Υπό το καθεστώς της απόλυτης εξάρτησης από τις τράπεζες είναι η εθνική οικονομία, στο κουφάρι της οποίας τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι ξένοι τραπεζίτες βλέπουν τις περιουσίες τους να αυξάνονται. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επικίνδυνης πολιτικής που εφάρμοσαν με μικρές αλλαγές όλες οι κυβερνήσεις μετά το 1996. Η κατάσταση όμως έχει εκτραπεί και βρίσκεται πέρα από κάθε λογική από τη στιγμή που ανέλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου τη διακυβέρνηση της χώρας.
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι με σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού, ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας κ. Γιώργος Προβόπουλος όρισαν πέντε ελληνικές και δεκαεπτά ξένες τράπεζες ως βασικούς διαπραγματευτές στην αγορά ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου για το 2011. Δεν είναι τυχαία λοιπόν η κακή κατάσταση της οικονομίας, ο εγκλωβισμός της αγοράς στις Συμπληγάδες της ύφεσης και η μανία των ΜΜΕ και των «τεχνοκρατών» για την πορεία των spreads και των CDS.
Οι τράπεζες που βαφτίστηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως βασικοί διαπραγματευτές ομολόγων και ουσιαστικά για το μέλλον της χώρας μας είναι οι εξής:
1. ALPHA BANK S.A
2. BANCA IMI S.p.A
3. BARCLAYS BANK PLC
4. BNP PARIBAS S.A.
5. CITIGROUP GLOBAL MARKETS LTD
6. CREDIT SUISSE SECURITIES (EUROPE) LTD
7. DEUTSCHE BANK AG
8. EFG EUROBANK ERGASIAS AE
9. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ
10. EMPORIKI BANK
11. GOLDMAN SACHS INTERNATIONAL
12. HSBC BANK PLC
13. ING BANK NV
14. JP MORGAN SECURITIES LTD
15. MERRILL LYNCH INTERNATIONAL
16. MORGAN STANLEY Co. INTERNATIONAL LTD
17. NOMURA INTERNATIONAL PLC
18. ROYAL BANK OF SCOTLAND PLC
19. SOCIETE GENERALE
20. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
21. UBS LTD
22. UNICREDIT BANK AG.
Τι παιχνίδι παίζουν
Τι κάνουν αυτές οι 22 κερδοσκοπικές επιχειρήσεις; Έχουν συστήσει ένα κλειστό ολιγοπώλιο με το οποίο ελέγχουν αυστηρά την αγορά ομολόγων και εντόκων γραμματίων, καθώς και τις καθημερινές αγοραπωλησίες τους.
Κάθε φορά που ακούμε τηλεοπτικά διαγγέλματα από «παπαγαλάκια» των τραπεζών και της κρατικής προπαγάνδας ότι το υπουργείο Οικονομικών θα βγει στις αγορές, δηλαδή θα κάνει δημοπρασία ομολόγων και εντόκων γραμματίων, οι ντόπιοι μεγαλοκαρχαρίες των τραπεζών σε συνεργασία με τους ομολόγους τους των 17 ξένων τραπεζών κάνουν τις προσφορές τους.
Το κακό ή το καλό κλίμα δηλαδή διαμορφώνεται απ’ αυτούς για να κερδίσουν εις βάρος της Ελλάδας και της κοινωνίας, διότι αυτή είναι η διαδικασία διαμόρφωσης του επιτοκίου δανεισμού. Άλλωστε οι μηχανισμοί λειτουργούν εγκαίρως ώστε ν’ αρχίσει ο σχετικός θόρυβος από τα ΜΜΕ, να λειτουργήσουν τα βύσματα και να διαμορφωθεί ενιαία γραμμή από το καρτέλ των 22 τραπεζών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, στις τελευταίες εκδόσεις εντόκων γραμματίων μέσα στο 2010, το επιτόκιο προσέγγισε σε ορισμένες περιπτώσεις, το 5%, για δανεισμό διάρκειας έξι, τριών ή και ενός μήνα! Την ίδια στιγμή, μέσα στο 2010, το Δημόσιο δανείστηκε € 18,15 δισ. μέσω εκδόσεων εντόκων γραμματίων! Μιλάμε δηλαδή, για αμύθητα κέρδη με το αζημίωτο, εάν συνυπολογιστεί πως την ίδια στιγμή οι τράπεζες της Ευρωζώνης, δανείζονται με το σκανδαλώδες επιτόκιο του 1% από την ΕΚΤ!
Ληστεία 16 δισ. σε τόκους
Αυτή είναι η ληστεία που γίνεται εις βάρος του λαού από τα αρπαχτικά των ντόπιων και των ξένων τραπεζών με την ηθική αυτουργία της πιο αμφιλεγόμενης κυβέρνησης που πέρασε από την Ελλάδα μετά το 1830! Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι μέσα στο 2011 οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν τουλάχιστον 16 δισ. ευρώ σε τόκους, ποσό που αντιστοιχεί στο 22% των συνολικών προβλεπόμενων δημοσίων δαπανών!
Και κάτι τελευταίο: Αυτές οι 22 τράπεζες κερδίζουν διπλά και μέσω της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, γνωστής και ως Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ) ως βασικοί διαπραγματευτές των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Στην ΗΔΑΤ λειτουργούν ως αποκλειστικοί «κόμβοι» κάνοντας συναλλαγές για λογαριασμό τους ή με εντολές τρίτων. Μέσω των τιμών που διαμορφώνονται στην ΗΔΑΤ (οι οποίες καθορίζονται κυρίως από τους βασικούς διαπραγματευτές) διαμορφώνονται τα γνωστά spread! Κι απ’ αυτά επικαθορίζεται το επιτόκιο δανεισμού, νέων εκδόσεων, και ούτω καθεξής. Αυτά είναι τα καρκινώματα που έχουν κάνει μετάσταση στην αγορά και στα νοικοκυριά απειλώντας ακόμα και την ύπαρξή τους.
http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/22.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου