Vasilis Theodoropoulos
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ …….. ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΔΗΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ( ΒΥΖΑΝΤΙΟ) ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ «ΘΕΜΑΤΑ» ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΒΕΒΗΛΟ.
ΕΠΙ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥ( ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΞ΄ΑΝΑΓΚΗΣ) ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.
ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΙΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΕΚΑΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΑ «ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ».
ΑΞΙΖΕΙ ΔΕ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ Ε΄ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΗΓΕΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ», ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ , ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Η ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΔΕΚΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΥΑΡΟΥΣ.
ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ 1933 ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΘΙΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ 1833 ΓΡΑΦΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ::
«Εν Ελλάδι και Γαλλία μέρος ή το πλείστον της τοπικής ελευθερίας προσηνέχθη ολοκαύτωμα υπέρ της ιδρύσεων διοικήσεως συμπαγούς και ομοιόμορφου7», και χαρακτήριζε τον νόμο Περί Δήμων του 1833 ως ένα «τεχνητό, επιπόλαιο και ανελεύθερο κατασκεύασμα», το οποίο «υπό άγαν συγκεντρωτικόν σύστημα απεμάρανε την αρχαίαν ζωτικότητα και πρωτοβουλίαν του Ελληνικού λαού».
ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΙΜΙΚ
Ο ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ»
https://newradiofmb.blogspot.gr/2017/06/1821.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου