(σύμφωνα με το οργανόγραμμα στη σελίδα του ΟΔΔΗΧ - http://www.pdma.gr/index.php/el/organismos/board-of-directors-gr) από τους κ.κ Πεντάζο Ηλία, Παναγιώτη Καρακούση, Ιωάννη Παπαδάκη και Πέτρο Χριστοδούλου.
Στο "διαφανή" κόμβο της "ανοιχτής διακυβέρνησης" http://www.opengov.gr/sec_cvs/ , αναφέρεται μόνο το όνομα του κ. Πεντάζου, (λόγω της δεύτερης ιδιότητας του, αυτής του διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής) χωρίς να υπάρχει βιογραφικό. Ενα βιογραφικό του βρήκα στο blog.gr http://www.blog.gr/article.php?id=60861.. συνοδεύει άρθρο με τον κακεντρεχή τίτλο: "Ηλίας Πεντάζος: Παραιτήθηκε ο "αρχιτέκτονας" του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου" (από τη θέση του στη γραμματεία δημοσιονομικής πολιτικής).
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Παναγιώτης Καρακούσης είναι Γενικός Διευθυντής Θησαυροφυλακείου και Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν κατάφερα να βρω το βιογραφικό του πουθενά. Το μόνο που μπόρεσα να βρω είναι ίχνη από τα έργα του (http://et.diavgeia.gov.gr/f/minfin/find/ypogid:2637) που μάλλον ήταν ήταν να καθορίζει επιτόκια ομολόγων.
Ο κ. Ιωάννης Παπαδάκης (http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/Bank/Organization/governingbodies/papadakis.aspx) που είναι πλέον υποδιοικητής τραπεζας της Ελλάδος, διετέλεσε αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και Μέλος ΔΣ, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IMF), Washington, DC από το 1992 μέχρι το 1994 και προφανώς είναι εξέχον μέλος του τραπεζικού καρτέλ.
Η θέση μπαλαντέρ, (Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων) καλύφθηκε κατα καιρούς από ανθρώπους όπως:
ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης (http://www.aueb.gr/pages/cv/gr/1213.pdf) διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Εϊναι καθηγητής (σε αναστολή (;)) στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Εκτός από μέλος Δ.Σ. της Εθνικής τράπεζας, είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναπληρωτής του Υπουργού στα Συμβούλια Eurogroup και Ecofin και Αναπληρωτής Διοικητής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ελλάδα. Είναι επίσης μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). (http://www3.mnec.gr/cv13.aspx)
Την 1η Αυγούστου 2008 ο κ. Σακελλάρης ανέλαβε καθήκοντα Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων οπότε Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας ανέλαβε ο κ. Γιώργος Σφακιανάκης (http://www.capital.gr/articles.asp?id=536090&pg=2) ο οποίος εκτός από διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών είχε συμμετοχή στην κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού, του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων, καθώς και στην εκπροσώπηση της Ελλάδας σε επιτροπές στο εξωτερικό. Είναι επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Εκπροσώπησης στην Ομάδα Εργασίας 1 της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής του Ο.Ο.Σ.Α. για την ανάλυση των Μακροοικονομικών και Διαρθρωτικών Πολιτικών και είναι μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τις Οικονομικές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διετέλεσε μέλος της Ομάδας Σχεδιασμού και Κατάρτισης (Ο.Σ.Κ.) του ΕΣΠΑ. Μετά από όλα αυτά δε φαίνεται πρόθυμος να καταθέσει στην εξεταστική για το έλλειμμα (http://www.briefingnews.gr/politiki/item/18678-eksetatiki-gia-to-elleimma)
Τον κ. Πέτρο Χριστοδούλου, τον άφησα για το τέλος, αν και δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Είναι ο άνθρωπος της Goldman Sachs στην Ελλάδα. για τον οποίο το Αμερικανικό Κονγκρέσο διεξήγαγε έρευνες (http://thalamofilakas.blogspot.gr/2010/05/blog-post_7220.html) . Σήμερα, κατά πως φαίνεται έχει τελειώσει την αποστολή του και σύμφωνα με το βήμα προτίθεται να παραιτηθεί (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=455045) . Θα διακινδυνεύσω να προβλέψω ότι ο αντικαταστάτης του θα έχει επίσης βιογραφικό που θα περιλαμβάνει θητεία στην Goldman Sachs, ή την Deutze Bank, ή κάποιο από τα υπόλοιπα σπουδαστήρια του τραπεζικού καρτέλ.
Ο κ. Χριστοδούλου, είναι Γενικός Διευθυντής του Ο.Δ.ΔΗ.Χ και σύμφωνα με το 3965/18.5.2011 (ΦΕΚ 113 Α’) οι αρμοδιότητες του, μεταξύ άλλων είναι να συνάπτει για λογαριασμό και στο όνομα του Ελληνικού Δημοσίου τις συμβάσεις ή πράξεις δανεισμού και διαχείρισης του δημοσίου χρέους που αποφασίσθηκαν από το Δ.Σ., τις πράξεις ή συμβάσεις διαχείρισης των διαθεσίμων του Δημοσίου και προβαίνει στις ενέργειες που απαιτούνται για την παρέμβαση στη δευτερογενή αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και για τη σύναψη πράξεων πώλησης ομολόγων με συμφωνία επαναγοράς (repos) και το αντίστροφο (reverse repos).
Στην ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ, αναγράφονται κάποιες επιμέρους ασήμαντες λεπτομέρειες για το χρέος, παρατίθενται αναλυτικά οι ημερομηνίες κατα τις οποίες θα πρέπει να πληρώσουμε τα ομόλογα, αλλά πουθενά δεν υπάρχει ανάλυση για το ιστορικό έκδοσης των ομολόγων αυτών, δηλαδή με ποιον συνήφθησαν και ποιες ανάγκες του δημοσίου προορίζονταν να καλύψουν. Αυτές είναι πληροφορίες που εμείς οι κοινοί θνητοί δεν επιτρέπεται να γνωρίζουμε.
Κανείς πολιτικός δεν τα αναφέρει όλα αυτά. Οτι διορίσαμε υψηλόβαθμους τραπεζικούς υπαλλήλους να διαχειριστούν τα χρέη μας προς τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες στις οποίες αυτοί οι ίδιοι μαθήτευσαν επι χρόνια, και με τις οποίες έχουν συνδέσει την καριέρα τους. Οτι δηλαδή βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα
Και όλοι οι υποψήφιοι κυβερνήτες μας, υπόσχονται να πολεμήσουν σκληρά για να μας ανακουφίσουν έστω και προσωρινά δίνοντάς μας ένα ξεροκόμματο και διαφωνούν για το μέγεθος του ξεροκόμματου και για τον τρόπο που θα το αποκτήσουμε και κανείς τους δεν μιλάει για την αποικιοποίηση της Ελλάδας. Και φυσικά, όταν δε μιλάς για αποικία, δεν μπορείς να μιλάς για απελευθέρωση της αποικίας, άρα αγαπητοί μου άποικοι, διαλέξτε ποιον θέλετε να διαχειρίζεται την αποικία σας και αφήστε σε εμάς τους σπουδαγμένους οικονομολόγους τα υπόλοιπα.
ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ
ostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_04.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου