Η άνοδος ή η πτώση ενός Ελληνικού Απολλώνιου πολιτισμού στην γη έχει να κάνει με την πολικότητα του ήλιου σε σχέση με την γη. Δηλαδή, όταν ο ήλιος εκμπέμπει σε συγκεκριμένο μήκος στην γη, τότε έχουμε παγκόσμια άνοδο του Έλληνισμού…
Αυτό συνδέεται άμεσα με τον λεγόμενο Μέγα Ενιαυτό, που αποτελεί ένα «Μεγάλο Έτος» κατά το οποίο ο πόλος της Γης, ο οποίος περιστρέφεται σε ανάδρομη φορά σχηματίζει έναν μέγα κύκλο, ο οποίος αστρονομικά είναι σήμερα γνωστός ως «Μετάπτωση των Ισημεριών» και υπολογίζεται σε 26000 χρόνια.
Το συμπαντικό αυτό γεγονός πολλοί το συσχετίζουν σήμερα με το ημερολόγιο των Μάγια και με το έτος 2012, είναι κάτι που έγινε στο παρελθόν και θα ξανασυμβεί.
Αυτό φαίνεται μέσα από την Ελληνική Μυθολογία, στους άθλους του Ηρακλή και στις μάχες του Άρη.
Έτσι, από την Ελληνική Μυθολογία μαθαίνουμε ότι:
«…. Η Ερύθεια (ή Ερυθείη, ή Ερυθηίς) ήταν μία από τις Εσπερίδες από το όνομα της οποίας φέρονταν και η ομώνυμη νήσος της Εσπερίας στην οποία κατοικούσε ο Γηρυόνης με τα βόδια του. Τα βόδια αυτά έβοσκε ο Ευρυτίων και φύλαγε ο Όρθος, μυθικός σκύλος, αδελφός του Κέρβερου, μέχρι που έφθασε εκεί ο Ηρακλής όπου αφού σκότωσε και τους δύο απήγαγε τα βόδια…»
Ο Ηρακλής είναι Υιός θεού από γήινη μήτρα, όπου μέσα από τους άθλους του αναγεννιέται ο Κοσμικός Άνθρωπος. Ο Max Muller θεωρεί την ανάσταση του Ηρακλή : » Μια μεγάλη και θαυμάσια εικόνα του Ήλιου που βασιλεύει ανάμεσα στα σύννεφα». Η συναριθμηκή ισότητα που ακολουθεί δηλώνει την τομή των προαναφερθέντων:
ΑΣΤΗΡ ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΣΤΙ = ΗΡΑΚΛΕΥΣ ΕΙΣ ΧΘΟΝΙΑ
Αλλά ας προσεγγίσουμε και λεξαριθμικά και την σχέση ΕΡΥθΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΗ:
ΤΙ ΕΣΤΙΝ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ Η ΕΡΥθΕΙΑ = ΠΥΛΗ ΛΕΟΝΤΩΝ = ΕΛΕΥΣΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ = 1823
ΙθΑΚΗ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ = 1823
ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΡΥθΕΙΑ = Ο ΜΕΓΑΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ = 1355
ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΡΗΣ = ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΟΣ = ΕΤΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ = 1134
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ = ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΡΥθΕΙΑ = 870
ΙθΑΚΗ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ = 1823
ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΡΥθΕΙΑ = Ο ΜΕΓΑΣ ΕΝΙΑΥΤΟΣ = 1355
ΤΙ ΕΣΤΙ ΑΡΗΣ = ΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΟΣ = ΕΤΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ = 1134
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ = ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΡΥθΕΙΑ = 870
Ο Άρης είναι ο θεός του πολέμου κατά την ελληνική μυθολογία, γιος του Δία και της Ήρας και αδελφή του ήταν η Έριδα.
Ο Θεός Άρης έλαβε μέρος στον πόλεμο της Τροίας με το μέρος των Τρώων. Συνδέθηκε ερωτικά με τη θεά Αφροδίτη, αποκαλύφθηκε όμως από το σύζυγό της, θεό Ήφαιστο. Χάρη στον γιο του τον Οινόμαο από την Στερόπη.
Ο Άρης ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΓΕΝΕAΛΟΓΙΚΑ με ονομαστά πρόσωπα, όπως του Ατρέα, του Θυέστη, του Αγαμέμνονα, του Μενέλαου, του Αίγισθου, του Ορέστη, της Ηλέκτρας, του Πυλάδη, του Πιτθέα, του Θησέα, του Ιππόλυτου, της Ιφιγένειας, του Δημοφώντα, του Ακάμαντα, του Ευρυσθέα, του Αμφιτρύωνα, της Αλκμήνης, του Ιόλαου, του Ηρακλή, της Αδμήτης, του Κοπρέα, του Αλκάθοου και του Αία του Τελαμώνιου.
Από την κόρη του Αρμονία έγινε πρόγονος των απόγονων του Κάδμου, οι οποίοι είναι ο θεός Διόνυσος, το τέρας Σφίγγα και ονομαστά πρόσωπα, όπως η Σεμέλη-Θυώνη, η Ινώ-Λευκοθέα, ο Πενθέας, ο Ακταίωνας, ο Μελικέρτης-Παλαίμονας, ο Λάιος, ο Οιδίποδας, ο Οινοπίωνας, ο Στάφυλος, ο Θόας και ο Άνιος. Από τον Θέστιο ο Άρης έγινε πρόγονος της Αλθαίας, της Λήδας, του Μελέαγρου, της Δηιάνειρας, του Τυδέα, του Διομήδη, της Ωραίας Ελένης, της Κλυταιμνήστρας, των Διοσκούρων και του Αμφιάραου. Από τον Φλεγύα ήταν πρόγονος του θεού Ασκληπιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου