Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Γιατί οι Ινδοί και οι Ινδιάνοι έχουν Μακριά Μαλλιά; Το Μυστικό της Επίδρασής τους στο Πνεύμα και την Υγεία Μας!

«Το στυλ των μαλλιών μας μπορεί να είναι απλά μια τάση της μόδας, αλλά αν μελετήσουμε την πραγματική σημασία των μαλλιών, θα ανακαλύψουμε ότι μπορεί να στερούμε από τον εαυτό μας μια από τις πιο πολύτιμες πηγές ενέργειας για την ανθρώπινη ζωτικότητα.» –Yogi Bhajan

Το τριχωτό της κεφαλής δεν υπάρχει μόνο για να καλλωπίζει την εμφάνισή μας, αλλά έχει μια πιο ουσιαστική σημασία που έχει να κάνει με το πνεύμα και την υγεία μας. Ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που τα μαλλιά της κεφαλής μεγαλώνουν καθ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αν αφήσετε άκοπα τα μαλλιά σας, θα μες μεγαλώσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο μήκος και στη συνέχεια θα σταματήσουν από μόνα τους στο μήκος που καθορίζει ο γενότυπός σας. Από πνευματική άποψη, τα μαλλιά είναι ένα μοναδικό δώρο της φύσης, που μπορεί εν πράγματι να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την δημιουργική ενέργεια της ζωής σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επηρεάσουν τη ζωτικότητα, τη διαίσθηση, και την ηρεμία.

Γιατί κουρεύουμε τα Μαλλιά Μας; Ποίοι Ιστορικοί και Πολιτισμικοί Λόγοι το Επέβαλλαν;

Για πολλά χρόνια στους αρχαίους και στους ανατολικούς πολιτισμούς οι άνθρωποι δεν κούρευαν τα μαλλιά τους, επειδή ήταν ένα μέρος της προσωπικότητας και τους εαυτού τους. Δεν υπήρχαν κουρεία. Όταν αυτοί οι αρχαίοι πολιτισμοί κατακτήθηκαν ή υποδουλώθηκαν από τους δυτικούς υποχρεώθηκαν να κουρεύουν τα μαλλιά τους ως σύμβολο και σημάδι της δουλείας. Επίσης, αυτό επιβλήθηκε ως τιμωρία και για να μειώσει τη δύναμη των πολιτισμών που υποδουλώνονταν.

Τα οστά στο μέτωπο είναι πορώδη στο εσωτερικό τους και λειτουργούν ως ενεργειακός φορέας προς την επίφυση, η οποία επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, καθώς και του θυρεοειδούς και την συγκέντρωση των σεξουαλικών ορμονών. Όταν κουρεύουμε τα μαλλιά και αφήνουμε αφέλειες, που καλύπτουν το μέτωπο, παρεμποδίζουμε αυτή τη διαδικασία.

Όταν ο Τζένγκις Χαν κατέκτησε την Κίνα, ήξερε ότι οι Κινέζοι είναι ένας πολύ σοφός και ευφυής λαός, που δύσκολα θα καθόταν να υποδουλωθεί και να υποταχθεί. Ως εκ τούτου, υποχρέωσε όλες τις γυναίκες της χώρας να κόψουν τα μαλλιά τους και να φορούν κάλυμμα στο μέτωπό τους, γιατί ήξερε αυτό θα χρησιμεύσει για να τους κρατήσει άτολμους και πιο εύκολα ελεγχόμενους.

Όταν κατακτήθηκαν όλες οι φυλές, το κούρεμα των μαλλιών έγινε τόσο διαδεδομένο ώστε η σημασία των μαλλιών χάθηκε μετά από μερικές γενιές. Έτσι δόθηκε έμφαση στα χτενίσματα και η μόδα αυτή μεγάλωσε και βρέθηκε στο επίκεντρο.

Όταν ο Yogi Bhajan ήρθε στην Αμερική, άρχισε πάλι να φέρνει στο επίκεντρο τη σημασία των μαλλιών.

«Όταν επιτρέπετε στις τρίχες της κεφαλής να φτάνουν στο φυσιολογικό τους μήκος, τότε ο φώσφορος, το ασβέστιο και η βιταμίνη D είναι πλήρως διαθέσιμα, εισάγονται στο λεμφικό υγρό και καταλήγουν τελικά στο νωτιαίο υγρό μέσω των δύο εγκεφαλικών αγωγών στο πάνω μέρος του εγκεφάλου . Αυτή η ιοντική αλλαγή στα εγκεφαλικά υγρά καθιστά πιο αποδοτική τη μνήμη και αυξάνει τη φυσική ενέργεια, βελτιώνει την αντοχή και την εσωτερική ηρεμία.«

Ο Yogi Bhajan εξήγησε ότι όταν κουρεύουμε τα μαλλιά μας, όχι μόνο χάνουμε αυτό την ενέργεια και την βιοδιαθεσιμότητα των οργανικών συστατικών, αλλά το σώμα μας αναγκάζεται να αφιερώνει μεγάλο ποσοστό της ζωτικής ενέργειας και των θρεπτικών ουσιών συνεχώς στην αύξηση εκ νέου των κομμένων μαλλιών. Επιπλέον, οι τρίχες είναι κεραίες που συγκεντρώνουν και διοχετεύουν την ηλιακή ενέργεια στους μετωπιαίους λοβούς, το τμήμα του εγκεφάλου που χρησιμοποιούμε στο διαλογισμό και στην οπτικοποίηση των επιθυμιών μας. Οι τρίχες λειτουργούν ως αγωγοί μεταφοράς, προς το εσωτερικό, της χρήσιμης κοσμικής ενέργειας. Όταν τα μαλλιά κουρευτούν απαιτούνται περίπου τρία χρόνια για να αποκτήσουν το μήκος που.χρειάζεται γι’ αυτή τη διαδικασία.

Μια Επιστημονική Προσέγγιση

Το σώμα των θηλαστικών έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών. Ο άνθρωπος και τα υπόλοιπα ζώα ανέπτυξαν εκπληκτικά χαρακτηριστικά ώστε να επιβιώσουν. Κάθε μέρος του σώματός μας έχει συγκεκριμένο έργο να εκτελέσει για την επιβίωση και την ευημερία του εαυτού μας συνολικά. Κάθε τι πάνω μας έχει έναν λόγω ύπαρξης που παίζει ρόλο στην ισορροπία του οργανισμού μας.

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι οι άνθρωποι που έχουν μακριά μαλλιά τείνουν να είναι λιγότερο κουρασμένοι, πιο δραστήριοι και λιγότερο πιθανό να γίνουν καταθλιπτικοί. Όσοι έχουν μακριά μαλλιά έχουν αποθέματα ενέργειας και δεν αισθάνονται το κρύο του χειμώνα το ίδιο με τα άτομα που έχουν κοντά μαλλιά. Αυτοί που έχουν κοντά μαλλιά σπαταλούν την ενέργεια του σώματός τους, επειδή συνεχώς αναγκάζουν το σώμα τους να παράγει συνολικά καθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους 22 μέτρα μαλλιά, ενώ ένα άτομο που κρατά τα μαλλιά του μακρυά παράγει μόνο 1,5 μέτρα μαλλιών κατά τη διάρκεια ζωής του.

Τα μαλλιά είναι μια προέκταση του νευρικού συστήματος, μπορούμε να τα φανταστούμε ως εξωτερικά νεύρα, ένα είδος ιδιαίτερα εξελιγμένων «κεραιών» που δέχονται τεράστιο όγκο σημαντικών πληροφοριών μεταβιβάζοντάς τες στο εγκεφαλικό στέλεχος, το μεταιχμιακό σύστημα (το κέντρο συναισθηματικό και κινητικό κέντρο του εγκεφάλου), και στο νεοφλοιό.

Τα μαλλιά και τα γένια της κεφαλής, δεν μεταβιβάζουν μόνο πληροφορίες στον εγκέφαλο, αλλά επίσης εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από τον εγκέφαλο στο εξωτερικό περιβάλλον.

Όταν τα μαλλιά κουρεύονται, η λήψη και η εκπομπή προς και από το περιβάλλον εμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αίσθηση μουδιάσματος.

Η κοπή των μαλλιών είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει στην άγνοια των περιβαλλοντικών προβλημάτων στα τοπικά οικοσυστήματα (απουσία οικολογικής ευαισθησίας). Είναι επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει στην έλλειψη ευαισθησίας στις διαπροσωπικές σχέσεις και στη σεξουαλική απογοήτευση.

Θυμηθείτε την ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά στη Βίβλο! Ο Σαμψών έχασε τη δύναμή του όταν η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του! Όλοι αυτοί οι μύθοι και δοξασίες των αρχαίων πολιτισμών κρύβουν μια γνώση που αποκτήθηκε μέσα από την εμπειρία.

share24.gr


https://share24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου