Νομίζω ότι φτάσαμε στον πάτο του βαρελιού. Ενδιαφέρον έχουν τα επόμενα στοιχεία-παρατηρήσεις. Ελέγξτε τα.
1. Υπήρχε ένα θέμα σχετικά με την Εταιρεία Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων, που πράγματι δεν έχει έννοια λειτουργίας όπως είναι φτειαγμένη. Δημιουργούσε όμως δυσκολία στη πρόσβαση των δανειστών της χώρας στον ορυκτό της πλούτο.
Το τελευταίο πρόβλημα επιλύθηκε από τη τριμερή κυβέρνηση με την υπ’ αριθμ. 218/2012 (ΦΕΚ Β’ 2322/13-8-2012) κοινή Υπουργική Απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με την οποία μεταβιβάζεται και περιέρχεται άνευ ανταλλάγματος στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» το δικαίωμα παραχωρήσεως σε τρίτους, μέσω συμβάσεων παραχωρήσεως, κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης επί των κινητών και ακινήτων εντός της χερσαίας ή και της θαλάσσιας ζώνης. Η εν λόγω ανώνυμη εταιρεία είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
2. Ο Θάνος Ντόκος, γενικός διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, δήλωσε την Παρασκευή (5-9-2012) στο Τουρκικό Πρακτορείο Αnadolu, ότι “η Ελλάδα μπορεί να ανακοινώσει την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) στο Αιγαίο, λόγω εσωτερικής πίεσης. Ο απλός άνθρωπος στο δρόμο πρέπει να καταλάβει ότι, ακόμα κι αν ανακηρύξεις την ΑΟΖ σήμερα, δεν σημαίνει ότι μπορείς να αρχίσεις γεωτρήσεις αύριο. Υπάρχει μακρά νομική διαδικασία σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους. Εάν μια γειτονική χώρα δεν αναγνωρίζει ΑΟΖ σου, τότε διμερείς συνομιλίες και διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Εάν συνεχίζει να υφίσταται διαφωνία μεταξύ των δύο μερών, μπορούν να πάνε το θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες ή ίσως και χρόνια “.
3. Οι Φώσκολος, Κονοφάγος και Λυγερός ανακοίνωσαν στο Ρώυτερς ότι η αξία των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, φτάνουν τα 600 δις ευρώ, μιλώντας συνάμα για την ύπαρξη μιας “άτυπης” επιτροπής που συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό. Είναι μάλλον η επιτροπή που ακύρωσε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι γνωστό όμως, ότι η “άτυπη” επιτροπή για την ΑΟΖ/Φυσικό αέριο προτρέπει τον πρωθυπουργό να ανακηρύξει την ΑΟΖ άμεσα και χωρίς να καταθέσει χάρτη ΑΟΖ στην καθ’ύλην αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ. Κατά τη Διεθνή πρακτική η ανακήρυξη της ΑΟZ και ο χάρτης της ΑΟΖ κατατίθενται μαζί στην αρμόδια επιτροπή του ΟΗΕ. Ετσι γίνεται διεθνώς. Η επιτροπή προτείνει ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ να προκύψει με άλλα μνημόνια που θα προκύψουν αργότερα με κάθε χώρα ξεχωριστά και με ότι αυτό σημαίνει ή μπορεί να σημαίνει.
Ανακήρυξη ΑΟΖ χωρίς χάρτη ΑΟΖ δεν σημαίνει τίποτα. Πρόκειται για πολιτικό πυροτέχνημα της κυβέρνησης άνευ αντικρύσματος.
Είναι γνωστό επίσης, ότι η “άτυπη” επιτροπή για την ΑΟΖ/Φυσικό Αέριο αποτελείται από Ελληνόφωνους ή από ανθρώπους μέ όχι ένα μόνο διαβατήριο. Αυτό και μόνο καθιστά την επιτροπή παράτυπη να χρησιμοποιείται σαν συμβουλευτικό όργανο σε Εθνικά θέματα. Η χρήση αυτή της επιτροπής από τον Πρωθυπουργό αποτελεί πολιτικό ατόπημα μεγάλου διαμετρήματος και την άποψή μου αυτή η ιστορία θα την επιβεβαιώσει, όπως έγινε και με όσα θέματα έχω θιξει μέχρι τώρα.
Δεδομένης της απόφασης (218/2012 (ΦΕΚ Β’ 2322/13-8-2012), των συμφωνιών των μνημονίων, όπως και την ύπαρξη της οροφής του Αγγλικού Δικαίου σε κάθε διεκδίκηση των δανειστών της χώρας, θεωρώ ότι όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα συνθέτουν ένα σκηνικό Εσχάτης Προδοσίας.
Το γράφημα στην κορυφή είναι στη πραγματικότητα μία άσκηση λογικής. Το ανάρτησα για να γίνουν έμμεσα αντιληπτές κάποιες αλήθειες που δεν μπορούν να γραφούν.
Παρατηρείστε το και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα.
Το ΦΕΚ Β’ 2322 ε;ίναι το κερασάκι στη τούρτα. Οποιο κόμμα σιωπήσει για το θέμα – κατά την άποψή μου πάντα- συμμετέχει στην Προδοσία που συντελείται.
Η διαπλοκή και η διαφθορά, που υπάρχει στη χώρα είναι άνευ προηγιουμένου.
Ο σιωπών δοκεί συναινείν.
Οποιο κόμμα ταυτίζεται με τις απόψεις μου και χρειάζεται βοήθεια στο θέμα της ΑΟΖ και του φυσικού αερίου, ας έρθει σε επαφή μαζί μου για να το βοηθήσω να αναπτύξει ισχυρές τεχνολογικά πολιτικές θέσεις. Η τριμερής κυβέρνηση μπορεί να πέσει με απλό φύσημα του ανέμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου