Δεν θέλουμε πόλεμο με την αδελφική Ουκρανία, απλά η Δύση πρέπει να καταλάβει την σοβαρότητα των προθέσεων μας-Oμπάμα και Μέρκελ επιβάλλουν τώρα τον δρόμο της διπλωματίας στην Ουκρανία
Μόσχα: Δεν θέλουμε πόλεμο με την αδελφική Ουκρανία, απλά η Δύση πρέπει να καταλάβει την σοβαρότητα των προθέσεων μας
Η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία και το πράσινο φως του ρωσικού κοινοβουλίου στον πρόεδρο Πούτιν για μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία έχει στόχο πρωτίστως να δείχνει τη σοβαρότητα των προθέσεων του Κρεμλίνου, δήλωσε ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καρασίν.
“Η Ρωσία δεν θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία. Είμαι πεπεισμένος ότι ουδείς στη Ρωσία θέλει τον πόλεμο. Είμαστε κατά της χρήσης μιας τέτοιου είδους ορολογίας όταν συζητούμε για τις σχέσεις με την Ουκρανία που είναι πολύ κοντά μας”, τόνισε σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rossia 1.
Παράλληλα ο ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τις χώρες της Δύσης που απείλησαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από τη G8.
“Θα υποστηρίζουμε όλες τις δυνάμεις του τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων, πολλών δε μάλλον όταν από τις σχέσεις αυτές εξαρτάται η σταθερότητα στην Ευρώπη.Οι πολιτικοί της Δύσης πρέπει να το κατανοήσουν αυτό”, δήλωσε ο Καρασίν.
Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, επίσης απέρριψε την εκδοχή του πολέμου. “Δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος μεταξύ μας. Είμαστε αδελφοί λαοί”, τόνισε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή.
Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό εξακολουθεί, εν τω μεταξύ, να βρίσκεται σε κίνηση στην Μαύρη Θάλασσα και γύρω από τη Σεβαστούπολη όπως ανέφεραν Ουκρανοί συνοριοφύλακες, που πρόσθεσαν ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων σε ορισμένες περιοχές της Κριμαίας.
Οι συνοριακοί φρουροί είδαν επίσης να αναπτύσσονται θωρακισμένα οχήματα στη ρωσική πλευρά μιας στενής διώρυγας που χωρίζει τη Ρωσία και την ουκρανική περιοχή της Κριμαίας.
pygmi.gr
Οργή Μόσχας για Αθήνα: "Μαύρος κύκνος" ο Ε.Βενιζέλος για την χώρα
Σαφή προειδοποίηση για κατάργηση της μείωσης της έκπτωσης κατά 15% στην τιμή του φυσικού αερίου, απηύθυνε η Ρωσία στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα των δηλώσεων Βενιζέλου εναντίον της Μόσχας στην ουκρανική κρίση, αλλά και της κατάστασης που έχει εξελιχθεί με
την ουκρανική ναυαρχίδα στην Σούδα.
Η Μόσχα προειδοποιεί με διαρροές ότι "Μπορεί να επαναληφθεί και στην περίπτωση της Ελλάδας, το προηγούμενο της Ουκρανίας όπου καταργήθηκε η έκπτωση του 35% που είχε συμφωνηθεί, αφού η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ρωσία είναι παράνομη στην ουκρανική κρίση και στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών της για να φωτογραφηθεί με τους αξιωματούχους της φιλοναζιστικής παράνομης κυβέρνησης του Κιέβου".
Η ουκρανική κρίση και η εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία, είναι σίγουρο ότι θα έχει επιπτώσεις στην τιμή το φυσικού αερίου.
Όσον αφορά την ίδια την Ουκρανία, το νόμισμά της έχει καταρρεύσει ενώ τα CDS της χώρας ανεβαίνουν ασταμάτητα οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία και σε πλήρη εξάρτηση από το νικητή της «κόντρας» που έχει ξεσπάσει.
Αλλά, μπορεί η η Ουκρανία να αποτελέσει ένα νέο «μαύρο κύκνο»; H θεωρία του «μαύρου κύκνου» αναφέρεται σε ένα γεγονός που ξεκινάει ως μικρής σπουδαιότητας και καταλήγει να έχει δραματικές συνέπειες στο σύνολο του χρηματιστηριακού συστήματος.
Kατ'αναλογία ο Ε.Βενιζέλος μπορεί να εξελιχθεί σε "μαύρο κύκνο" της ελληνικής οικονομίας που με τις ανιστόρητες πομφόλυγες που ξεστόμισε στο Κίεβο μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία. Εκτός και αν αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του.
defencenet.gr
Μεντβέντεφ: Η Ουκρανία θα οδηγηθεί σε νέα επανάσταση και νέο αίμα
Νέα επανάσταση προβλέπει ο ρώρος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ λέγοντας πως ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς αν και δε διαθέτει πρακτικά καμιά εξουσία, παραμένει ωστόσο ο νόμιμος αρχηγός της Ουκρανίας σχολιάζοντας πως «αν είναι ένοχος ενώπιον της Ουκρανίας — αρχίστε μια διαδικασία παραπομπής του σε δίκη και δικάστε τον.
Αλλά ο,τιδήποτε άλλο είναι ανομία. Η κατάληψη της εξουσίας. Και αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια τάξη θα είναι εξαιρετικά ασταθής. Θα τερματιστεί με μια νέα επανάσταση. Με νέο αίμα».
freepen.gr
Oμπάμα και Μέρκελ επιβάλλουν τώρα τον δρόμο της διπλωματίας στην Ουκρανία
Την ώρα που το Κίεβο καταδικάζει την «ανακοίνωση πολέμου» που έκανε η Ρωσία και χάνει τον έλεγχο της Κριμαίας, η Δύση πολλαπλασιάζει τις διπλωματικές πρωτοβουλίες και επιχειρεί να λύσει αυτή τη μείζονα κρίση.
Σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με την γερμανίδα καγκελάριο, η Ανγκελα Μέρκελ «κατηγόρησε τον Πούτιν ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο», ειδικά το μεμοράντουμ της Βουδαπέστης του 1994, σύμφωνα με το οποίο η Ρωσία δεσμευόταν να σεβαστεί τα σύνορα και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και το σύμφωνο για την ναυτική βάση της Μαύρης Θάλασσας, του 1997.
Ο Πούτιν έκανε δεκτή την πρόταση της Μέρκελ
Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δέχτηκε την πρόταση της γερμανίδας καγκελαρίου για την δημιουργία μια «αποστολής έρευνας» και μιας «ομάδας επαφής» για να ξεκινήσει «ένας πολιτικός διάλογος στην Ουκρανία». Αυτή η αποστολή θα μπορούσε να γίνει υπό την αιγίδα του ΟΟΣΑ.
Η Σύσκεψη των G8 στο Σότσι
Επιπροσθέτως και οι ετπά χώρες μέλη των G8 (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ιαπωνία, Μεγάλη Βρετανία) καταδίκασαν την «καθαρή παραβίαση» της κυριαρχίας της Ουκρανίας και ανακοίνωσαν ότι αναβάλλουν τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής των G8, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Σότσι της Ρωσίας, τον Ιούνιο. Οι επτά χώρες των G8 (η όγδοη είναι η Ρωσία) δήλωσαν έτοιμες να στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία διαμεσολάβησης για συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
Νωρίτερα, την Κυριακή 2 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε προειδοποιήσει ότι η Ρωσία μπορεί να χάσει τη θέση της στους G8, όπου βρίσκεται από το 1998, δίπλα στις μεγαλύτερες βιομηχανικές χώρες του πλανήτη. «Ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να μην έχει πιά τη θέση του στους G8 και η Σύνοδος να μη γίνει στο Σότσι, αν αυτό συνεχιστεί» απείλησε ο Κέρι, μιλώντας στην αμερικανική τηλεόραση.
Η Ουάσινγκτον απειλεί με οικονομικές κυρώσεις
Οι δηλώσεις Κέρι έγιναν μετά τις απειλές που εξαπέλυσε η Ουάσινγκτον η οποία καταδίκασε με τον σκληρότερο τρόπο τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.
«Στον 21ο αιώνα δεν θα συμπεριφέρεστε όπως κάνατε στον 20ό, με εισβολέ σε άλλες χώρες. Το G8 και κάποιοι άλλοι είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα για να απομονώσουν τη Ρωσία εξαιτίας αυτής της εισβολής στην Ουκρανία. Είναι έτοιμοι να απομονώσουν τη Ρωσία οικονομικά» είπε ο Κέρι το Σάββατο.
Ο κ. Κέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη το Κίεβο και δήλωσε ότι επιθυμεί πάνω από όλα ¨μια ειρηνική επίλυση της κρίσης» στην Ουκρανία. Ανέφερε, ως μέτρα πίεσης, οικονομικές κυρώσεις, πάγωμα λογαριασμών ορισμένων ηγετών του Κρεμλίνου, απαγορεύσεις βίζας ή ακόμη και το μποϊκοτάζ των επενδύσεων.
allnewz.weebly.com
Αυτοκτονικές τάσεις: ‘Τρελό’ ανακοινωθέν G7 για Ουκρανία…
Η εκτός πραγματικότητας αντιμετώπιση της κατάστασης ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζεται. Οι εφτά – δηλαδή πλην Ρωσίας – χώρες του G8, εξέδωσαν ανακοίνωση, βάσει της οποίας αποχωρούν… μέχρι νεοτέρας από τη συγκεκριμένη ομάδα χωρών, μια ανακοίνωση που υπογράφουν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, Χέρμαν βαν Ρομπέι για το Συμβούλιο της ΕΕ και Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο για την Επιτροπή.
Πρόκειται για τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, που καταλογίζουν… τα μύρια όσα στη Ρωσία, ενώ την καλούν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά. Είναι πρωτοφανές, αφού ζητούν από τον ισχυρό της διαμάχης, που είναι αδιαμφισβήτητα η Ρωσία, αφού όλοι οι υπόλοιποι προς το παρόν κρύβονται, να πάει και να διαπραγματευθεί με αυτό που δεν αναγνωρίζει!
Εν ολίγοις, ζητούν de facto αναγνώριση της κυβέρνησης που προέκυψε από την επαναστατική διαδικασία, χωρίς κανείς να αναφέρεται στη συμφωνία που συνομολογήθηκε από τις δυο πλευρές, Ουκρανία και Ρωσία με τη διαμεσολάβηση Ευρωπαίων κυρίως αξιωματούχων, η οποία ουδέποτε εφαρμόστηκε!
Το δεύτερο μεγάλο «φάουλ» των G7, είναι ότι καλούν για τη διατήρηση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, αναφέρουν ότι για να αποκατασταθεί η ενότητα, η σταθερότητα και η πολιτική-οικονομική «υγεία» της χώρας, υποστηρίζουν τις συζητήσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο!
Κι αυτά σε μια χώρα που έπαιρνε τα χρήματα που ζητούσε, χωρίς όρους, συν τη μεγάλη έκπτωση στο φυσικό αέριο. Εν ολίγοις, θωρείται από τους G7 λογικό να τα υποστηρίζεις αυτά και να τα θεωρείς και «υποστήριξη» στην Ουκρανία, σε μια εποχή που ο αγώνας του ελληνικού λαού και τα δεινά που περνάει, είναι ακόμα και «πρωτοσέλιδο» στα διεθνή μέσα ενημέρωσης!
Θα είχε ενδιαφέρον η νέα απάντηση των G7, εάν ο Πούτιν ανακοινώσει π.χ. τη μονομερή αποχώρηση της Ρωσίας από τους G8. Θα βάζαμε και στοίχημα ότι κάποια στιγμή θα την παρακαλάνε να επιστρέψει.
defence-point.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/03/o_3.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου