Ένα έργο που τότε ακόμα φάνταζε απόμακρο,
αφού οι διεθνιστές Δυτικοί το χτυπούσαν ανηλεώς, δίνοντας «διαβεβαιώσεις» ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, τελικά εγένετο, κάτι που αφορά και την Ελλάδα.
αφού οι διεθνιστές Δυτικοί το χτυπούσαν ανηλεώς, δίνοντας «διαβεβαιώσεις» ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί, τελικά εγένετο, κάτι που αφορά και την Ελλάδα.
Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Ο ρωσικός υποθαλάσσιος αγωγός από τα παράλια της πόλης Ανάπα στην Ρωσία, η οποία βρίσκεται πάνω
Ο ρωσικός υποθαλάσσιος αγωγός από τα παράλια της πόλης Ανάπα στην Ρωσία, η οποία βρίσκεται πάνω
στα ερείπια της αρχαιοελληνικής πόλης Γοργύπια, έως τα παράλια της Ανατ.Θράκης, είναι πλέον γεγονός.
Άλλωστε, η Ρωσία ήθελε να κατασκευάσει ένα αγωγό μέσω της Μαύρης Θάλασσας που θα απέφευγε το έδαφος της Ουκρανίας, η οποία έχει περάσει στην σφαίρα επιρροής της λεγόμενης Νέας Τάξης (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση).
Μάλιστα, η αρχική ιδέα ήταν να βγαίνει ο αγωγός στο έδαφος της Βουλγαρίας, κάτι που σήμαινε πως θα άφηνε έξω την Τουρκία.
Από την Βουλγαρία, θα περνούσε στην Ελλάδα και μετά στην Ιταλία.
Το όνομα του αγωγού τότε ήταν southstream.
Ωστόσο, παρά τις κινήσεις και τα έξοδα της Ρωσίας, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ πήρε πίσω την υπογραφή του, ενώ και η αριστερόστροφη Ελλάδα του ΓΑΠ έφερνε αντιρρήσεις.
Ως εκ τούτου, η Ρωσία που είδε τον «ορθόδοξο άξονα» να της γυρνά την πλάτη, στράφηκε προς την Τουρκία και πλέον στην ελληνική γειτονιά, στην υπό κατοχή ανατολική Θράκη, ο «νότιος αγωγός», αυτή την φορά με την ονομασία «Turkstream» προχωρά προς πλήρη υλοποίηση.
Απομένουν οι εργασίες διάνοιξης του χερσαίου τμήματος που πρέπει να τελειώσουν σε ένα χρόνο και το φυσικό αέριο να ξεκινήσει να ρέει στις αρχές του 2020!
Στην πολιτική έχουμε να κάνουμε μόνο με συμφέροντα. Η Ρωσία απευθύνθηκε πρώτα σε Βουλγαρία και Ελλάδα, οι οποίες της γύρισαν την πλάτη.
Ωστόσο, η Ελλάδα, με μία κανονική κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές, έχει την ευκαιρία να επανέλθει στο «παιχνίδι» συνέχισης του αγωγού προς την Ευρώπη, μέσω του εδάφους της, με σημαντικά οφέλη σε οικονομικό και γεωστρατηγικό επίπεδο.
Και ας τολμήσουν οι Τούρκοι να «κλείσουν» την κάνουλα! Τότε η ρωσική οργή, λόγω συμφερόντων, θα τους αναγκάσει να το ξανασκεφτούν καλύτερα.
Οι Ρώσοι θα το προτείνουν αυτό!
Και αν το αριστερόστροφο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ (καμία σχέση με τον δεξιό Τραμπ), το οποίο εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, γνωστό για την συμμετοχή του στα αντιρωσικά γεγονότα στην Ουκρανία, εμπιστεύεται τον Α.Τσίπρα, δεν γνωρίζει τι θα προκύψει μετά από εκλογές.
Επομένως, ο Πρέσβης του Βαθέως Κράτους έσπευσε, αμέσως μετά την τελετή για τον αγωγό «Turkstream», να δηλώσει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο «αγωγός TAP είναι η μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην Ελλάδα αυτή την τελευταία δεκαετία, εξ’ όσον γνωρίζω, και αισιοδοξούμε ότι θα δούμε στο μέλλον εξελίξεις με ευκαιρίες, όπως η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου -η FSRU στην Αλεξανδρούπολη».
Ο παγκοσμιοποιητικών συμφερόντων Διαδριατικός Αγωγός (Trans Adriatic Pipeline – TAP) είναι ένα έργο κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη.
Ο TAP θα διασυνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου Ανατολίας (TANAP) στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα διέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα προτού καταλήξει στις ακτές της Νότιας Ιταλίας όπου θα συνδεθεί στο ιταλικό δίκτυο φυσικού αερίου, ως ανταγωνιστικός του Turκstream, τον οποίο θέλουν να εμποδίσουν να προχωρήσει μέσω Ελλάδας και έτσι σπεύδουν να προλάβουν τις εξελίξεις.
Κλείνοντας να τονίσουμε κάτι, σχετικά με την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου και την τιμή του… μελλοντικού «αμερικανικού» LNG, το οποίο επικαλείται ο Πάιατ: Το δεύτερο θα κοστίζει πάρα πολύ, σε αντίθεση με το ρωσικό φυσικό αέριο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου