Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Abp Viganò: Μήπως ο Πάπας Francis «απέκλεισε» ότι ήταν Εφημέριος του Χριστού;

Ο πρώην παπικός nuncio Ο Αρχιεπίσκοπος Carlo Maria Viganò κάλεσε την απόρριψη του ουσιαστικού τίτλου του Πάπα Φράγκη «Vicar του Χριστού» από την Ποντιακή Επετηρίδα του 2020 μια πράξη που φαίνεται να «τροποποιεί επισήμως τον παπισμό», Ο Πάπας "δεν αναγνωρίζεται πλέον ως φύλακας ".
"Αυτή η αλλαγή στη διάταξη και το περιεχόμενο ενός επίσημου κειμένου της Καθολικής Εκκλησίας δεν μπορεί να αγνοηθεί ούτε είναι δυνατόν να την αποδώσει σε μια χειρονομία ταπεινότητας εκ μέρους του Φραγκίσκου, κάτι που δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι το όνομά του είναι τόσο εμφανές , "Έγραψε ο Viganò σε μια δήλωση που έστειλε στο LifeSiteNews (διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση παρακάτω).

Maike Hickson
By Maike Hickson
"Αντίθετα, φαίνεται να βλέπει κανείς μέσα του την παραδοχή - που πέρασε σιωπηλά - ενός είδους σφετερισμού, όπου δεν είναι το" Servus servorum Dei "που υπηρετεί, αλλά το πρόσωπο του Ο Jorge Mario Bergoglio, ο οποίος επίσημα απείλησε ότι ήταν ο Vicar του Χριστού, ο διάδοχος του Πρίγκηπα των Αποστόλων και ο Ανώτατος Ποντιακός, σαν να ήταν ενοχλητικές παγίδες του παρελθόντος: μόνο απλοί «ιστορικοί τίτλοι» », πρόσθεσε. 
Η LifeSite ανέφερε στις 2 Απριλίου ότι ο Πάπας Francis, με έκπληξη, έριξε τον ιστορικό και ουσιαστικό τίτλο "Vicar of Christ" από την Ποντιακή Επετηρίδα του 2020, τον ετήσιο κατάλογο της Αγίας Έδρας, υποβιβάζοντας τον τίτλο σε μια υποσημείωση, ονομάζοντάς τον "ιστορικό τίτλο. "
Ενώ τα προηγούμενα ετήσια βιβλία περιλάμβαναν τον τίτλο "Vicar of Christ" και το όνομα του βασιλεύοντα Πάπα υπό τον τίτλο αυτό, ο φετινός ετήσιος κατάλογος περιέχει απλώς το όνομα "Jorge Mario Bergoglio", το όνομα του ανθρώπου που έγινε Πάπας Francis το 2013. Ο τίτλος "Vicar του Ιησού Χριστού" προέρχεται από την Αγία Γραφή όπου ο Ιησούς παραχώρησε στον Άγιο Πέτρο την εξουσία των κλειδιών στην Εκκλησία.



Εικόνα
2019 Πανεπιστημιακό έτος 2020 Πνευματική ετήσια εφημερίδα ΠΗΓΗ: Μάρκο Τοσάτι

Ο Αρχιεπίσκοπος Viganò είπε ότι είναι σαν ο Πάπας Φρανσίσκος να θεωρεί τον εαυτό του ως "κύριο της Εκκλησίας, ελεύθερος να τον κατεδαφίσει από μέσα χωρίς να χρειάζεται να απαντήσει σε κανέναν".
"Εν ολίγοις, ένας τύραννος", είπε. 
Ο καρδινάλιος Gerhard Müller, πρώην νομάρχης της Συγκυρίας για το δόγμα της πίστης, εξέφρασε επίσης ανησυχία για την κίνηση του Πάπα, καλώντας την αλλαγή "θεολογική βαρβαρότητα".
«Ούτε ο Πάπας ούτε το Οικουμενικό Συμβούλιο», συνέχισε ο Γερμανός πρόξενος, «θα μπορούσαν, σε σχέση με την ανώτατη εξουσία τους πάνω στην Εκκλησία, να καταργήσουν την υπεροχή, την Επισκοπή ή τα Μυστήρια ή να τα ερμηνεύσουν στην ουσία τους». 
Ο Matteo Bruni, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Βατικανού, δήλωσε στον Catholic News Service ότι «δεν υπήρξε καταστολή» ενός τίτλου.
«Ο ορισμός του« ιστορικού »σε σχέση με τους τίτλους που αποδίδονται στον πάπα σε μία από τις σελίδες που του αφιερώνεται στο Annuario Pontificio του 2020 μου φαίνεται να υποδεικνύει τον δεσμό με την ιστορία του παπισμού», δήλωσε ο Bruni, προσθέτοντας ότι όλοι οι άλλοι τίτλοι "θεωρούνται ότι συνδέονται ιστορικά με τον τίτλο του επισκόπου της Ρώμης, επειδή αυτή τη στιγμή ορίζεται από το συμβούλιο για να καθοδηγήσει την εκκλησία της Ρώμης, ο εκλεγμένος αποκτά τους τίτλους που συνδέονται με αυτόν τον διορισμό".
Ο Αρχιεπίσκοπος Viganò κέρδισε παγκοσμίως διάσημο χαρακτήρα όταν τον δημοσίευσε τον Αύγουστο του 2018, ότι ο Πάπας Φράνσις ήταν μέρος της κάλυψης του τότε Καρδινάλου Θεόδωρου ΜακΚάρικ, ο οποίος κακομεταχειριζόταν σεμινάρια και ιερείς. 
***
Πλήρης δήλωση του Αρχιεπισκόπου Carlo Maria Viganò:
"Είπατε έτσι" 
«Αληθινά, σας λέω, ένας από σας θα με προδώσει». Και ήταν πολύ λυπημένοι και άρχισαν να του λένε το ένα μετά το άλλο: «Εγώ, Κύριε;» Απάντησε: "Αυτός που έχει βάλει το χέρι του στο πιάτο μαζί μου, θα με προδώσει. Ο Υιός του ανθρώπου πηγαίνει όπως είναι γραμμένο γι 'αυτόν, αλλά αλίμονο σε αυτόν τον άνθρωπο από τον οποίο προδίδεται ο Υιός του ανθρώπου! Θα ήταν καλύτερο για αυτόν αν δεν είχε γεννηθεί. " Ο Ιούδας, ο οποίος τον πρόδωσε, είπε: "Εγώ, κύριε;" Του είπε: «Το είπατε έτσι». Mt 26,20-25 
Στις 25 Μαρτίου, δημοσιεύθηκε η Πνευματική Γωνιά του 2020 με πραγματική καινοτομία. Μπορεί να μοιάζει με ένα τυπογραφικό μικροσκοπικό, στο τμήμα αφιερωμένο στον βασιλέα ποντίφους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Μέχρι το περασμένο έτος, οι τίτλοι του Francis αναγράφηκαν στην κορυφή της σελίδας, ξεκινώντας από το "Vicar of Christ ", "Ο διάδοχος του πρίγκιπα των Αποστόλων" κλπ., Και τελειώνει με το όνομα γέννησής του και μια πολύ σύντομη βιογραφία. 
Στη νέα έκδοση, από την άλλη πλευρά, το κοσμικό όνομα JORGE MARIO BERGOGLIO ξεχωρίζει με μεγάλα γράμματα, ακολουθούμενη από τη βιογραφία, την ημερομηνία εκλογής και την αρχή της «υπουργού του ως καθολικού ποιμένα της εκκλησίας». Διαχωρίζονται από μια παύλα και τις λέξεις "Ιστορικοί τίτλοι" , τότε αναγράφονται όλοι οι τίτλοι του Ρωμαίου Ποντιφού, σαν να μην αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος του Munus Petrinum που νομιμοποιεί την αρχή που αναγνωρίζει η Εκκλησία στον Πάπα. 
Αυτή η αλλαγή στη διάταξη και το περιεχόμενο ενός επίσημου κειμένου της Καθολικής Εκκλησίας δεν μπορεί να αγνοηθεί και δεν είναι δυνατόν να την προσδώσουμε σε μια χειρονομία ταπεινότητας εκ μέρους του Φράνσις, η οποία δεν είναι σύμφωνη με το γεγονός ότι το όνομά του είναι τόσο εμφανές. Αντίθετα, φαίνεται πως μπορεί να δει κανείς την εισαγωγή - που πέρασε σιωπηλά - ενός είδους σφετερισμού, όπου δεν βασίζεται ο «Servus servorum Dei» , αλλά ο άνθρωπος του Jorge Mario Bergoglio, ο οποίος έχει επίσημα απορρίψει την ύπαρξη Ο Vicar του Χριστού, ο Διάδοχος του Πρίγκιπα των Αποστόλων και ο Ανώτατος Ποντιακός, σαν να ήταν ενοχλητικές παγίδες του παρελθόντος: απλοί "ιστορικοί τίτλοι". 
Μια σχεδόν προκλητική χειρονομία -όπως θα μπορούσε να πει κανείς- στην οποία ο Francis ξεπερνά κάθε τίτλο. Ή χειρότερα: μια πράξη για την επίσημη αλλαγή του παπισμού, με την οποία δεν αναγνωρίζεται πλέον ως φύλακας , αλλά γίνεται κύριος της Εκκλησίας, ελεύθερος να την κατεδαφίσει από μέσα χωρίς να χρειάζεται να απαντήσει σε κανέναν. Με λίγα λόγια, ένας τύραννος. 
Μήπως η σημασία αυτής της πιο σοβαρής πράξης δεν ξεφεύγει από τους πάστορες και τους πιστούς, διότι από αυτήν ο γλυκός Χριστός στη γη - όπως η Αγία Αικατερίνη ονομάζεται Πάπας - απελευθερώνει τον εαυτό του από τον ρόλο του Βικαρτού να διακηρύξει τον εαυτό του, σε ένα παραλήρημα υπερηφάνειας, απόλυτο μονάρχης ακόμη και σε σχέση με τον Χριστό. 
Προσεγγίζουμε τις ιερές ημέρες του Πάθους του Σωτήρα, που ξεκινάει στο Άνω Δωμάτιο με την προδοσία ενός από τους Δώδεκα. Δεν είναι παράνομο να αναρωτιέμαι αν οι λόγοι κατανόησης με τους οποίους ο Bergoglio προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τον Ιούδα στις 16 Ιουνίου 2016 δεν ήταν μια αδέξια προσπάθεια να απαλλαγεί από τον εαυτό του. 
Αυτή η ψυχρή σκέψη επιβεβαιώνεται περαιτέρω από την τρομερή απόφαση να επιτραπεί μια σχεδόν καθολική απαγόρευση της δημόσιας γιορτής του Πάσχα, για πρώτη φορά μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
"Ο Υιός του ανθρώπου πηγαίνει όπως είναι γραμμένο γι 'αυτόν, αλλά αλίμονο σε αυτόν τον άνθρωπο από τον οποίο ο Υιός του ανθρώπου προδίδεται!" (Ματ 26:24) + Carlo Maria Viganò, Αρχιεπίσκοπος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters