Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Αόρατη Βιομετρική Φυλακή

Η Τεχνοκρατία έρχεται στο Μεξικό;

Πρόσφατες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση του Μεξικού καθιστούν σαφές ότι υπάρχουν σχέδια για την εισαγωγή προηγουμένως αόρατης τεχνολογίας παρακολούθησης στο λατινοαμερικάνικο έθνος.

Κατά την διάρκεια του περασμένου έτους (2020) εισήχθησαν νέοι λογαριασμοί και ανακοινώθηκαν νέα σχέδια από την κυβέρνηση του Μεξικού, τα οποία δηλώνουν  μια προσπάθεια να φέρει την ψηφιακή παρακολούθηση και την βιομετρική τεχνολογία σε ένα έθνος (φυλακή) που μέχρι

στιγμής έχει αποφύγει προγράμματα παρακολούθησης που χρησιμοποιούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και ο Καναδάς. Τα όντα και τα ιδρύματα πίσω από αυτήν την ώθηση πλαισιώνουν τις δράσεις τους και τις προπαγανδίζουν ως “προσπάθειες προστασίας των Μεξικανών από το έγκλημα, καθώς και βοήθεια για εκατομμύρια πολίτες να ενταχθούν στο τραπεζικό σύστημα”.

Παρόλο που αυτά τα μέτρα προωθούνται δήθεν, ως μέθοδος για την προσέλκυση του μεξικανικού πληθυσμού στην ψηφιακή εποχή και τον τερματισμό της κατάστασής τους ως «unbankable», η πραγματικότητα είναι ότι οι προσπάθειες “εκσυγχρονισμού” του Μεξικού θα οδηγήσουν επίσης σε λιγότερη ιδιωτικότητα, ανεξαρτησία, φυσική ζωή και ασφάλεια. Κοντολογίς σε ακόμη ένα κράτος φυλακή.

Το Σχέδιο Βιομετρικών για Κινητά Τηλέφωνα.

Πρόσφατα, ένα προτεινόμενο σχέδιο για την τοποθέτηση εκατομμυρίων δεδομένων χρηστών κινητών τηλεφώνων σε μια βιομετρική βάση δεδομένων προκάλεσε διαμάχες και κάποια ώθηση από εταιρείες και ομάδες απορρήτου. Το σχέδιο καλεί την America Movil, την AT&T Inc και άλλους φορείς να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα από τους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων, σάρωσης αμφιβληστροειδούς, και τα οποία συλλέγονται σε μια βάση δεδομένων που διαχειρίζεται μια ρυθμιστική υπηρεσία του Μεξικού.

Το σχέδιο – φυλακή ζητά συγκεκριμένα από τις τηλεπικοινωνίες να εγκαταστήσουν βιομετρικό εξοπλισμό οπουδήποτε πωλούνται κινητά τηλέφωνα. Εάν κάποιος αποτύχει ή δεν θέλει να παραδώσει τα δεδομένα του, το κινητό τηλέφωνο θα διακόπτει την υπηρεσία του. Η Elena Estavillo, πρώην επίτροπος του IFT, ρυθμιστής τηλεπικοινωνιών του Μεξικού, πιστεύει ότι αυτή η κίνηση θα απομονώσει περαιτέρω τους Μεξικανούς που βασίζονται στα τηλέφωνά τους για πρόσβαση στο Διαδίκτυο. «Πρέπει να το επισημάνουμε ως κάτι πολύ ανησυχητικό, διότι μπορεί να είναι μια περίσταση που αποθαρρύνει ή, για ορισμένους, καθιστά αδύνατη την πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες, κάτι που είναι θεμελιώδες δικαίωμα», δήλωσε ο Estavillo στο Reuters.

Οι υποστηρικτές του μέτρου δηλώνουν ότι δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος των γραμμών κινητής τηλεφωνίας του Μεξικού, εκ των οποίων το 83% χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες SIM που διατίθενται σε γωνιακά καταστήματα. Υποστηρίζουν ότι δήθεν, οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται αυτήν την κατάσταση χρησιμοποιώντας προπληρωμένα τηλέφωνα για να διαπράξουν απαγωγές για λύτρα. Το Μεξικό έχει την υψηλότερη εγκληματικότητα στην Βόρεια Αμερική και την τρίτη υψηλότερη παγκοσμίως, σύμφωνα με τους διεθνείς συμβούλους Control Risks.

Το νομοσχέδιο αντιτίθεται από το Διαδικτύου του Μεξικού (MIA) και τον παρατηρητή τηλεπικοινωνιών Observatel. Η MIA δήλωσε ότι το μητρώο θα κόστιζε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στον κλάδο των ασύρματων δικτύων, θα θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Observatel είπε ότι το μέτρο θα οδηγήσει σε εκμετάλλευση ανθρώπων από κακούς και θα καταδικαστεί εσφαλμένα για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από άλλους.

Η Irene Levy, πρόεδρος του Observatel, δήλωσε στο Reuters ότι “οι εγκληματίες δεν πρόκειται να συμμορφωθούν με το νέο μέτρο και αντ ‘αυτού θα εκμεταλλευτούν άλλους ανθρώπους. Αυτό που κάνουν οι εγκληματίες είναι να ζητήσουν από κάποιον να πάει και να αγοράσει συγκεκριμένες τηλεφωνικές γραμμές και όταν διαπράττεται έγκλημα με αυτούς τους αριθμούς, αυτό το αγόρι ή το κορίτσι, που πήρε τα χρήματα από ανάγκη και εγγράφηκε χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες, θα πάει φυλακή.”

Το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από την κατώτερη Βουλή του Κογκρέσου και αναμένεται να έχει την υποστήριξη του πλειοψηφικού κόμματος και των συμμάχων της ΜΟΡΕΝΑ όταν ψηφιστεί στην Γερουσία.

Εάν το μέτρο γίνει νόμος, θα έδινε στο Μεξικό μερικές από τις πιο αυστηρές απαιτήσεις βάσης δεδομένων κινητών τηλεφώνων στον κόσμο. Σύμφωνα με το λόμπι της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών GSMA, περίπου το 8% των χωρών με μητρώα απαιτούν βιομετρικά στοιχεία για προπληρωμένες κάρτες SIM. Ορισμένες από τις χώρες που απαιτούν αποθήκευση βιομετρικών δεδομένων είναι γνωστές για τις αυταρχικές πρακτικές τους, όπως η Κίνα, η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν.

Μια βιομετρική εθνική ταυτότητα;

Ενα άλλο παράδειγμα της ώθησης προς ένα πλέγμα τεχνοκρατικού ελέγχου είναι οι πρόσφατες ειδήσεις ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων στο Μεξικό ενέκρινε έναν νέο νόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα εθνικό σύστημα ψηφιακής ταυτότητας. Το Forbes Mexico αναφέρει ότι ο γενικός νόμος για τον πληθυσμό, την ανθρώπινη κινητικότητα και τη διαπολιτισμικότητα θα δημιουργούσε μια νέα ψηφιακή ταυτότητα και μια βάση δεδομένων προσωπικών δεδομένων Μεξικανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένης της βιομετρικής.

Το “Cédula Única de Identidad Digital” θα ήταν ελεύθερο να λάβει και να αποθηκεύει ονόματα, επώνυμα, ημερομηνία γέννησης, τόπο γέννησης, εθνικότητα και βιομετρικά δεδομένα, μαζί με έναν μοναδικό αριθμό Κλειδιού Πληρωμής Πληρωμής (CURP).

Το μέτρο αντιμετωπίζει περαιτέρω έγκριση πριν γίνει νόμος, αλλά είναι ακόμη ένα σημάδι ότι η Μεξικανική (και η αόρατη) κυβέρνηση και οι εταιρείες αρχίζουν να ευνοούν την ψηφιοποίηση όλης της ζωής του Μεξικού.

Αυτό έγινε ακόμη πιο σαφές στα τέλη του 2020, όταν η τράπεζα Santander Mexico ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να καταγράφει τα βιομετρικά δεδομένα των πελατών δήθεν για να «κάνει τις συναλλαγές τους πιο ασφαλείς». Ο Santander λέει ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο πέσος (48,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για πέντε χρόνια για να εγγράψει περισσότερους από 3,7 εκατομμύρια θύματα-πελάτες κατά το πρώτο στάδιο.

Η κίνηση του Santander έρχεται σε απάντηση σε ένα μέτρο που εγκρίθηκε το 2019 που απαιτεί από τις τράπεζες να συλλέγουν βιομετρικά δεδομένα. Σύμφωνα με τον Santander, τα βιομετρικά δεδομένα θα περιλαμβάνουν σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και εικόνων προσώπου με πρόσχημα την «προσθήκη στοιχείων ασφαλείας σε προσωπικές συναλλαγές».

Από το Unbanks έως το Tracked and Traced

Οι προσπάθειες τεκμηρίωσης των βιομετρικών δεδομένων των Μεξικανών για κάρτες SIM, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλες συναλλαγές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας “εκσυγχρονισμού” μιας χώρας όπου σχεδόν 57 τέλειοι άνθρωποι εργάζονται εκτός της γενικής φορολογούμενης και τεκμηριωμένης οικονομίας. Οι Μεξικανοί ευδοκιμούν στην λεγόμενη «άτυπη» ή αντί-οικονομία με εκατομμύρια ανθρώπους που δεν διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς και εκτιμάται ότι το 90% όλων των συναλλαγών ολοκληρώθηκαν σε μετρητά.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2018, «περίπου τα μισά νοικοκυριά του Μεξικού δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό και, ως εκ τούτου, βασίζονται αποκλειστικά σε μετρητά. Η ίδια έρευνα εκτιμά ότι η χρήση μετρητών στη χώρα θα αυξηθεί μεταξύ 2016 και 2021»

Στις αρχές του 2020, η Dallas Federal Reserve Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες σημείωσε την διαφορά μεταξύ της υψηλής παρακολούθησης οικονομίας των ΗΠΑ και της μεγάλης αντί-οικονομίας του Μεξικού: «Η χρήση μετρητών στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνεται, με το μερίδιο των καταναλωτικών συναλλαγών να διαμορφώνεται σε δολάρια και σεντς από 32% το 2015 σε 26% το 2018.

Η κατάσταση είναι αρκετά διαφορετική στο Μεξικό, όπου περίπου το 90 τοις εκατό των συναλλαγών λιανικής, μίσθωσης, υπηρεσιών κοινής ωφελείας, υπηρεσιών και δημόσιων μεταφορών διευθετήθηκε σε μετρητά το 2018 – ένα μερίδιο που άλλαξε λίγο τα τελευταία χρόνια. Οι πληρωμές που θα μπορούσαν αλλού να γίνουν εύκολα μέσω του διαδικτύου ή μέσω μιας εφαρμογής, γίνονται αντ’ αυτού προσωπικά και σε μετρητά.”

Ωστόσο, παρά το ποσοστό ανταλλαγής μετρητών, υπάρχουν πρόσφατες προσπάθειες για περιορισμό της χρήσης μετρητών, ειδικά χωρίς κάποια μορφή επαλήθευσης ταυτότητας. Για παράδειγμα, το 2019 αναφέρθηκε ότι το Μεξικό αναπτύσσει κανόνες που θα περιορίζουν το ποσό των μετρητών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ακινήτων.

Ενώ οι πολιτικοί του Μεξικού ισχυρίζονται -ψευδώς- ότι οι προσπάθειές τους στοχεύουν στον περιορισμό της βίας ή στην βοήθεια του μεγάλου αγροτικού πληθυσμού του Μεξικού να ενταχθεί στον κόσμο της βιομετρίας και της ψηφιακής τραπεζικής για δικό τους όφελος, υπάρχουν λόγοι να είναι σκεπτικοί γι’ αυτές τις κινήσεις. Η απαίτηση των ατόμων να εγγράψουν τα μάτια τους ή το πρόσωπό τους για να αγοράσουν κάρτα SIM για ένα κινητό τηλέφωνο ή να υποχρεώσουν τα άτομα να χρησιμοποιήσουν μια ψηφιακή ταυτότητα ή να περιορίσουν την χρήση μετρητών θα πλήξουν μόνο τους φτωχότερους πληθυσμούς του Μεξικού. Οι αρχές μπορούν να προωθήσουν τα προγράμματα ως τρόπο για να βοηθήσουν τις οριακές ομάδες, αλλά στην πραγματικότητα θα τα παγιδεύσουν στην αυξανόμενη διεθνή ψηφιακή δυστοπία.

Σε αντίθεση με τους Αμερικανούς, τους Κινέζους και τους Βρετανούς, οι περισσότεροι Μεξικανοί, αλλά και άλλοι λαοί, δεν έχουν εξοικειωθεί, ακόμη, με ένα 24ωρο δίκτυο παρακολούθησης. Δεν υπάρχουν κέντρα σύντηξης, προγράμματα μαζικής παρακολούθησης, πανταχού παρόντες κάμερες CCTV που παρακολουθούν κάθε τους κίνηση ή εργαλεία αναγνώρισης προσώπου. Ωστόσο, η τεχνοκρατική ατζέντα είναι παγκόσμια και η Κεντρική και Λατινική Αμερική πιθανότατα δεν θα την γλιτώσει. Εάν ο λαός του Μεξικού δεν μάθει γρήγορα για τους κινδύνους αυτού του ψηφιακού πανοπτικού δικτύου, δηλαδή της τεχνοκρατικής φυλακής, μπορεί να πέσει λανθασμένα στον ψηφιακό εφιάλτη που έχει γίνει γνωστός σε πολλούς πολίτες των δυτικών εθνών.

Αντί να συγκαταλέγονται στις απαιτήσεις της κυβέρνησης και των τραπεζών, οι άνθρωποι πρέπει να αναγνωρίσουν την δύναμη που προέρχεται, από το να είναι έξω από το δίκτυο ελέγχου. Αντί να σπεύδουν προς τις ψεύτικες υποσχέσεις του εκσυγχρονισμού, ο Μεξικανός λαός θα πρέπει να κοιτάξει στις γηγενείς παραδόσεις του για δύναμη και καθοδήγηση. Η Ανεξαρτησία και η Ελευθερία είναι πάνω απ’ όλα.

Το πλέγμα βιομετρικών αναγνωριστικών

Ενας οδηγός ανά χώρα.

Στην έκθεση σχετικά με την καταστροφή της απομόνωσης της Ινδίας, άρχισα να συνδέω τις τελείες μεταξύ της δαιμονοποίησης, της ώθησης για μια κοινωνία χωρίς μετρητά και των βιομετρικών συστημάτων αναγνώρισης που τελικά θα συνδέσουν τα δακτυλικά αποτυπώματα, τις σαρώσεις ίριδας και άλλες λεπτομέρειες αναγνώρισης σε κάθε συναλλαγή που πραγματοποιούν οι πολίτες. Λοιπόν, αυτό το παιχνίδι “connect the dots” έγινε ακόμη πιο εύκολο να παιχτεί. Πρώτον, αναφέρθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ένα βασικό πάνελ που συμβουλεύει την κυβέρνηση σχετικά με την εφαρμογή του «ψηφιακού οικοσυστήματος πληρωμών» (το οποίο ωθείται και χρηματοδοτείται από το USAID) προτείνει τώρα στην Ινδία να συνδέσει την εθνική της βάση δεδομένων βιομετρικών αναγνωριστικών με τις φορολογικές δηλώσεις.

Και τώρα έρχεται η πρόθεση ότι η Ινδία «εργάζεται σε ένα σύστημα πληρωμών που υποστηρίζεται από βιομετρικά στοιχεία που θα συνδεθεί με τον μοναδικό αριθμό ταυτότητας ενός χρήστη ή το Aadhaar». (Ποιος θα μπορούσε να το δει αυτό να έρχεται;) Οχι, δεν χρειάζεται ένας Νοστράδαμος για να καταλάβει πού πηγαίνει όλο αυτό. Από την κοινωνία χωρίς μετρητά και το δίκτυο βιομετρικών αναγνωριστικών στο βιομετρικό δίκτυο χωρίς μετρητά. Και ήδη γνωρίζουμε για την κοινωνία χωρίς μετρητά. Τώρα ήρθε η ώρα να συλλέξετε τα δεδομένα στο πλέγμα βιομετρικών αναγνωριστικών.

Και ας μην είμαστε αφελείς: Οπως έχω δείξει στο παρελθόν, αυτό είναι ένα συντονισμένο σχέδιο για την δημιουργία ενός παγκόσμιου βιομετρικού συστήματος ταυτότητας για την παρακολούθηση κάθε ανθρώπου στον πλανήτη. Ωστόσο, δεδομένου του πόσο γρήγορα και εξαγριωμένα αυτές οι νέες βιομετρικές βάσεις δεδομένων έρχονται στο Διαδίκτυο, κανείς δεν μπορεί να τα παρακολουθεί όλα αυτά. Γι’ αυτό καλώ τα μέλη της Corbett Report να βοηθήσουν στην συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών. Οπως και η έρευνα ανοιχτού κώδικα του περασμένου έτους για τον πόλεμο με μετρητά, αυτός ο οδηγός ανά χώρα θα ενημερωθεί με πληροφορίες από την κοινότητα του Corbett Report.

Τα μέλη του ιστότοπου καλούνται να συνδεθούν και να αφήσουν συνδέσμους για πληροφορίες σχετικά με το πλέγμα βιομετρικών αναγνωριστικών στην χώρα τους στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Η λίστα βιομετρικών αναγνωριστικών

Αλβανία – Το 2009 η Αλβανία άρχισε να εκδίδει έναν νέο τύπο βιομετρικού δελτίου ταυτότητας. Η κάρτα συμμορφώνεται με τα πρότυπα ICAO και περιέχει ενσωματωμένο τσιπ που αποθηκεύει δακτυλικά αποτυπώματα και ψηφιακή φωτογραφία μαζί με βιογραφικές πληροφορίες.

Αυστραλία – Η Αυστραλία εκδίδει βιομετρικά διαβατήρια από το 2005 και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Προστασίας των Συνόρων (DIBP) λειτουργεί εδώ και χρόνια κέντρα συλλογής βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση θεωρήσεων που συνδέονται με τις βιομετρικές λεπτομέρειες των επισκεπτών. Αλλά τώρα, η Αυστραλία πρόκειται να μας οδηγήσει σε έναν γενναίο νέο κόσμο με έναν πρώτο κόσμο: Το DIBP πρόκειται να παρουσιάσει το πρώτο «σύστημα αυτο-επεξεργασίας» για ταξιδιώτες στα αυστραλιανά αεροδρόμια αργότερα φέτος χρησιμοποιώντας βιομετρικά στοιχεία αντί για διαβατήριο. Τα αυστραλιανά σχολεία έχουν εφαρμόσει σαρώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων ως μέθοδο παρακολούθησης της παρουσίας στα σχολεία παρά την έντονη αντίδραση των γονέων που οδήγησε σε αναστολή παρόμοιων προγραμμάτων στο παρελθόν.

Βερμούδες – Από τον Ιούνιο του 2016 οι Βερμούδες εκδίδουν σε εξωτερικούς συνεργάτες την εκτύπωση των διαβατηρίων τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε οι «πολίτες» των Βερμούδων να μπορούν να απολαμβάνουν τα «οφέλη» της βιομετρικής τεχνολογίας διαβατηρίων, «η οποία περιλαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων ασφαλείας».

Βολιβία – Το 2009 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Βολιβίας χρησιμοποιώντας έναν εκλογικό κατάλογο ψηφοφόρων που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα. Το 2016 η κυβέρνηση της Βολιβίας ξεκίνησε ένα δωδεκάμηνο πρόγραμμα για τη διενέργεια βιομετρικής απογραφής για τον ξένο πληθυσμό της χώρας.

Βουλγαρία – Η Βουλγαρία άρχισε να εκδίδει βιομετρικά δελτία ταυτότητας (υποχρεωτικά για όλους τους πολίτες) τον Μάρτιο του 2010. Η Βουλγαρία εκδίδει επίσης βιομετρικά διαβατήρια και άδειες οδήγησης που περιέχουν ενσωματωμένα βιομετρικά δεδομένα.

Βραζιλία – Η Βραζιλία άρχισε να εκδίδει βιομετρικά δελτία ταυτότητας το 2011 με την πρόθεση να εκδώσει κάρτες στο πλαίσιο του Registro de Identidade Civil, η οποία σκοπεύει να συλλάβει τις βιομετρικές λεπτομέρειες και των 150 εκατομμυρίων πολιτών έως το 2020. Επίσης, το 2011 η Βραζιλία Εκλογική Δικαιοσύνη ενέκρινε το έντυπο από ένα βιομετρικό σύστημα εγγραφής ψηφοφόρων που απαιτεί από τους ψηφοφόρους να δηλώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα για να ψηφίσουν (το οποίο είναι υποχρεωτικό).

Καναδάς – Σύμφωνα με το NEXUS, το κοινό πρόγραμμα «προτιμώμενος ταξιδιώτης» Καναδά-ΗΠΑ, οι σαρώσεις ίριδας χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση επιβατών. Το 2015, η καναδική κυβέρνηση επέκτεινε τον βιομετρικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και ψηφιακών φωτογραφιών, σε επισκέπτες από όλες τις 151 χώρες που απαιτούν θεώρηση.

Τσαντ – Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα στο Τσαντ για την καταγραφή των βιομετρικών στοιχείων των προσφύγων και των επαναπατριζόμενων που εγκαταλείπουν τις γειτονικές χώρες που έχουν υποστεί πόλεμο.

Χιλή – Το 2013 η Χιλή κυκλοφόρησε τη νέα εθνική της υποδομή ταυτότητας και διαβατηρίου, συμπεριλαμβανομένης μιας κάρτας eID, η οποία «βασίζεται σε ένα πολυ-βιομετρικό σύστημα που αποτελείται από ένα αυτοματοποιημένο σύστημα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων (AFIS) και ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου». Η χώρα στοχεύει να εκδώσει σε όλους τους 18+ εκατομμύρια πολίτες της μια κάρτα έως το 2022.

Κίνα – Το 2016 η Κίνα έκανε το ντεμπούτο της στο πρώτο βιομετρικό σύστημα εισόδου στο αεροδρόμιο. Το σύστημα τραβά τις φωτογραφίες των ταξιδιωτών σε σημεία ασφαλείας εντός του αεροδρομίου, συνδέοντας τα πρόσωπά τους με τις κάρτες επιβίβασής τους.

Φινλανδία – Η Φινλανδία εισήγαγε κάρτες βιομετρικής άδειας παραμονής από το 2012. Οι κάρτες περιλαμβάνουν ένα τσιπ που αποθηκεύει μια ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα.

Γαλλία – Η Γαλλία έχει εκδώσει μόνο βιομετρικά διαβατήρια από το 2009. Το διαβατήριο απαιτεί την συλλογή βιομετρικών ψηφιακών φωτογραφιών και οκτώ δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Γερμανία – Η Γερμανία εισήγαγε βιομετρικά διαβατήρια από το 2005 και βιομετρικές άδειες διαμονής από το 2011, και οι δύο απαιτούν μια βιομετρική ψηφιακή φωτογραφία και δύο δακτυλικά αποτυπώματα για την συλλογή και αποθήκευση σε ένα ενσωματωμένο τσιπ. Η ταυτότητα της Γερμανίας απαιτεί βιομετρική φωτογραφία, αλλά μέχρι στιγμής η συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι προαιρετική.

Ελλάδα – Σε συμμόρφωση με τις εντολές της Ουάσιγκτον, η Ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να εκδώσει νέα βιομετρικά αναγνωριστικά φέτος. Οπως σημειώνει η Greek Report: «Η μη έγκαιρη δημιουργία των νέων αναγνωριστικών θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναστολή του ταξιδιού χωρίς βίζα στις ΗΠΑ που απολαμβάνουν οι Ελληνες».

Ινδία – Η Ινδία κάνει δακτυλικά αποτυπώματα και σαρώνει τον πληθυσμό της για πολλά χρόνια στην προσπάθειά της να κατασκευάσει την μεγαλύτερη βάση δεδομένων βιομετρικών αναγνωριστικών στον κόσμο. Το σχέδιο συλλογής και αποθήκευσης βιομετρικών λεπτομερειών και στα 1,2 δισεκατομμύρια Ινδούς προχωρά με ταχείς ρυθμούς και μέχρι στιγμής έχει εγγραφεί πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του 99% όλων των Ινδών άνω των 18.

Ιράκ – Το 2016 η Ιρακινή κυβέρνηση ξεκίνησε ένα εθνικό σύστημα δελτίων ταυτότητας που χρησιμοποιεί βιομετρικά αναγνωριστικά. Αυτό το σύστημα έχει επικριθεί ευρέως για την νόμιμη αποδοχή των διακρίσεων των μειονοτήτων.

Ισραήλ – Το 2009 η Knesset θέσπισε τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις βιομετρικές βάσεις δεδομένων για να ανοίξει τον δρόμο για την εφαρμογή μιας εθνικής βάσης δεδομένων βιομετρικών αναγνωριστικών. Τον περασμένο Ιούλιο αναφέρθηκε ότι το «πιλοτικό πρόγραμμα» έληξε και όλοι οι Ισραηλινοί κάτοικοι θα αναγκαστούν να καταχωρήσουν τα βιομετρικά στοιχεία τους στην κυβέρνηση. Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι η υποχρεωτική εφαρμογή της βάσης δεδομένων καθυστέρησε και ότι ενδέχεται να μην απαιτούνται πλέον δακτυλικά αποτυπώματα.

Ιαπωνία – Το 2007 η Ιαπωνική κυβέρνηση άρχισε να απαιτεί δακτυλικά αποτυπώματα και ψηφιακές φωτογραφίες από όλους τους ξένους ταξιδιώτες. Τώρα, η κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει ένα βιομετρικό σύστημα πληρωμών ταυτότητας που θα επιτρέπει στους τουρίστες να «καταχωρούν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή τα μοτίβα των φλεβών μεταξύ άλλων προσωπικών πληροφοριών στην υπηρεσία και στην συνέχεια να καταθέτουν ένα καθορισμένο χρηματικό ποσό σε έναν συνδεδεμένο λογαριασμό, Από την οποία μπορούν να κάνουν αγορές ενώ βρίσκονται στην χώρα.

Κένυα – Το 2012 η Κένυα ξεκίνησε την βιομετρική εγγραφή ψηφοφόρων και το 2015 η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα σύστημα βιομετρικών εγγραφών για όλους τους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω. Η εγγραφή περιλαμβάνει συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και συνδέεται με μια εθνική βάση δεδομένων.

Κουβέιτ – Το 2015 το Κουβέιτ ψήφισε νόμο που απαιτεί από όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να υποβάλλουν δοκιμές DNA για μια εθνική βάση δεδομένων. Μετά από ένα κύμα διαμαρτυρίας, νομικών προκλήσεων και αντιπολίτευσης από τον εμίρη του Κουβέιτ, το κοινοβούλιο ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2016 ότι θα «μειώσει» και ενδεχομένως να ανακαλέσει το νόμο.

Λουξεμβούργο – Σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ, το Λουξεμβούργο εκδίδει βιομετρικά διαβατήρια με ένα τσιπ που περιέχει μια ψηφιακή φωτογραφία, δύο δακτυλικά αποτυπώματα και μια εικόνα της υπογραφής του κατόχου.

Μεξικό – Το 2011 η κυβέρνηση του Μεξικού ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για την έκδοση βιομετρικών δελτίων ταυτότητας σε όλα τα παιδιά μεταξύ 4 και 17 ετών. Οι κάρτες περιέχουν ψηφιακή φωτογραφία, δακτυλικό αποτύπωμα και σάρωση ίριδας. Το πρόγραμμα είναι μέρος ενός ευρύτερου Εθνικού Μητρώου Πληθυσμού που θα επεκταθεί τελικά σε ενήλικες και θα περιέχει τις βιομετρικές λεπτομέρειες ολόκληρου του πληθυσμού του Μεξικού.

Ολλανδία – Από το 2009 οι Κάτω Χώρες έχουν εκδώσει βιομετρικά διαβατήρια που περιέχουν ενσωματωμένο τσιπ με ψηφιακή φωτογραφία και δακτυλικά αποτυπώματα. Τέσσερις Ολλανδοί πολίτες αμφισβήτησαν την νομιμότητα της πρακτικής συλλογής δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Παρόλο που μόνο δύο δακτυλικά αποτυπώματα αποθηκεύονται στο chip του διαβατηρίου, τέσσερα δακτυλικά αποτυπώματα λαμβάνονται και αποθηκεύονται από την τοπική αυτοδιοίκηση σε μια κεντρική βάση δεδομένων που χρησιμοποιείται επίσης για την διεξαγωγή ποινικών ερευνών.

Νέα Ζηλανδία – Το Τμήμα Εσωτερικών Εσόδων της Νέας Ζηλανδίας κυκλοφόρησε το “Voice ID” το 2011 για να καταχωρίσει φωνητικές εκτυπώσεις “πελατών” και να τις αναγνωρίσει σε μελλοντικές αλληλεπιδράσεις. Μέχρι το 2015 1,4 εκατομμύρια των 6,1 εκατομμυρίων φορολογουμένων της χώρας είχαν καταχωρίσει τις φωνητικές εκτυπώσεις τους στην “υπηρεσία”.

Νιγηρία – Η Νιγηρία συνάπτει συμβόλαια με την Bio-Metrica για την συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιομετρικών προσώπων για την απογραφή του έθνους 2018.

Παραγουάη – Το 2009 η Παραγουάη ανανέωσε τα διαβατήρια και τα υποχρεωτικά δελτία ταυτότητάς του για το Νέο Σύστημα Αναγνώρισης προσθέτοντας βιομετρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου ενός αποτυπώματος και ψηφιακής φωτογραφίας.

Περού – Το Περού ανακοίνωσε ένα τριετές πρόγραμμα για την έκδοση 1,6 εκατομμυρίων βιομετρικών διαβατηρίων, σημειώνοντας ότι αυτά τα βιομετρικά έγγραφα «απαιτούνται για την ενοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από την θεώρηση Σένγκεν».

Σαουδική Αραβία – Το 2015 η Σαουδική Αραβία ολοκλήρωσε το αυτοματοποιημένο κεντρικό της σύστημα για την συλλογή και αποθήκευση των βιομετρικών στοιχείων (συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων) όλων των πολιτών και των ομογενών. Επίσης, το 2015 ξεκίνησε το βιομετρικό σύστημα ασφαλείας των συνόρων της χώρας.

Σιέρα Λεόνε – Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε επιβεβαίωσε την παραλαβή 4.066 βιομετρικών συσκευών εγγραφής που θα χρησιμοποιηθούν για την εγγραφή ψηφοφόρων για τις εκλογές του 2018. Ο στόχος είναι να κατασκευαστεί ένα ενιαίο, βιομετρικό μητρώο ψηφοφόρων «που θα αιχμαλωτίζει κάθε κάτοικο στην Σιέρα Λεόνε».

Νότια Κορέα – Το 2012 η Κορεατική κυβέρνηση άρχισε να συλλέγει δακτυλικά αποτυπώματα και ψηφιακές φωτογραφίες όλων των ξένων επισκεπτών (εκτός από αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων / εκπροσώπους διεθνούς οργανισμού και τα συνοδευτικά μέλη της οικογένειάς τους καθώς και άτομα κάτω των 17 ετών).

Ελβετία – Η Ελβετία ξεκίνησε το βιομετρικό διαβατήριό της το 2010 μετά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση του μέτρου. Το δημοψήφισμα πέρασε με 50,14% των ψήφων, καθιστώντας το ένα από τα πλησιέστερα δημοψηφίσματα στην ελβετική ιστορία. Τα διαβατήρια υιοθετούν το «διεθνές πρότυπο» για την συλλογή δύο δακτυλικών αποτυπωμάτων (ένα από κάθε δείκτη) και μια ψηφιακή φωτογραφία του προσώπου του κατόχου.

Ουκρανία – Ενας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Γιανουκόβιτς το 2012 απαιτεί από όλους τους Ουκρανούς πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, να αποκτήσουν βιομετρικό διαβατήριο.

Ηνωμένο Βασίλειο – Το Ηνωμένο Βασίλειο υπό την κυβέρνηση της Εργασίας του Τόνι Μπλερ και αργότερα ο Γκόρντον Μπράουν προσπάθησαν να εφαρμόσουν ένα εθνικό μητρώο ταυτότητας και σύστημα ταυτότητας που θα απαιτούσε την καταγραφή μεγάλου όγκου προσωπικών και βιομετρικών πληροφοριών σε μια κεντρική βάση δεδομένων. Ωστόσο, το πρόγραμμα προκάλεσε κύματα διαμαρτυρίας και η κυβέρνηση τελικά ενέδωσε στην δημόσια κατακραυγή, καταργώντας το σχέδιο για το εθνικό μητρώο και αντ ‘αυτού εφαρμόζει μόνο το σύστημα βιομετρικών αναγνωριστικών για αλλοδαπούς. Το Ηνωμένο Βασίλειο εκδίδει βιομετρικά διαβατήρια και η πρόσφατη δημοσκόπηση δείχνει ότι οι ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου «είναι τώρα πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την βιομετρική ταυτότητα για διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές».

Ηνωμένες Πολιτείες – Η νέα εκτελεστική εντολή του Προέδρου Trump σχετικά με την είσοδο τρομοκρατών καλεί το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας να «επισπεύσει την ολοκλήρωση και την εφαρμογή ενός βιομετρικού συστήματος παρακολούθησης εξόδου-εξόδου για όλους τους ταξιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες». (Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για όσους προειδοποίησαν ότι η μεταβατική ομάδα του Τραμπ ήταν γεμάτη με βιομετρικούς εργαζόμενους και λομπίστες της βιομηχανίας.) Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήδη λαμβάνουν ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα όλων των ξένων τουριστών (εκτός των Καναδών) και τα αποθηκεύουν σε μια βάση δεδομένων για 75 χρόνια. Η DoD ανακοίνωσε σχέδια για αντικατάσταση της πρόσβασης της κάρτας Common Access σε συστήματα πληροφοριών με βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Οι ΗΠΑ εκδίδουν βιομετρικά διαβατήρια και συντονίζονται με την καναδική κυβέρνηση σχετικά με το βιομετρικό πρόγραμμα προτιμώμενων ταξιδιωτών.

Ουρουγουάη – Το 2013 η κυβέρνηση της Ουρουγουάης άνοιξε ανοικτή πρόσκληση υποβολής προσφορών για μια νέα «λύση» eID. Το 2014 ο Gemalto κέρδισε το διαγωνισμό και άρχισε να εργάζεται για τις νέες βιομετρικές κάρτες eID που μπορούν να αποθηκεύσουν έως και τέσσερα δακτυλικά αποτυπώματα.

Υεμένη – Το 2014 ανακοινώθηκε ότι η χώρα της Υεμένης θα αναπτύξει την βιομετρική πλατφόρμα ψηφοφορίας TrueVoter της M2SYS Technology για το επερχόμενο συνταγματικό δημοψήφισμα και τις εθνικές εκλογές. Το σύστημα είναι ικανό για δακτυλικό αποτύπωμα, ίριδα, παλάμη, φλέβα δακτύλου, παλάμη και αναγνώριση προσώπου, αλλά μόνο η δακτυλική αποτύπωση και η αναγνώριση προσώπου συλλέγονται από την κυβέρνηση της Υεμένης.

Ζάμπια – Το 2015 η Ζάμπια ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχουν σταδιακά στις βιομετρικές εθνικές κάρτες εγγραφής για τις εκλογές του 2016.

Ζιμπάμπουε – Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε απέκλεισε την βιομετρική ή ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές του 2018 στην χώρα, αλλά θα προχωρήσει με εγγραφή βιομετρικών ψηφοφόρων φέτος.

@Derrick Broze & James Corbett /thelastamericanvagabond.com


https://terrapapers.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters