Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Περίπου 8.000 χρόνια μεγαλύτερος από τις πυραμίδες? Αυτή είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις πάνω στη Γη

Με ίχνη κατοίκησης που καλύπτουν ήδη από την τελευταία εποχή των παγετώνων

Χιλιάδες χρόνια πριν από την πρώτη πυραμίδα της Αιγύπτου σχεδιάστηκε, μια αρχαία πόλη χτίστηκε στη σημερινή Συρία .

Με ίχνη κατοίκησης που καλύπτουν ήδη από την τελευταία εποχή των παγετώνων , η αρχαία πόλη του Χαλεπίου, θεωρείται μία από τις αρχαιότερες πόλεις στην επιφάνεια του πλανήτη, όταν η πόλη ξεκίνησε ως ένα μικρό κέντρο πληθυσμό.

Αρχαιολογικές ανασκαφές σε μια περιοχή όχι περισσότερο από ό, τι βρίσκεται 15 μίλια από το κέντρο της αρχαίας πόλης έχουν αποδώσει αρχαιολογικά στοιχεία που σαφώς δείχνει ότι η πόλη, καθώς και γύρω από την περιοχή του, κατοικήθηκε για τουλάχιστον 13 χιλιάδες χρόνια.

Αυτό το γεγονός και μόνο καθιστά την αρχαία πόλη του Χαλεπίου και της γύρω περιοχής από τους από τις αρχαιότερες συνεχώς κατέλαβαν τις πόλεις στην επιφάνεια του πλανήτη.

Αρχαία σε αρχαίους πολιτισμούς, οι οικισμοί που τελικά θα γεννήσει Χαλέπι προηγήθηκε ακόμη και το παλαιότερο των αιγυπτιακών πυραμίδων . Το αρχικό του όνομα, όπως το όνομα του πολλές άλλες αρχαίες πόλεις, παραμένει ένα αίνιγμα από τα αρχαία κείμενα που προέρχονται από την ίδρυση των αρχαίων οικισμών δεν έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.
Αν και η ιστορία της πίσω σε μια εποχή που η ιστορία μάλλον δεν είναι καν αναφερθεί, η πόλη αναφέρεται για πρώτη φορά σε πήλινες πινακίδες σφηνοειδούς γραφής που δημιουργημένα περίπου 5000 χρόνια πριν, η οποία αναφέρει ήδη την πόλη ως μια εμπορική και στρατιωτική δύναμη.
Αυτό σημαίνει ότι η πόλη ήταν ήδη ένα σημαντικό κέντρο της περιοχής, κάτι που μας λέει ότι πολύ πριν από 5.000 χρόνια πριν, η πόλη ήταν δημοφιλής μεταξύ των ανθρώπων στην περιοχή. πιο κεντρικά σημεία της ήταν πιθανότατα κατοικήθηκε από την 6η χιλιετία π.Χ..
 Οι ανασκαφές στο Tell όπως-Sawda και Tell al-Ansari, ακριβώς νότια της  παλιάς πόλης του Χαλεπίου , δείχνουν ότι η περιοχή είχε καταληφθεί από Αμορραίων, τουλάχιστον από το τελευταίο μέρος της 3ης χιλιετίας π.Χ..


Μια εικόνα του Χαντάντ Ναού Μέσα στο Κάστρο του Χαλεπίου.  Image Credit: Wikimedia Commons.
Μια εικόνα του Χαντάντ Ναού Μέσα στο Κάστρο του Χαλεπίου. Image Credit: Wikimedia Commons.
Αυτή η δημοτικότητα μπορεί να οφείλεται στη γεωγραφική της θέση, που βρίσκεται ανάμεσα στη Μεσόγειο και τη Μεσοποταμία, ακριβώς στο τέλος του δρόμου του μεταξιού, που πέρασε όλη τη διαδρομή από την Κεντρική Ασία προς τη Μεσοποταμία.

Με άλλα λόγια, προνομιακή τοποθεσία της πόλης έκανε σίγουρος ότι έγινε ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά κέντρα σε αυτό το μέρος του κόσμου. Χαλέπι εμφανίζεται στο ιστορικό ρεκόρ ως εξέχων πόλη, πολύ νωρίτερα από ό, τι στη Δαμασκό (την πρωτεύουσα της σημερινής Συρίας), γεγονός που υποδηλώνει ότι από τη στιγμή που η Δαμασκός έγινε μια σημαντική πόλη, το Χαλέπι ήταν πολύ μπροστά από αυτούς.
Σε ό, τι αφορά στη Δαμασκό, πολλές μελετητές υποστηρίζουν ότι είναι παλαιότερο από το Χαλέπι, ωστόσο, ενδείξεις κατοίκησης στη Δαμασκό μπορούν να αναχθούν σε περίπου 11.000 χρόνια.
Αυτό αποδεικνύεται από τις αρχαιολογικές ανασκαφές σε μια τοποθεσία που ονομάζεται Πείτε Ramad, που δεν απέχει πολύ από το κέντρο της πόλης. Ανάλυση των αρχαιολογικών καταλοίπων υποδηλώνει κατοίκησης στην περιοχή μπορεί να τοποθετηθεί σε περίπου 9.000 π.Χ..
Γι 'αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για να μάθουν ότι υπάρχουν αρχαία λογαριασμοί που δείχνουν πώς οι άνθρωποι στην αρχαιότητα θεωρείται Χαλέπι και το κέντρο του αρχαίου κόσμου.

Παρά τη σημασία και την ηλικία του, η αρχαία πόλη του Χαλεπίου δεν έχει μελετηθεί πολύ από τους αρχαιολόγους, εν μέρει επειδή η σύγχρονη πόλη χτίστηκε πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αρχαία πόλη του Χαλεπίου περιλαμβάνει μία κατά προσέγγιση έκταση περίπου 160 εκτάρια (400 στρέμματα? 1,6 χιλιόμετρα 2 ). Η ιστορική καταγραφή δείχνει ότι η αρχαία πόλη περιβάλλεται σε ένα ιστορικό τείχος 5 χλμ (3 μίλια), που ήταν η τελευταία ξαναχτίστηκε από τους Μαμελούκους.
Ωστόσο, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της αρχαίας πόλης έχει καταστραφεί, ο τοίχος καθώς και έκτοτε σχεδόν εξαφανιστεί. Παρ 'όλα αυτά, ξέρουμε ότι είχε εννέα πύλες, εκ των οποίων 5 είναι-ευτυχώς-καλά διατηρημένα. Το τείχος που περιέβαλε την πόλη με τη σειρά κύκλο από ένα ευρύ, βαθύ χαντάκι, που προσφέρει επιπλέον προστασία από πιθανούς εισβολείς.
Στα δισκία Έμπλα , η αρχαία πόλη του Χαλεπίου ήταν αναφέρεται ως Ha-lam . Η πρώτη εγγραφή του Χαλεπίου πιθανότατα προέρχεται από την τρίτη χιλιετία π.Χ., αν η αναγνώριση του Χαλεπίου ως Armi , μια πόλη-κράτος στενά συνδεδεμένη με  Έμπλα  είναι σωστή.


Μια πλάγια όψη της ακρόπολης της Χαλεπίου.  Image Credit: Guillaume Piolle / Wikimedia Commons.
Μια πλάγια όψη της ακρόπολης της Χαλεπίου. Image Credit: Guillaume Piolle / Wikimedia Commons.

Ένα από τα πιο διάσημα του μέρη, αν και δεν είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η πόλη, είναι η λεγόμενη ακρόπολη του Χαλεπίου, ένα μεγάλο μεσαιωνικό οχυρωμένο παλάτι που βρίσκεται στο κέντρο της αρχαίας πόλης. Στην πραγματικότητα, αυτή η δομή θεωρείται μια από τις αρχαιότερες και μεγαλύτερες κάστρα κατασκευάζονται στην επιφάνεια του πλανήτη.
Αποδεικτικά στοιχεία της ιστορίας της ακρόπολης μπορούν να αναχθούν στην 3η χιλιετία π.Χ.. Αν και η πόλη κατακτήθηκε από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, η πλειοψηφία των κατασκευών της ακρόπολης αποδίδεται στην περίοδο Ayyubid .
Ο λόφος στην κορυφή του οποίου χτίστηκε η ακρόπολη θεωρείται μεγάλης σημασίας, δεδομένου ότι εκεί υπάρχει ο προφήτης Αβραάμ λέγεται ότι άρμεγμα των προβάτων του.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου το 30% της αρχαίας πόλης του Χαλεπίου έχει καταστραφεί στις πρόσφατες στρατιωτικές μάχες.
Οι πυραμίδες της Αιγύπτου πιστεύεται ότι έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της βασιλείας Τρίτης Δυναστείας των Φαραώ Djoser αν το ιστορικό χρονοδιάγραμμα που ορίζεται από αιγυπτιολόγοι είναι σωστή.
Η Πυραμίδα του Djoser στη Σακκάρα αναγνωρίζεται ευρέως ως το νωρίτερο κτίριο κολοσσιαίο πέτρινο στην Αίγυπτο, καθώς και την πρώτη μεγάλης κλίμακας περικοπή πέτρα κατασκευών. Η πυραμίδα ολοκληρώθηκε το όχι περισσότερο από 19 χρόνια, κατά την οποία οι κατασκευαστές όχι μόνο ανεγερθεί την πυραμίδα, ναοί, περιβάλλοντάς τοίχωμα ασβεστόλιθο αλλά μια μαζική υπόγειο κόσμο με μήκος περίπου 5,7 χιλιομέτρων.
Είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που Χαλέπι ιδρύθηκε ως οικισμός, μια μυστηριώδης ομάδα ανθρώπων που χτίστηκε όχι μακριά από τη Συρία που θεωρείται το παλαιότερο ναό στην επιφάνεια του πλανήτη.
Προγενέστερη Stonehenge από περίπου 6.000 χρόνια, Göbekli Tepe βρίσκεται στη νοτιοανατολική Τουρκία και θεωρείται ότι έχουν ανεγερθεί από κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες μεταξύ 13.000 και 11.000 χρόνια πριν.


Οι μαζικές πυλώνες στο Gobekli Tepe.  Πιστωτικά Εικόνα: Wikimedia Commons.
Οι μαζικές πυλώνες στο Gobekli Tepe. Πιστωτικά Εικόνα: Wikimedia Commons.

Μέχρι σήμερα, οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει πάνω από 200 κολώνες σε Göbekli Τεπέ, τα οποία έχουν χτιστεί μέσα σε 20 κύκλους. Μερικοί από τους πυλώνες στους Göbekli Tepe ζυγίζουν πάνω από 10 τόνους.
Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ειδικούς στην ερώτηση αν κυνηγών-τροφοσυλλεκτών ήταν αρκετά για να κατασκευάσει ένα αρχαίο συγκρότημα ναού στην ιστοσελίδα της Göbekli Τεπέ στο τέλος της περιόδου τελευταία παγετώδη στη Γη εξελιγμένα.
Göbekli Tepe βρίσκεται περίπου 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Şanlıurfa 
Şanlıurfa, με τη σειρά του, βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα από την αρχαία πόλη του Χαλεπίου. Λόγω του σχετικά κοντινή απόσταση από τις δύο θέσεις, αυτό δείχνει ότι μεταξύ 13.000 και 11.000 χρόνια πριν, η ευρύτερη περιοχή είχε κατοικηθεί από ανθρώπους που ήταν πολύ πιο περίπλοκο από ό, τι οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες και νομάδες.
Όλα τα παραπάνω θα έλεγα ότι περίπου 8.000 χρόνια πριν από την Πυραμίδα της Σακκάρα, οι άνθρωποι στην περιοχή του Χαλεπίου είχε τη δυνατότητα να όρθια στέκεται πέτρινες κατασκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters