, τα καρύδια είναι πλούσια σε γλουταθειόνη και ωμέγα-3 λιπαρά, που βοηθούν τη φυσική διαδικασία αποτοξίνωσης του ήπατος. Σιγουρευτείτε ότι έχετε μασήσει πολύ καλά τα καρύδια προτού τα καταπιείτε, ώστε να έχουν διαλυθεί πλήρως.
 
Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς είναι το αγαπημένο μπαχαρικό του ήπατος, καθώς το αποτοξινώνει και βοηθά τα ένζυμά του να αποβάλουν τις καρκινογόνες ουσίες που συγκεντρώνονται στον οργανισμό μέσω των τροφών.

Πηγή

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ;

e7491-cebacf8dcebbceb9cebe

Τοῦ Γιώργου Νικολακάκου

Καθηγητοῦ  Μἐσης Εκπαίδευσεως

Πολλοί σήμερα ἔχουν ἀποδυθῆ σέ ἕνα ἀγῶνα νά αποδείξουν ὄτι ἡ προφορά τῆς Αρχαίας γλώσσης ἤταν τελείως διαφορετική ἀπό τήν προφορά τής Νέας Ελληνικής καί προσπαθοῦν νά τεκμηριώσουν τήν θέσι ὄτι ἡ σημερινη γλῶσσα δέν έχει μεγάλη   συγγένεια μέ τήν Αρχαία.Εάν ὄμως μελετήσει κανεῖς τά ἀρχαῖα κείμενα μέ προσοχή θά βρεῖ πληθώρα ἐνδείξεων καί ἀποδείξεων ὄτι ἡ προφορά τῆς ἀρχαῖας ἤταν ἰδια μέ τήν προφορά τῆς νέας Ἑλληνικῆς. …O Πλάτων μας λέει οτι το η προφέρεται ως το ι, το αυτό συνέβαινε και με την προφορά του η και στον Αριστοφάνη. Ὁ Ηρόδοτος ὀνομάζει τόν ποταμό τῆς Μακεδονίας Λυδία ἐνῶ  στά γραπτά τοῦ Αίσχύνη ἀπαντάται ὧς Λοιδίας (σημερινός Λουδίας).


Γιά τό άν ἡ προφορά ἡ σημερινή εἶναι ἴδια μέ τὴν ἀρχαῖα προτρέπω ὀποιονδήποτε νά διαβάση τά ἔργα τοῦ Αριστοφάνους ὄπου ὑπάρχουν πολλά τεκμήρια γιά τό ποία ἤταν ή προφορά τῆς Αρχαῖας. Ἑπίσης ὄτι δέν ὑπάρχει νεοελληνική προφορά φαίνεται αὐτὸ ἀπό τὸ ὄτι βρέθηκε όστρακο μέ ἀνορθόγραφα γραμμένο τὸ ὄνομα τοῦ Ἀριστείδη (Ἀριστίδη).Ἐκτὸς αὐτοῦ ύπάρχουν ἀνορθογραφίες σέ ψηφιδωτά τῆς ἑλληνικής πόλεως Ζεύγμα σέ περιοχή τοῦ Κουρδιστάν(Τουρκία). Μέ τὴν ἀνορθογραφία τους ἀποδεικνύεται ότι ἡ προφορά δέν έχει ἀλλάξει.Εάν μελετήσωμε τά ἀρχαῖα κείμενα θά ἀνακαλύψωμε πολλά τέτοια παραδείγματα.  Σέ ἕνα στό  χωρίον στίς «Σφῆκες» τοῦ Αριστοφάνους ὑπάρχει ἡ κάτωθι παραγράφος. « Ἀριφράδην πολύ τι θυμοσοφικώτατον,ὅντινά ποτ᾽ ὤμοσε μαθόντα παρὰ μηδενός, ἀλλ᾽ ἀπὸ σοφῆς φύσεος αὐτόματον ἐκμαθεῖν γλωττοποιεῖν ἐς τὰ πορνεῖ᾽ εἰσιόνθ᾽ ἑκάστοτε». Γράφει «αλλ’από σοφής φύσεος» Φύσις εἶναι τριτόκλιτο καί γράφεται «τῆς φύσεως». Μπορεῖ νά τό ἔγραψε ἔτσι ἐκ παραδρομῆς ἀλλά δείχνει ὄτι τό ο καί το ω ἐπροφέροντο τό ἴδιο. Η λέξις ἐμφανίζεται ξανά ἀνορθόγραφη στήν κατωτέρω παράγραφο. «ζηλῶ γε τῆς εὐτυχίας τὸν πρέσβυν οἷ μετέστη ξηρῶν τρόπων καὶ βιοτῆς•ἕτερα δὲ νῦν ἀντιμαθὼν ἦ μέγα τι μεταπεσεῖται ἐπὶ τὸ τρυφῶν καὶ μαλακόν.τάχα δ᾽ ἂν ἴσως οὐκ ἐθέλοι. τὸ γὰρ ἀποστῆναι χαλεπὸν φύσεος, ἣν ἔχοι τις ἀεί. καίτοι πολλοὶ ταῦτ᾽ ἔπαθον•ξυνόντες γνώμαις ἑτέρων μετεβάλοντο τοὺς τρόπους.πολλοῦ δ᾽ ἐπαίνου παρ᾽ ἐμοὶ καὶ τοῖσιν εὖ φρονοῦσιν». Εδώ λέγει ὄτι εἶναι ἐκ φύσεως δυσχερές νά αλλάξη συνήθειες, νά ἀποστή από…(νά ξεκολλήση, να απαγκιστρωθή)πάρα τό γεγονός ότι ἔχει πάθει πολλά. Καί πάλι τό γράφει μέ ο. Στούς «Μύθους», ὰπό τό Συμπόσιο τοῦ Πλάτωνος, ὄμως τό γράφει σωστά. Λέγει δέ «ο ερως δέ εμφυτος αλλήλως τοίς ανθρώποιςς καί τής αρχαίας φύσεως συναγωγεύς καί επιχειρών ποίησαι έν εκ δυοίν καί ίσασθαι τήν φύσιν τήν ανθρώπινην.» Δηλαδή ό έρως, ή έλξις τού ενός πρός τόν άλλον είναι έμφυτος, ενυπάρχει είς τήν αρχέγονην ανθρώπινην φύσιν.

Στίς «Σφῆκες» βλέπομε τό «δεξιός» (δεξιοτέχνης=skilled) νά γράφεται πότε ώς «δεξειός» καί πότε ως «δεξιός». ¨Η λέξις γραμμένη ώς «δεξειός» συναντάται στό κάτωθι απόσπασμα. «πολλάκις δὴ ᾽δοξ᾽ ἐμαυτῷ δεξειὸς πεφυκέναι(δεξιοτέχνης έκ φύσεως) καὶ σκαιὸς οὐδεπώποτε•ἀλλ᾽ Ἀμυνίας ὁ Σέλλου μᾶλλον οὑκ τῶν Κρωβύλων,οὗτος ὅν γ᾽ ἐγώ ποτ᾽εἶδον ἀντὶ μήλου καὶ ῥοᾶς δειπνοῦντα μετὰ Λεωγόρου•πεινῇ γὰρ ᾗπερ Ἀντιφῶν• ἀλλὰ πρεσβεύων γὰρ ἐς Φάρσαλον ᾤχετ᾽, εἶτ᾽ ἐκεῖ μόνος μόνοις τοῖς Πενέσταισι ξυνῆν τοῖς Θετταλῶν, αὐτὸς πενέστης ὢν ἔλαττων οὐδενός. ὦ μακάρι. Αὐτόμενες ὥς σε μακαρίζομεν, παῖδας ἐφύτευσας ὅτι χειροτεχνικωτάτους» δηλαδή εἶναι ἐκ φύσεως δεξιός (δεξιοτέχνης). Επίσης στό ἵδιο κείμενο βρίσκομε τήν ἐξῆς φρασι. «ἔνδον κέκραχθι (έσπασε)τῆς θύρας κεκλῃμένης.ὤθει σὺ πολλοὺς τῶν λίθων πρὸς τὴν θύραν,καὶ τὴν βάλανον ἔμβαλλε πάλιν ἐς τὸν μοχλόν, καὶ τῇ δοκῷ προσθεὶς τὸν ὅλμον τὸν μέγαν»Τῆς «θύρας κεκλημένης» πρέπει νά εννοή ἤ τήν θύραν κλεισμένην ή γυρτή θύρα.Μάλλον σημαίνει κεκλειμένη διότι προηγεἶται τό ρῆμα «κεκραχθι»). Πάντως «κεκλημένη» εῖναι λᾶθος.Δέν μποροῦμε νά ποῦμε κεκλημένων (called) τῶν θυρῶν. Ο Αριστοφάνης μπέρδεψε τό «κεκλημένη» μέ τό «κεκλιμένη»ἤ κεκλειμένη, δηλαδη ἐπικλινή ἤ κεκλειμένη (κλειστή) Τό ρῆμα κλίνεται ὧς καλέω, καλώ,μέλλων καλέσω, έκάλεσα, καλῶ καλέσω εκαλεσα κέκληκα, κέκλημαι, ἐκλήθην, κεκλήμένος. Εάν ἤταν κλειστή θῦρα θά ἔπρεπε νά γράψη «κεκλειμένης τῆς θῦρας, καί ὄχι κεκλημένη.Οἱ «Σφῆκες» βρίθει «ορθογραφικῶν» λαθῶν, Μια ἀκόμα περίπτωσις εἶναι ἡ κάτωθι. ἔγνωκε γὰρ ἀρτίως, λογίζεταί τ᾽ ἐκεῖνα πάνθ᾽ ἁμαρτίας ἃ σοῦ κελεύοντος οὐκ ἐπείθετο.νῦν δ᾽ ἴσως τοῖσι σοῖς λόγοις πείθεται καὶ σωφρονεῖ μέντοι μεθιστὰς ἐς τὸ λοιπὸν τὸν τρόπον πιθόμενός τέ σοι». Εφ’’ ὄσον εἶναι ἡ μετοχή παρακειμένου τοῦ πείθομαι πρέπει νά γράφεται «πειθόμενος» καί ὄχι «πιθόμενος»( καὶ τὸν μὴ πειθόμενον τριχῇ φαμεν ἀδικεῖν, ὅτι τε γεννηταῖς οὖσιν ἡμῖν οὐ πείθεται, καὶ ὅτι τροφεῦσι, καὶ ὅτι ὁμολογήσας ἡμῖν πείσεσθαι οὔτε πείθεται οὔτε πείθει ἡμᾶς, εἰ μὴ καλῶς τι ποιοῦμεν),  Πιό κάτω γράφει ξανά τό πείθεσθαι ὧς πίθεσθαι. Εφὁσον εἶναι ἀπαρέμφαντο τοῦ πείθομαι πρέπει νά γράφεται «πείθεσθαι. Εἶναι προφανές ὄτι τό ἔγραψε ἔτσι ἐκ παραδρομῆς  διότι τό πείθεται τό γράφει σωστά ἀλλά εἶναι ἐπίσης προφανές ὄτι τί ι καί εί πρέπει νά ἧταν  ὀμὀηχα. Εἶναι δυνατόν τό ω καί τό ο σέ αύτα τά παραθετικά (ἢ τρυφερώτερον ἢ δεινότερον ζῷον, καὶ ταῦτα γέροντος) νά επροφέροντο διαφορετικά; τό «τρυφερώτερον» γράφεται μέ ω μόνον ἐπειδή ἡ παραλήγουσα στόν θετικόν βαθμό εἶναι βραχεῖα.

Οί «γλωσσολόγοι» διατείνονται ὄτι τό υ ἐπροφέρετο ὧς ου. Ας διάβάσωμε μία φράσι τοῦ Φιλοκλέωνα. «ὦ μιαρὸς οὗτος• ὡς δὲ καὶ κλέπτον βλέπει,οἷον σεσηρὼς ἐξαπατήσειν μ᾽ οἴεται.ποῦ δ᾽ <ἔσθ᾽> ὁ διώκων, ὁ Κυδαθηναιεὺς κύων;Κύων αὗ αὗ.» Ἐδῶ ό Φιλοκλέων μιμεῖται τόν σκύλο καί δέν μποροῦμε νά ὑποθέσωμε ὄτι παρήγαγε τόν ήχο αου. Ὁ ἧχος τοῦ σκύλου όταν γαυγίζη ἀκούεται σάν γαβ—γαβ, ή αυ—αυ, καί όχι σαν αου. Δέον νά σημειώσω ότι οί παραπάνω φράσεις βρίσκονται στίς «Σφήκες» τού Αριστοφάνους. Θά μποροῦσε κανεῖς  νά ρωτήση τούς ὀπαδούς τού Εράσμου νά μᾶς είποῦν πῶς θά ἐπρόφερετο το Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι. Εάν οι δίφθογοι στήν ἀνωτέρω ρήσι ἐπροφέροντο σάν ξεχωριστοί φθόγγοι οί ἄνθρωποι δέν θά μποροῦσαν νά ἀρθρώσουν λόγο. Επίσης θά ἤθελα νά ρωτήσω ἐάν ο γέρων στήν ὀνομαστική ἐπροφερετο διαφορετικά ἀπό τό γέρον στήν κλητική, ἥ τό ὀμιλῶ καί ωμίλησα, ὀρίζω, ὡρισα. Εἶναι δυνατόν τό ω στό γέρων νά προφέρεται διαφορετικά στήν γενική πτώσι πού γράφεται μέ ο ή καί στήν αίτιατική;

Πολλοί ἀπό αὐτούς πού ὑποστηρίζουν ὄτι ἡ ἀρχαῖα προφορά ἤταν ἴδια μέ  τήν νέα  ἔχουν ἐπικαλεσθῆ τήν προφορά τού «λοιμός» καί «λιμός» σάν τεκμήριο ὄτι ἡ ἀρχαῖα ἐπροφέρετο ὄπως ή νέα Ελληνική. Κατά τήν γνώμη μου αὐτό ἀποτελεῖ τεκμήριο. Αυτοί πού υποστηρίζουν ὄτι οἱ δίφθογγοι δέν επροφέροντο ὧς δίφθογγοι ἰσχυρίζονται ὄτι δέν ὑπάρχει καμία ἀξιοπίστη μαρτυρία πού νά θεμελιώνη τήν ἄποψιν ὄτι οί λέξεις αὐτές ἧταν ὀμόηχες. Καί ὄμως στόν Θουκυδίδη, στήν Ιστορία τοῦ Πελοποννησιακού Πολέμου (431 πΧ) ὧς αὐτόπτης μάρτυρας περιγράφει τόν λοιμό πού ἔπληξε τήν Αθήνα. Λέει λοιπόν (στο κεφ.54 ὄτι ὄταν ξέσπασε ὁ λοιμός στήν Αθήνα, κάποιοι ἠλικιωμένοι στήν ἀγορά, θυμήθηκαν ἕναν παλιό χρησμό(τῆς πυθίας καί θεώρησαν ὄτι ἀναφερόταν στήν κατάστασιν πού τούς εἶχε βρεῖ. Ανάμεσα στούς παρόντες, ξέσπασε διαφωνία, ἐπειδή μερικοί ἐπέμεναν ὄτι ὁ χρησμός ἔλεγε: » με τόν Δωρικόν πόλεμον θά ἔρθη λοιμός», ἐνῶ ἄλλοι ἐπέμεναν ὄτι ἔλεγε «με τόν Δωρικό πόλεμο θά ἔλθη λιμός». Ἄρα οἱ Αθηναῖοι δέν μποροῦσαν να μπερδέψουν τίς δῦο λέξεις, ἐκτός καί ἀν ἧταν ὀμόηχες. Εἶναι ἀκατονόητο γιατί παραγνωρίζουν αὐτήν τήν μαρτυρία. Επίσης μιά ἄλλη πηγή ἀπό τήν ὀποῖαν μποροῦμε νά ἀντλήσωμε ἐνδείξεις περί τῆς προφορᾶς τῶν ἀρχαίων εἶναι τά λογοπαίγνια τοῦ Αριστοφάνους.Ο Αριστοφάνης, ὧς συνήθως, παίζει μέ τίς πολλαπλές σημασίες τῶν λέξεων (υπάρχουν… μέλη και μέλι, ὄλα όμως έχουν την πρακτική τους χρησιμότητα!), αλλά και με τις κωμικές δυνατότητες που παρέχει ἡ σχετική ὀμοηχία (ᾖδε από το ᾄδω, τραγουδώ, καί τό είδε αλλά καί αλλά με σαφείς παραπομπές στο ἥδομαι και την ἡδονήν κ.π.α.. Στά ἔργα του ἐκμεταλεύεται μέ μαεστρία τά παρεφθαρμένα ελληνικά τών δούλων καθώς καί τίς ὀμοηχίες τῶν λέξεων καί μέ αυτές τίς μορφές τοῦ λόγου μπορεῖ κανεῖς νά ἀντλήση πλούσια στοιχεῖα γιά τό ποιά ἤταν ἡ προφορά τῆς ἀρχαῖας γλώσσης.

 

Στόν Κράτυλο ὑπάρχει ἄλλη μία μαρτυρία περί τῆς προφορᾶς τῆς ἀρχαίας. Ο Σωκράτης λέγει τά εξής: «Σωκράτης.    Καί λοιπόν τό ὄνομα τοῦ Ποσειδώνος μοῦ φαίνεται ὄτι ἐδόθη ἀπό ἐκεῖνον ο ὀποῖος τὀ ὡνόμασε πρῶτος, διότι αὐτόν, ἐνῶ ἐβάδιζε, τόν ἐσταμάτησε ἡ φύσις τῆς θαλάσσης, καί δέν τόν ἄφησε νἀ προχωρήση, παρά έγινε δι’ αυτόν ὡσάν δεσμός τῶν ποδῶν του. Λοιπόν τόν ἀρχηγόν θεόν αὐτῆς τῆς δυνάμεως τόν ὡνόμασε Ποσειδώνα, ὡσάν νἀ εἶναι ποσίδεσμος. Το δε ε_παρενεβλήθη ἴσως χάριν εὐπρεπεῖας. Ίσως δέ να μή ἐσήμαινε τούτο, αλλ’ αντί του _σ_ να ἐλέγοντο είς τήν ἀρχήν δύο _λ_ καί νἀ ἐσήμαινε ὄτι πολλά γνωρίζει αὐτός ο θεός. Ίσως πάλι από το σείω ὡνομάσθη ὁ σείων, καί προσετέθη το πι καί το δέλτα. Τό δε ὄνομα τοῦ Πλούτωνος ἐδόθη ἀπό τήν δωρεάν του Πλούτου, διότι κάτω από τήν γή ἀνακαλύπτεται ὁ πλοῦτος. Τό δε ἄλλο όνομά του, ο Άδης, οι περισσότεροι φαίνεται ὄτι τό ἐξηγοῦν ἀπό τό καί αειδής καί  (αόρατος) καί ἐπειδή ἀποτροπιάζονται αὐτό τό ὄνομα τόν ὀνομάζουν Πλούτωνα» Δηλαδή λέγει ὄτι μέ τήν παρεμβολήν ἄλλων γραμμάτων σχηματίζομε ἄλλές συλλαβές καί μεταβάλλομε τό νόημα τῶν λέξεων, ὄπως τήν περίπτωσιν τῆς λέξεως αειδής ό ἧχος πού παράγεται ἀπό τό ει εξελλειπε καί ἐσχηματίσθη ή λέξις Ἄδης, καθῶς καί ἀπο τήν λέξι πλοῦτος προέκυψε ή όνομασία Πλούτων, δηλαδη, τό γράμμα ο ἔγινε ω ἀλλά ό ἦχος πού παράγεται ἀπό τήν προφορά τών δύο γραμμάτων παραμένει ό ίδιος.Ο πλοῦτος στήν αίτιατική γράφεται «τόν πλούτον», Ἔτσι ο πλοῦτος μέ τήν μετατροπή  τού τού ο σέ ω ἔγινε Πλούτων στήν ονομαστική κλίσι καί παράλληλα ἔγινε τριτόκλιτο ουσιαστικό..

Στόν  Κράτυλο ο Σωκράτης ἐξηγεῖ  τήν προέλευσιν διαφόρων λέξεων καί ὀνομάτων. Π. Χ. Μάς λέγει ὄτι τό ὄνομα Αγαμέμνων προέρχεται ἀπό τό επίθετο «αγαθός». Τό Οὐρανός πιθανῶς προέρχεται ἀπό τό ρῆμα «ὀρώ». Δηλαδή, ορώ πρός τά ΄άνω. Τό Δαίμονες  προέρχεται από τό «δαήμονες=σοφοί.Εάν τὀ αι ἐπροφέρετο ὡς αϊ, τότε τό Ι καί τό Η ἤταν ὀμὀηχα καί τὀ Η δέν μποροῦσε νἀ προφέρεται ὡς ΟΥ. Τό αίσχρόν προέρχεται από τό αει–ῑσχρον. Αήρ από τό «αεί ρεί»=ρέει γιά πάντα.Η ψυχή ἀπό τό «φύσιν οχεί». Συνεπῶς το η δέν ἤταν δυνατόν νά ἐπροφέρετο σάν ου μῆτε το ει σάν εϊ.Τό σώμα από τό «Σήμα»= τάφος τής ψυχής.καί κατα τούς Ορφικούς «σώσιμο τῆς ψυχῆς». Εἶναι προφανές ὄτι τό ω πρέπει νά ἐπροφερετο ὧς ο καί τό η ώς ι. Δηλαδή ἐδῶ ἔγινε μιά μικρή ἀλλαγή στόν ήχο.  Τό Αιδής προέρχεται ἀπό τό «είδέναι». Δηλαδή το αι μετετράπη σέ ει. Ἡ Λητώ προέρχεται από τό «λείο»=μαλακό, καί  μποροῦμε νά συνάγωμε ὄτι το η καί ει παρήγαγον τόν ίδιον ήχο.Τό «ρήμα» εῖναι ή ρίζα τού είρω=ὀμιλῶ. «Αρτεμης» προέρχεται από τήν λέξι «αρτεμές»=ἀκεραιότητα. «Ερως»(αυτό πού εισρέει έξωθεν=από έχω ρέει μέσα στήν ψυχή. «Εσρός=έρως»Εἶναι προφανές ὄτι οί διφθογγοι ἐπροφέροντο ὄπως προφέρονται σήμερα ὡς  ἐπίσης ὄλα τά γράμματα τού αλφαβήτου διότι οί προειρημένες ονομασίες δέν θά  εἶχαν αὐτές τίς ρίζες.Η ἀλήθεια εῖναι ὄτι τά γράμματα Ω = Ο, Ι = Η = Υ = ΟΙ = ΕΙ = ΥΙ, ΑΙ = Ε  εῖναι παραλλαγές (ομόηχα γράμματα), κάτι ὄπως καί τά κεφαλαῖα: Α, Β, Γ… καί μικρά γράμματα: α, β, γ…,  πού μᾶς χρησιμεύουν στήν γραφή, γιά να ὑποδείκνύωμε, βάσει κανόνων,   τήν ἐτυμολογία (= την ρίζα ἥ τἠν πρωτότυπη λέξι, το μέρος λόγου καί τόν τύπο) τῶν λέξεων, ὧστε να ἔχωμε βοήθεια καἰ στήν κατανόησιν τῶν γραπτῶν λέξεων καί στήν διάκρισιν των ομοήχων,  πρβ π.χ. ότι: Τα ρήματα γράφονται με τα γράμματα –ω,εις,ει: καλώ, καλείς, καλεί.…. και τα πτωτικά με –ο,η,οι: καλό, καλός, καλοί καί καλεί καί καλή,  αγαθή καί αγαθοί….,Τα κύρια πρόσωπα γράφονται με κεφαλαίο γράμμα και τα κοινά και οι κοινές λέξεις με μικρό, π.Χ.: Αγαθή καί αγαθή, Νίκη καί νίκη, κ. Καλός καί καλός…Τα θηλυκά γράφονται με –η, τα αρσενικά πληθ. με -οι και τα ουδέτερα με –ι: φιλί, τυρί,… καί φυλή,  κακή καί κακοί…Επειδή ὑπάρχουν πολλές λέξεις πού εἶναι ὀμόηχες, ἔγράφοντο διαφορετικά γιά νά γίνεται ἡ διάκρισις. Ό,τι φθόγγους εἶχε ἡ ἀρχαῖα ἐλληνική ἔχει καί ἡ νέα. Τα γράμματα Ω, Η, Υ δέν εῖναι φθόγγοι τῆς ἀρχαῖας ἐλληνικῆς πού συνέπεσαν στόν χρόνο με τα Ο, Ι, ὄπως ἔχει πεῖ ὁ Έρασμος καί επαναλαμβάνουν κακῶς τά ἐλληνικά σχολικά βιβλία, ἀλλά μέρος τῶν ὀμόφωνων γραμμάτων Ω & Ο, Η & Υ & ΟΙ καί Ι… πού ἔχουν ἐπινοηθῆ στήν ἑλληνική γραφή για νοηματικούς – ἐτυμολογικούς λόγους καί βασικά γιά διάκρισιν τῶν ὀμόηχων λέξεων, πρβ π.χ.: τόν αὐτόν καί τῶν αὐτῶν, ὑμεῖς & ἡμεῖς, κριτικός & Κρητικός, λύπη & λείπει & λίπη…

Η σχέσις τῶν διαφόρων φάσεων τῆς ἐλληνικῆς γλώσσας δηλ. η σχέσις της Νέας Ελληνικής με τη Βυζαντινή καί τήν ἀρχαῖα ἐλληνική γλῶσσα καί ἥ, ἄμεσα συνδεόμενη, ἐρμηνεῖα διαφόρων μεταβολῶν ἥ ὀμοιοτήτων στήν γλῶσσα τῶν ἀντίστοιχων περιόδων, ἤταν ἕνα μεῖζον πρόβλημα πού προέκυψε στήν ἔρευνα τῆς ἱστορίας τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης. Από πού προῆλθε ἡ Νέα ἑλληνική, ἀπό τήν ἀρχαῖα μέ τήν μεσολάβησιν τῆς Βυζαντινῆς ἥ ἀπευθεῖας ἀπό τήν ἀρχαῖα καί μάλιστα ἀπό συγκεκριμένες διαλέκτους της; Καί πόσο διαφορετική ἥ ίδια καί ἀπαράλλακτη εἶναι ἠ νέα ἑλληνική γλῶσσα μέ τήν ἀρχαῖα; Σχετικά με τά θέματα αὐτά διατυπώθηκε ἡ περίφημη «αιολοδωρική θεωρία» του ποιητοῦ Αθαν. Χριστόπουλου κ.α. σύμφωνα με τήν ὀποῖαν ἡ Νέα Ελληνική συνδέεται ἀπευθεῖας με τήν ἀρχαῖα γλώσσα, τῆς ὀποῖας ἀποτελεῖ ἄμεση ἐξέλιξιν, προερχόμενη μάλιστα ὄχι ἀπό τήν ἀρχαῖα ἀττική διάλεκτο αλλά από την αἰολική καί τήν δωρική διάλεκτο. Ως πρός τἠν ὀμοιότητα – καί ἄμεση συνέχεια – ἀρχαῖας καί νέας ελληνικῆς γλώσσας, χρησιμοποιήθηκε τὀ «ἐπιχείρημα» τῆς προφορᾶς τῆς ἀρχαῖας γλώσσας, ἡ ὀποῖα ἐμφανίστηκε ὄτι ἐταυτίζετο μέ τήν προφορά τῆς Νέας Ελληνικῆς, ἀφοῦ ὄσες ἀλλαγές ἔγιναν – σύμφωνα πάντοτε με την άποψιν αὐτή – ἤδη στούς κλασικούς χρόνους. Καί τίς δῦο αὐτές «θεωρίες» (της Αιολοδωρικῆς καί τῆς ἀρχαῖας προφορᾶς) προσπάθησε νά ἀποδείξη ἀβάσιμες καί ἀναληθεῖς ο Γ. Χατζιδάκις, χρησιμοπιώντας τήν μέθοδο τῆς ἰστορικῆς γλωσσολογίας. Ὅμως, ὁ Χατζιδάκις παραγνωρίζει τό αὐταπόδεικτο. Η ὀμοιότητα τῆς Νέας Ελληνικῆς μέ τήν Αρχαία ἀποδεικνύεται περίτρανα. Σχεδόν ὄλο τό λεξιλόγιο τῆς νέας Ελληνικῆς εἶναι πανομοιότυπο μέ αυτό τῆς Αρχαῖας. Η δέ ὀρθογραφία εἶναι ή ἰδια καί αὐτό πιστοποιεῖται ἀπό τἀ ἀρχαῖα κείμενα. Ὄσον ἀφορά τήν προφορά, ἀνέπτυξα επιχειρήματα ἀνωτέρω. Θέλω νά προσθέσω ὄτι εἶναι αδιανόητο οί ἀρχαίοι Ἕλληνες να πρόφεραν τό «γελοίοι» ώς «γελόιόι» δηλαδή νά πρόφεραν τούς ἤχους ὄλων τῶν γραμμάτων τής λέξεως. Μέ αυτόν τόν τρόπον θά παρήγαγον άναρθρες κραυγές καί ὄχι ἤχους λέξεων.Ας πάρωμε τήν φράσι τού Αριστοφάνους τήν ὀποῖαν ἀνέφερα καί προηγουμένως, πού λέγει «Καρυκοποιούς προσβλέπων βδελύττομαι». Μπορεί κανείς νά φανταστῆ ὄτι θἀ τὀ ἐκφωνοῦσε ὧς: ¨Καροϋυκοποϊοοϋύς προσμπλέποον μπδελούττομαϊ (ή μήπως ‘μπτχελούτομαϊ)»; Φαντάζεται κανεῖς τούς Αρχαίους Ἔλληνες νά ὀμιλοῦσαν έτσι; Αυτά μάς κάνουν νά αισθανόμεθα ότι τέτοιες προφορές είναι βαρβαρικές ηλιθιότητες !

Αυτές τίς θεωρίες έχουν λανσάρει τά Αγγλικά καί Γερμανικά πανεπιστήμια, κυρίως για να δείξουν ότι είναι η κορωνίς της Άριας Φυλής οι βορειοευρωπαίοι ενώ συμβαίνει το αντίθετο. Υπάρχει κασσέτα ή ντιβι ντι από την αρχαιότητα για να ακούσουμε πως ομιλούσαν οι πρόγονοι μας τα αρχαιά ελληνικά; Ας μας το φέρουν.Πόθεν βγάζουν το συμπέρασμα αυτό; Πόθεν δηλαδή προκύπτει η απόδειξις της θεωρίας αυτής ;.Η προφορά αυτή προσομοιάζει σε βάρβαρους παρά σε Έλληνες. Το β μπ πρέπει να είσαι πολύ βάρβαρος για να το προφέρεις, καθώς καί το Γ ΓΚ.από τό ουσιαστκιον δέος.

olympia.gr

Απαγορευμένη Εκπαίδευση.Δείτε πως τα παιδιά χάνουν την ευφυία τους μέσω της εκπαίδευσης! video


Τα παιδιά από τη γέννησή τους έχουν την ικανότητα να οικοδομούν και να διαμορφώνουν τους εαυτούς τους, μαθαίνοντας από όλα όσα τους περιβάλλουν, μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση του κόσμου. 
Ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ Λατινικής και Ισπανικής παραγωγής που θα πρέπει να δουν όλοι οι γονείς, για να μπορούν να έχουν την όποια γνώμη.

Ας αφιερώσουν χρόνο αντί να τηλεφωνήσουν σε μια φίλη ή φίλο ή να βγουν για καφέ. Θα τους ωφελήσει για την αρχή ενός εντελώς διαφορετικού αύριο, για μια εντελώς διαφορετική ανθρώπινη πραγματικότητα που δεν έχει σήμερα όραμα και φαντασία και χωρίς καμία προσφορά μεγάλων νοών. Ας επιτρέψουν την ελεύθερη συστηματική φυσική παρατηρητικότητα του παιδιού τους για την έμφυτη ολοκλήρωσή του, αντί να προτάσσουν ή να κρύβονται πως στο παιδιά τους έχουν να μάθουν κάτι στο πάρκινγκ σχολείο της έτοιμης "τροφής" για όσα προτάσσουν πως τους είναι χρήσιμα ως γνώση και βιοπορισμό ή όπως συνήθως λένε "να γίνουν κάποιοι" λες και δεν είναι, ωθώντας τα στην ομογενοποίηση, στα θέλω, στα κίνητρα, τα ενδιαφέροντα, στα πρέπει, τους κανόνες, στην "καθώς" πρέπει κοινωνικότητα. 

Τα παιδιά αφομοιώνουν τον πολιτισμό, παραλαμβάνουν την κουλτούρα των γονιών τους (γλώσσα). Το μόνο που χρειάζεται είναι να γεννηθεί σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον αφού όλα όσα μας περιβάλλουν, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία μας. Και ουσιαστικά, αυτό που πρέπει να μάθει ο δάσκαλος στους μαθητές του, είναι να ανοίγουν το νου τους και να αφήνουν να εκδηλωθεί όλη αυτή η γνώση, η δημιουργικότητα και η εγκαρδιότητα που έχουμε όλοι μέσα μας.





“Ενώ τα περισσότερα παιδιά είναι έξυπνα, οι περισσότεροι ενήλικες είναι κουτοί. Άρα κάτι πρέπει να φταίει στην εκπαίδευση”.

 (Αλέξανδρος Δουμάς υιός)

Το εκπαιδευτικό σύστημα “σκοτώνει” την ευφυία των παιδιών!Δείτε το βίντεο που ακολουθεί όπου προτείνεται ένα άλλο εκπαιδευτικό πρότυπο…









Εφαρμογή αποκαλύπτει πώς το κινητό σας μπορεί να σας κατασκοπεύσει χωρίς άδεια σας

Εφαρμογή αποκαλύπτει πώς το κινητό σας μπορεί να σας κατασκοπεύσει χωρίς άδεια (ΒΙΝΤΕΟ)
Το Android κινητό σας τηλέφωνο μπορεί να μετατραπεί σε μικρόφωνο χωρίς την άδειά σας, ή χωρίς να το ξέρετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι ο γύρος στο τηλέφωνό σας που μετρά τον προσανατολισμό. Στο Στάνφορντ, ερευνητές έδειξαν πώς να αλλάξετε την καλωδίωση για να πιάσετε τα ηχητικά κύματα.

Μαζί με την αμυντική εταιρία Rafael, δημιούργησαν μια Android app που ονομάζεται Gyrophone, η οποία δείχνει πόσο εύκολο είναι οι πλάκες δόνησης που χρησιμοποιούνται από το γυροσκόπιο, να πάρουν τις δονήσεις του ήχου σε συχνότητες στην περιοχή 80-250Hz – οι συχνότητες βάσης της ανθρώπινης φωνής.
«Δείχνουμε ότι τα γυροσκόπια MEMS που βρίσκονται στα σύγχρονα smartphones είναι αρκετά ευαίσθητα για τη μέτρηση ακουστικών σημάτων στην εμβέλεια του τηλεφώνου. Τα προκύπτοντα σήματα περιέχουν μόνον πολύ χαμηλής συχνότητας πληροφορίες
Παρέχουν επίσης έναν σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα που μπορεί να πλοηγηθεί μέσω κινητού τηλεφώνου για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Τα στοιχεία που προκύπτουν δεν καταγράφονται πουθενά, αν και μπορεί να αποθηκευτούν ως αρχείο, εάν ο χρήστης επιθυμεί.
Αυτό που οι ερευνητές έδειξαν, είναι ότι η μεγάλη συστοιχία αισθητήρων σε ένα smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς. Σε μια άλλη σχετική εργασία, "έδειξαν πώς το πλήθος των αισθητήρων σε ένα smartphone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευάσει ένα αξιόπιστο δακτυλικό αποτύπωμα του λογισμικού του τηλεφώνου. Ένα τέτοιο δακτυλικό αποτύπωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρθεί η ανωνυμία κινητών συσκευών καθώς συνδέονται με δικτυακούς τόπους και ως δεύτερος παράγοντας στον προσδιορισμό των νόμιμων χρηστών σε έναν απομακρυσμένο server. Σας παρουσιάζουμε δύο εφαρμογές: μία με βάση την ανάλυση της απόκρισης συχνότητας του συστήματος ανοιχτής ακρόασης-μικρόφωνο και μια άλλη με βάση την ανάλυση των σφαλμάτων βαθμονόμησης του επιταχυνσιόμετρου στη συγκεκριμένη συσκευή".

Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος το κόλπο λειτουργεί μόνο σε συσκευές Android, οι ερευνητές λένε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι η τεχνολογία να συνδεθεί για να δουλέψει με iPhone (του οποίου το ίδιο γυροσκόπιο αισθητήρας λειτουργεί μόνο με συχνότητες κάτω των 100 Hz).
Η ανακάλυψη είναι απλώς άλλο ένα κεφάλαιο στην ήδη αμφιλεγόμενη σκανδαλώδη ιστορία της παρακολούθησης των επικοινωνιών με εργαλεία τόσο απλό όσο το μικρόφωνο του smartphone που ενεργοποιείται εξ αποστάσεως.

Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/12/blog-post_4542.html#ixzz3MZCaTnGC

Δείτε ποιο είναι το ποτό της μακροζωίας!

46 
Ο καθηγητής Δρ Kanschlikow αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στην έρευνα του κεφίρ παρατηρώντας τη θεραπευτική του επίδραση σε πολλές αρρώστιες. Συμβάλει στη διαδικασία ανάρρωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υποκατάστατο του γάλακτος των μητέρων. Το κεφίρ δεν είναι φάρμακο αλλά μια ειδική παραδοσιακή τροφή. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί σαν ξυνή κρέμα σε σάλτσες και σαλάτες. Το κεφίρ θεωρείται θρεπτικό ποτό κατάλληλο για να συμπεριληφθεί και σε ειδικές διατροφές και στη θεραπεία γαστρεντερικών διαταραχών.
Τι είναι το κεφίρ και τι περιέχει
Όπως το γιαούρτι, το κεφίρ βασίζεται στο γάλα. Η διαδικασία για να γίνει το κεφίρ περιλαμβάνει τη ζύμωση του γάλακτος με τους “σπόρους” του κεφίρ. Οι “σπόροι” του κεφίρ είναι μια μάζα των βακτηριδίων, ζύμης και πολυσακχαρίτη. Η μικροβιολογία των σπόρων του κεφίρ είναι πολύ σύνθετη. Ο πολυσακχαρίτης που περιέχει η μάζα των σπόρων του κεφίρ έχει αποδειχθεί ότι είναι μοναδικός και του έχει δοθεί το όνομα kefiran.
Το κεφίρ αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό, καθαρίζει τα έντερα, παρέχει ευεργετικά βακτηρίδια, ζύμες, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και πλήρεις πρωτεϊνες. Είναι πλήρως ισορροπημένη τροφή και συμβάλει σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Αναφέρεται ότι η κανονική χρήση του κεφίρ μπορεί να βοηθήσει, να ανακουφίσει όλες τις εντερικές διαταραχές, να προωθήσει την κίνηση των εντέρων, να δημιουργήσει ένα υγιέστατο χωνευτικό σύστημα απαλλαγμένο από τη δυσκοιλιότητα. Από τις καλύτερες προβιοτικές και αντιοξειδωτικές τροφές, επιδρά σε ολόκληρο το σώμα και βοηθά στη διατήρηση ενός ισορροπημένου εσωτερικού οικοσυστήματος για τη βέλτιστη υγεία και μακροζωία. Συνιστάται ιδιαίτερα σε μωρά, εγκύους και ηλικιωμένους.
Οι ευεργετικές ζύμες και τα φιλικά βακτηρίδια του κεφίρ καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της λακτόζης του γάλακτος. Έτσι είναι ιδανικό για να καταναλώνεται και από άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Προσφέρει αφθονία ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, για την σωστή αύξηση των κυττάρων, τη συντήρηση του σώματος και την άφθονη ενέργεια. Το κεφίρ είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β12, Β1 και C. Άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων βιταμινών Β από το σώμα.Περιέχει φυσικά τέσσερα γένη και 11 είδη προβιοτικών (φιλικών βακτηριδίων)
Οι ευεργετικές του ιδιότητες:
– Βελτιώνει καταστάσεις όπως η αναιμία
– Βοηθά σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, χρόνιες εντερίτιδες, ασθένειες νεφρών και συκωτιού
– Έχει διουρητικές ιδιότητες
– Υποβοηθά την ανάρρωση από διάφορες αρρώστιες και γενικά επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό
– Είναι ένα άριστο διαιτητικό προϊόν με πολύ χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες.
– Αποτελεί ιδανικό προϊόν με υψηλή διατροφική αξία για όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και τα σπορ
– Με συχνή χρήση υποβοηθά την καταπολέμηση της αρτηριοσκλήρωσης και της υπέρτασης.
– Είναι εξαιρετική τροφή για έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που θηλάζουν, για την Τρίτη ηλικία και για τα άτομα με προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.
– Βοηθά στην επαναφορά του εσωτερικού οικοσυστήματος μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.

- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Υπόθεση Χαικάλη: Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη!

                 «Το μόνο αληθές είναι, πως είμαι Παναθηναικός».
Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας Εφετών.
__________________________________________________________
Ανήμερα των Θεοφανείων του 2012 στη Χαλκίδα, η αστυνομία συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτοφώρου 5 πολίτες που συμμετείχαν σε πολιτική διαμαρτυρία με κύρια συνθήματα «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το '73» «λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς» και σχημάτισε δικογραφία κατ' αυτών για «προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας» (Αρθ. 168 § 2 Π.Κ). 
Εν συνεχεία και μολονότι το Πρωτοδικείο Χαλκίδας ήταν το κατά τόπο αρμόδιο δικαστήριο προς εκδίκαση της (τυπικά) ποινικής αυτής υπόθεσης στις 30 Μαρτίου 2012, η δίκη...
των 5 συλληφθέντων παραπέμφθηκε τελικά -δύο ημέρες (!) πριν τη διεξαγωγή της- σε δικαστήριο της Αθήνας, με βούλευμα του Αρείου Πάγου. Η δικαιολογία για την εσπευσμένη μεταφορά της δίκης, , ήταν ότι συντρέχουν λόγοι σχετικοί με τη δημόσια ασφάλεια και τάξη, καθώς, όπως αναφέρεται στο βούλευμα,  «υπάρχει κίνδυνος προκλήσεως σοβαρών επεισοδίων και διασαλεύσεως της δημόσιας τάξης και ασφάλειας είτε εντός είτε εκτός του δικαστικού Μεγάρου Χαλκίδας».
Χτες Σαββάτο, 20 Δεκέμβρη, πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, ο Γιώργος Αποστολόπουλος ως ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή (Παύλου Χαϊκάλη), βάσει μάλιστα,  σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, εκ του οποίου σαφώς προκύπτει η απόπειρα δωροδοκίας. Οι μόνοι, που δεν το αντιλαμβάνονται είναι αφενός οι όποιοι πνευματικώς και νοητικώς καθυστερημένοι συμπολίτες μας κι αφετέρου η αηδής συνομοταξία των Πρετεντεροιδών.
Ο εν λόγω...κύριος, παρόλο που πιάστηκε με την (κακουργηματική) γίδα στην πλάτη (video, διάλογοι κλπ) ΔΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και προσέρχεται στο Εφετείο...κουνάμενος συνάμμενος κι ελεύθερος! Το μόνο που βρίσκει να καταθέσει στον Εισαγγελέα προς υπεράσπιση του εαυτού του είναι κάτι, το οποίο δεν θα ’λεγε ούτε...ο Μπογδάνος του ΣΚΑΙ. Ισχυρίστηκε με άλλα λόγια, ότι  στόχος του ήταν να καταγγείλει τον Παύλο Χαϊκάλη για χρηματισμό, αλλά...δυστυχώς τον πρόλαβε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
 Αν οποιοσδήποτε απλός πολίτης, ύποπτος τέλεσης κακουργηματικής απόπειρας δωροδοκίας βουλευτή, βάσει μάλιστα,  σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, κατέθετε κάτι τέτοιο κατά την προσέλευσή του στο Εφετείο, θα εισέπραττε τα πικρά και ειρωνικά χαμόγελα του Εισαγγελέα και του Ανακριτή και θα οδηγείτο στον Κορυδαλλό για προφυλάκιση. Ο Γιώργος Αποστολόπουλος όμως, αφού κατέθεσε τα παραπάνω ανόητα παραμύθια, έφυγε από το Εφετείο πάλι κουνάμενος, συνάμμενος κι ελεύθερος. Εγώ στη θέση του, θα’χα αρπάξειν την ευκαιρία και θα την είχα ήδη κοπανήσει «γι άλλες πολιτείες, ερωτικές», που λέει κι η  
Σημειωτέον, ότι για την υπόθεση συνεδρίασε και η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, στην οποία αποφασίστηκε να μην προβληθεί το σχετικό βίντεο, με βάση το οποίο αποκαλύπτεται η μαφιόζικη (και πανηλίθια, από άποψη σχεδιασμού κι εκτέλεσης) επιχείρηση της κατοχικής κυβέρνησης.
Φαίνεται, ότι για τους ανώτερους δικαστές της χώρας, η πλημμεληματική εξύβριση του βαλσαμωμένου θεματοφύλακα του διεφθαρμένου κατοχικού καθεστώτος, είναι βαρύτερο αδίκημα από την (σαφώς προκύψασα) κακουργηματική απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή κι ως εκ τούτου πρέπει ν’αντιμετωπίζεται πιο δυναμικά. Βέβαια, το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι νομικό κι ως εκ τούτου δεν έχει κάποια ουσιαστική σημασία, αν κάποιο σχευικό αδίκημα τελείται σε βαθμό πλημμελήματος, ή κακουργήματος.
Έχει κάποια σημασία δηλαδή, αν το αδίκημα της από πρόθεση παράβασης καθήκοντος δικαστή τελείται σε βαθμό πλημμελήματος, ή κακουργήματος; Καμία...
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!
askordoulakos
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_265.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters