Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Πάνω από μισό δισ. δολάρια η αξία των Captagon που κατασχέθηκαν στον Πειραιά


Σε πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια ανέρχεται η αξία των 33 εκατομμυρίων «χαπιών των τζιχαντιστών»

Σε πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια ανέρχεται η αξία των Captagon που κατασχέθηκαν στον Πειραιά με τις αρχές να κάνουν για τη μεγαλύτερη ποσότητα του «χαπιού των τζιχαντιστών» που εντοπίστηκε παγκοσμίως.


«Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά κι διεθνή επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα νωρίς το μεσημέρι στις 12 τα στελέχη των τριών συναρμόδιων υπηρεσιών, ΣΔΟΕ, Ελληνικής Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος.

Η ποσότητα που κατασχέθηκε υπολογίζεται στους 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια ναρκωτικών χαπιών Captagon, «κάτι που μεταφράζεται σε πάνω από 33 εκατομμύρια τεμάχια χάπια, τα οποία αν είχαν διατεθεί στους χρήστες, θα άγγιζαν το μισό δισεκατομμύριο δολάριο σε κέρδος» τόνισε ο κ. Θωμαδάκης και επεσήμανε την σπουδαιότητα της άριστης συνεργασίας των υπηρεσιών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, ενώ μίλησε και για αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ και εκσυγχρονισμό τους με προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, ακόμη και drones.


ΕΛΛΑΔΑ 28.06.2019 19:57
10 εκατ. «χάπια τζιχαντιστών» ανακάλυψαν ΣΔΟΕ, Αστυνομία και Λιμενικό10 εκατ. «χάπια τζιχαντιστών» ανακάλυψαν ΣΔΟΕ, Αστυνομία και Λιμενικό

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό κομμάτι της υπόθεσης κατάσχεσης «των χαπιών των τζιχαντιστών», ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε Αττικής, Λουκάς Δανάτασης σημείωσε ότι «υπήρξε μια πληροφορία από την Αμερικάνικη Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) για ύπαρξη εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, τα οποία είχαν προέλθει από την Συρία και είχαν τελικό προορισμό την Κίνα.
Επόμενος προορισμός η Κίνα και τελικός χώρα της Μέσης Ανατολής

Για τα συγκεκριμένα κιβώτια υπήρχε η υποψία ότι μετέφεραν ποσότητα συνθετικών ναρκωτικών. Από την έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν 3 κιβώτια που είχαν αφιχθεί στον Πειραιά στις 19 Ιουνίου και σχεδιαζόταν να μεταφορτωθούν στις 23 Ιουνίου για το λιμάνι Σέκου της Κίνας». Η ποσότητα των ναρκωτικών Captagon ήταν κρυμμένα σε ξύλινες σανίδες δαπέδου, σε τρία κοντέινερ. «Χρειάστηκαν 7 ημέρες και 20 άτομα από τις τρεις υπηρεσίες, ΣΔΟΕ, ΕΛΑΣ και Λιμενικό Σώμα που ερευνούσαν 22.000 σανίδες μέχρι να εντοπιστούν τα ναρκωτικά» επεσήμανε ο κ. Δανάτασης.

Σύμφωνα με το σχέδιο το πλοίο όπου θα μεταφορτωνόταν η ποσότητα των ναρκωτικών δεν θα προσέγγιζε κανένα λιμάνι σε χώρες της Μέσης Ανατολής για να μην κινήσει υποψίες, θα είχε μόνο έναν σταθμό σε λιμάνι στην Σιγκαπούρη και θα συνέχιζε για την Κίνα. «Η Κίνα είναι μια από τις χώρες όπου δεν έχει παρατηρηθεί η χρήση και παραγωγή του χαπιού Captagon και εν συνεχεία το φορτίο θα αποκτούσε εμπορική καταγωγή από την Κίνα για να καταλήξει σε χώρα της Μέσης Ανατολής». Να αναφέρουμε ότι τα στοιχεία της εταιρείας-αποστολέα και παραλήπτη ήταν συριακά και κινέζικα, αντίστοιχα, ενώ φορτία των δύο συγκεκριμένων εταιρειών δεν είχαν περάσει ξανά από τον Πειραιά ούτε βρίσκονται εν πλω σε κάποιο σημείο του κόσμου.

Όπως προσθέτει ο κ. Δανάτασης στην Συρία έχει παρατηρηθεί η μεγαλύτερη παραγωγή παγκοσμίως του συγκεκριμένου χαπιού, που έχει χαρακτηριστεί ως το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών» «λόγω της χρήσης του από τους μαχητές του ισλαμικού κράτους». Πρόκειται για αμφεταμίνη και είναι ένα υπερδιεγερτικό χάπι που χαρακτηριστικό του είναι η αφαίρεση και το «πάγωμα» κάθε συναισθήματος, κάθε αναστολής. Η δράση του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 με 4 ημέρες.

 
Δεν έχουν εντοπιστεί Captagon στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί εν δυνάμει πύλη εισόδου

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας διαβεβαίωσε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει και δεν έχει εντοπιστεί ούτε ένα χάπι Captagon». Στην άριστη συνεργασία των διωκτικών αρχών αναφέρθηκε και ο Γεώργιος Κανέλλος ταξίαρχος, διευθυντής στην διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι εν δυνάμει μια από τις πύλες εισόδου ναρκωτικών λόγω γεωγραφικής θέσης», ενώ για συνεχείς αλλαγές μεθοδολογίας από τις οργανώσεις που διακινούν τέτοιου είδους ουσίες έκανε λόγο ο διευθυντής κλάδου ασφάλειας και αστυνόμευσης του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιος Καραγεώργος μιλώντας για «δέσιμο και άψογη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών».


Στην απουσία προσωπικών φιλοδοξιών αλλά συμπόρευσης των ελληνικών διωκτικών αρχών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά των ναρκωτικών, αναφέρθηκε και ο διευθυντής της δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου Λιμενικού Σώματος, Σπύρος Ευαγγελίδης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


https://www.ethnos.gr

ΣΥΝΔΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΗ

Από ανακρίσεις χθες στη Σάμο ….

Κατάθεση Σομαλου:
:Στην Σομαλία είχα καταδικαστεί για βιασμούς σε θάνατο ήμουν φυλακή και ήρθαν μου προτείναν να πάω στην Τουρκία να βοηθήσω την θρησκεία μου.
Η θα εκτελεστω βάση της ποινής μου, η Τουρκία για βοήθεια. Επελεξα φυσικά Τουρκία.εφτασα αεροπορικώς με πήγαν σε ένα στρατόπεδο κάπου στο πουθενά με εκπαίδευσαν δύο μήνες σε οπλα εκρηκτικά μάχες πόλεων μου δώσανε 2.000 ευρώ ένα κινητό δορυφορικο με την εντολή πας Ελλάδα θα κάνεις sms ποιους θα βρεις και θα κάνετε θύλακα με την ομάδα.
Υπαρχουν πολλές ομάδες ανά την Ελλάδα που θα αναλάβουν δράση για το ισλάμ κατά εντολή της τουρκίας. Οταν φτάσει η ώρα θα πάρετε τα όπλα που θα σας δώσουν θα πάρετε από τα χάπια που θα σας δώσουν και θα εκτελείτε ανεξέλεγκτα ότι βρείτε μπροστά σας.

Σε μη εκτέλεση θα εκτελείστε εσείς από τους θύλακες.
Όταν η Ελλάδα είναι δική μας θα αμοιφθειτε πλουσιοπάροχα.»
Και τί κάνουν οι ελληνικές αρχές που τα γνωρίζουν όλα αυτά;
Αντί να κατασχέσουν διαβατήρια και κινητά ώστε να συλλέξουν στοιχεία της τουρκικής πολιτικής και των προθεσεων της, τους χαϊδεύουν τα αυτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters