[
Το αρχαιότερο συγκροτημένο επικοινωνιακό σύστημα στον ευρωπαϊκό χώρο,
ενδεχομένως και στον κόσμο, είναι οι μινωικές φρυκτωρίες (1900 π.Χ. –
1700 π.Χ.), οι λεγόμενοι σωροί στη λαϊκή γλώσσα .Αναπαράσταση, αναβίωση
μετάδοσης μηνυμάτων με φωτεινά σήματα ή φωτιές από τις ίδιες μινωικές
φρυκτωρίες μετά από 4.000 χρόνια... ] Τη νύχτα της 17ης Μαίου, αναβιώνουν στην Κρήτη οι Φρυκτωρίες
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ !!! ΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ;;; ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥΣ… «…από τις λεγόμενες μινωϊκές φρυκτωρίες…» !!! «… από τις λεγόμενες…» !!! «… λεγόμενες…»
!!! ΔΗΛΑΔΗ ;;;; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΣ ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ ;;; ΚΑΙ
ΠΟΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ;;; ΜΗΠΩΣ Ο ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΦΟΒΟΣ
ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ;;; ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΩΛΥΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΝΩΪΚΩΝ ΦΡΥΚΤΩΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΩΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
Η Ιστορία των Τηλεπικοινωνιών
Οι φρυκτωρίες
Η φωτιά και κατ» επέκταση το φως ήταν βασική προϋπόθεση για να μεταφερθεί το μήνυμα σύντομα και σε μεγάλη απόσταση. Η χρήση φωτεινών σημάτων κυρίως χρησιμοποιήθηκε στο πόλεμο για να μεταφέρουν τις διαταγές των ανωτέρων. Τα οπτικά σήματα μπορούσαν να αναπαράγουν πληροφορίες μεγάλης ποικιλίας. Για παράδειγμα η Μήδεια, υψώνοντας ένα αναμμένο πυρσό ειδοποίησε τους Αργοναύτες να σπεύσουν στη Κολχίδα.
Για τη μετάδοση των οπτικών σημάτων με έντονους καπνούς ή στήλες καπνού ήταν απαραίτητη η κατασκευή ειδικών κτισμάτων σε υπερηψωμένα σημεία, τα οποία ονομάζονταν φρυκτωρίες. Για τα φωτεινά σήματα που ανταλλάσσονταν μέσω των φρυκτών (πυρσών) είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων και οι δύο πλευρές για τη μετάφραση των μηνυμάτων. Όπως εκτιμούν οι μελετητές ο πρώτος που χρησιμοποίησε τηλεπικοινωνιακούς πύργους για τη μετάδοση μηνυμάτων ήταν ο Ηρακλής, ο οποίος σε δύο κωμοπόλεις της Δυτικής Μεσογείου, την Αβύλη και την Κάπλη, έστησε τις γνωστές Ηράκλειες Στήλες, που έπαιζαν το ρόλο φάρου στα διερχόμενα πλοία. Από τα γνωστότερα παραδείγματα μετάδοσης μηνυμάτων με σήματα φωτιάς ήταν η είδηση της πτώσης της Τρόιας στον εκπληκτικό χρόνο ρεκόρ για την εποχή της μιας ημέρας.
Το μήνυμα ταξίδεψε από την Τροία στο Ερμαίο της Λήμνου, από εκεί στον Άθω, στις κορυφές του Μακίστου στην Εύβοια και στη κορυφή του Κιθαιρώνα. Από εκεί το μήνυμα μεταφέρθηκε στη λίμνη Γοργώτη, στο Αγίπλαγκτο (Μέγαρα) και στη συνέχεια η φωτεινή λωρίδα υπερπήδησε το Σαρωνικό κόλπο κι έφτασε στο Αραχναίον κοντά στις Μυκήνες κι από κει ημεροδρόμοι το μετέφεραν στο ανάκτορο των Ατρειδών. Διαβάστε περισσότερα…
Πυρσεία και φρυκτωρίες
Ιδιοφυής μέθοδος οπτικής μετάδοσης μηνυμάτων (γράμμα – γράμμα) μεταξύ υψωμάτων που απείχαν αρκετά χιλιόμετρα με συνδυαστικό σύστημα πυρσών που επινόησαν οι Κλεόξενος και Δημόκλειτος τον 3ο π.Χ. αιώνα. Το σύστημα μπορεί να χαρακτηριστεί ψηφιακό (πενταδικό των δύο bits), προδρομικό της σημερινής τεχνολογίας και μοναδική στο είδος του καταγεγραμμένη πρόταση παγκοσμίως μέχρι τον 16ο μ. Χ. αιώνα. Με απλοϊκή χρήση «πυρσείας» (προσυμφωνημένου μηνύματος) και δικτύου φρυκτωριών που επινόησε ο Παλαμήδης έγινε γνωστή, από το βοηθό του Σίνωνα, σε μια νύκτα η άλωση της Τροίας στις Μυκήνες (Αισχύλος, «Αγαμέμνων»).Σε κατάλληλα επιλεγμένα υψώματα κτίζονταν οι «φρυκτωρίες». Κάθε φρυκτωρία περιλάμβανε «δύο τοίχους με ύψος αναστήματος ανδρός» και τη δυνατότητα ανάρτησης πέντε πυρσών στον καθένα. Μεταξύ των τοίχων υπήρχε ειδική «διόπτρα» (σκοπευτική διάταξη δύο αυλίσκων) για τη διάκριση από το «φρυκτωρό» των δεξιών ή αριστερών πυρσών της απέναντι φρυκτωρίας. Επίσης οι φρυκτωροί διέθεταν από πέντε πινακίδες με αναγραμμένα τα γράμματα του αλφαβήτου χωρισμένα σε πεντάδες. Οι αριστεροί πυρσοί από το μέρος του «πομπού» φρυκτωρού αναφέρονταν στον αριθμό της πινακίδας, ενώ οι δεξιοί στη σειρά του γράμματος της συγκεκριμένης πινακίδας. Η έναρξη της διαδικασίας αποστολής γινόταν με την ανάρτηση δύο πυρσών από τον «πομπό», την επιβεβαίωση με την ανάρτηση δύο πυρσών από το «δέκτη» και το κατέβασμα των πυρσών και από τους δύο.
Για παράδειγμα, όταν υψώνονταν δύο πυρσοί στον αριστερό τοίχο και τέσσερεις στο δεξιό, γινόταν εκπομπή του γράμματος «Ι».
ΠΗΓΕΣ: «Πολύβιος, Ιστορία X 45-47» http://kotsanas.com/exh.php?exhibit=1201001
Διεξήχθη στις 22-23/9/2898 η Παγκόσμια Διάσκεψη για τους ιθαγενείς πληθυσμούς! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΛΑΩΝ.
[ 5. αναγνώριση του πολιτισμού ως τον 4ο πυλώνα της αειφόρου ανάπτυξης, και την ένταξη της άποψης των ιθαγενών στη σχέση της ανάπτυξης με τον πολιτισμό και την ταυτότητα. ]
ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΟΝΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ ΤΟ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ
………………………………………………….
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…
Η αρχαιολογία ζητά την ακύρωση της εκδήλωσης για τις φυκτωρίες!! Δε θα πάει ποτέ ο τόπος μας μπροστά!
Η Αρχαιολογία με έγγραφο της προς τον εισαγγελέα Ηρακλείου ζητάει την ακύρωση της εκδήλωσης για τις φρυκτωρίες!!! Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 17 Μαίου
Ήδη υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για τη μη πραγματοποίηση του ανάμματος. Θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση για την εξέλιξη.
Σαν πρώτο σχόλιο από τους διοργανωτές:
Γι αυτό αυτός ο τόπος με τα τόσα καλά έχει καταντήσει σε τέτοια
χάλια. Μια ενέργεια που θα δώσει τεράστια προβολή στον τόπο μας
κολλάει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Οι υπηρεσίες που δεν
ενδιαφέρθηκαν τόσα χρόνια για την προστασία αυτών των χώρων και δεν τους
ανακήρυξαν ούτε καν προστατευόμενους τώρα έρχονται με περίσσια
ευαισθησία-υποκρισία να τους “προστατέψουν” από εμάς. Σε εμάς εξαντλούν
όλη τους την νομιμότητα? Και μάλιστα σε μη κηρυγμένους από τους ίδιους
αρχαιολογικούς χώρους? Αυτές οι αγκυλώσεις δεν αφήνουν αυτό τον τόπο να
πάει μπροστά. Αντί να επιβραβευτεί αυτή η ενέργεια, διώκεται με βάσει το
περίφημο γράμμα του νόμου!!!
ΠΗΓΗ…………………………………………………..
«ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ !!!
…………………………………………………..
ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ
Αυτοί που πέρασαν κοιτούν, αυτούς που τώρα ζούνε
στα χώματα τα ιερά, στου Ήλιου το λημέρι
και ξέχασαν την Νέμεση και λόγο δεν κρατούνε,
πλανιούνται μόνον άψυχοι όπου φυσάει τ’ αγέρι.
Σαν μάτι που απ’ το ακρόπρωρο το πέλαγο αγναντεύει,
από ψηλά παρατηρεί άγρυπνα η θεία Δίκη
κι οι Ώρες κόρες του Διός μηνούν σ’ όποιον γυρεύει,
πως δεν αργεί στον ερχομό η ουράνια καταδίκη.
Γιατί βουλή ’ναι των Θεών και των Ηρώων σκέψη
αυτοί που πέρασαν να ’ρθούν με την Αργώ τους πάλι,
ο Ήλιος το λημέρι του ξανά να διαφεντέψει
και δάφνη του Απόλλωνα η γη να ξαναβγάλει!!
12-12-2012
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου