|
Τα στρατεύματα αερο-διαστημικής άμυνας έως το 2020 θα είναι πλήρως εκσυγχρονισμένα με τα αντιαεροπορικά πυροβόλα πυραυλικά συστήματα (ΑΠΠΣ) «Pantsir-S1» και με τα συστήματα S-400 και «Vityaz». Σχετική δήλωση έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ο συνταγματάρχης Αλεκσέι Ζολοτούχιν.
Με έξι συστήματα «Pantsir-S», τα οποία περάτωσαν τις επί την επίβλεψη του κράτους δοκιμές στα πεδία βολής Ασουλούκ και Καπούστιν-Γιαρ, έχουν ήδη εφοδιάσει το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύνταγμα της αντιαεροπορικής ταξιαρχίας. Πέρσι το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις μεγάλες ασκήσεις «Μπογιεβόε σοντρούζεστβο-2011» (η Πολεμική κοινοπολητία-2011) και «Σσιτ Σογιούζα-2011» (η Ασπίδα της Ενωσης-2011). Το «Pantsir» παρουσίασε πολύ καλές επιδώσεις στην προσβολή αεροπορικών στόχων σε χαμηλά και μεσαία ύψη. Η τελευταία επίδοση των ρώσων ειδικών του «Γραφείου Σχεδίασης κατασκευής συσκευών» (Τούλα) είναι μοναδική και δεν υπάρχει κάτι το αντίστοιχο στον κόσμο, σημειώνει ο γενικός διευθυντής του ομίλου ο Αλεξάντρ Ντενίσοβ:
-Το σύστημα «Pantsir-S1» είναι σε θέση να προσβάλει πυραύλους Κρουζ, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, αεροσκάφη και επίγειους στόχους, εφαρμόζοντας όσο τον πυραυλικό τόσο και τον πυροβολικό οπλισμό. Κατά το παρόν το σύστημα έχει προμηθευτεί στον στρατό και ταυτόχρονα προμηθεύεται σε μια σειρά από ξένες χώρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η εφαρμογή του είναι αποτελεσματική όσο ως ανεξάρτητου μέσου στρατιωτικής αντιαεροπορικής άμυνας, τόσο και για την προστασία από τα μέσα αεροπορικής επίθεσης, όταν οι στρατιωτικές φάλαγγες εκτελούν πορεία. Στην ουσία κανένα από τα συστήματα που υπάρχουν στον κόσμο δεν μπορεί να ενεργήσει με αυτόν τον τρόπο. Επίσης το «Pantsir-S1» είναι ικανό να προστατέψει στρατηγικά σημεία όσο κρατικού, τόσο και στρατιωτικού ελέγχου. Δεν αποκλείεται η εφαρμογή του για την προστασία ατομικών ηλεκτρικών σταθμών, η οποία η δυνατότητα, είναι ιδιαίτερα σημαντική σήμερα.
Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν πως το σύστημα «Pantsir-S1» είναι αυτός ακριβώς ο χαμένος κρίκος, ο οποίος εξασφαλίζει την μέγιστη αποδοτικότητα των αντιαεροπορικών μέσων σε συνθήκες ραδιο-ηλεκτρονικής αντίστασης και πυρός. Σήμερα στην διεθνή αγορά αυξάνεται η ζήτηση των αποτελεσματικών αντιαεροπορικών συστημάτων. Το σύστημα «Pantsir-S1» ήδη προμηθεύεται σε μερικές χώρες της Μέσης Ανατολής, επίσης το ενδιαφέρον τους εκφράζουν τα κράτη της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/01/pantsir-21.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου