Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Εκατομμύρια ευρώ για χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες –Τι δίνει η κυβέρνηση σε δήμους & Περιφέρειες


Πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει να μοιράσει η κυβέρνηση σε δήμους, Περιφέρειες και επιχειρήσεις τοπικών κοινωνιών προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες και οι κατάλληλες υποδομές ώστε να μετακινηθούν πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Ο συγκεκριμένος κυβερνητικός σχεδιασμός τέθηκε επί τάπητος στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης για το μεταναστευτικό, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη και του Ειδικού Γραμματέα Υποδοχής Μάνου Λογοθέτη.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρξουν γενναίες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και κονδύλια της ΕΕ προς τους ΟΤΑ της χώρας ώστε να διαμορφώσουν χώρους υποδοχής που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στον αρχικό σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μεταφορά περίπου 12. 000 προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις Περιφέρειες της ενδοχώρας. Ο κ. Χρυσοχοϊδης σε παλιότερη συνάντηση του με τους Περιφερειάρχες είχε κάνει λόγο για 1.000 άτομα σε κάθε Περιφέρεια. Ωστόσο μετά την αύξηση των αφίξεων το τελευταίο διάστημα μπορεί να τα συγκεκριμένα νούμερα να αυξηθούν. Αξιόπιστε πηγές δεν αποκλείουν να μεταφερθούν και πάνω από 20.000 ανθρώπους.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Στην κατεύθυνση αυτή το επόμενο διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει επαφές με τους Περιφερειάρχες αλλά Κεντρικές Ενώσεις των δήμων. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να παρουσιάσει στους Τοπικούς άρχοντες και τα κονδύλια που θα κατευθυνθούν προς Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να διαμορφωθούν και να συντηρηθούν οι συγκεκριμένες δομές.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση και σε μια προσπάθεια να ενισχύσει οικονομικά της τοπικές κοινωνίες που θα υποδεχτούν τα «κύματα» προσφύγων και μεταναστών, ανέθεσε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αναζητήσει ξενοδοχεία και σπίτια που θα μισθωθούν ώστε να εγκατασταθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι (δείτε την πρόσκληση αναλυτικά). Με το συγκεκριμένο μέτρο θα υπάρξει ισχυρό οικονομικό κίνητρο τόσο για επιχειρηματίες, όσο και για ιδιώτες οι οποίοι θα νοικιάσουν τους χώρους τους έναντι σημαντικών αντιτίμων. Η περίοδος μίσθωσης αφορά τουλάχιστον ένα εξάμηνο, με δυνατότητα του υπουργείου για μονομερή παράταση ακόμη 6 μηνών.

Μέσω των μισθώσεων και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόσφυγες και μετανάστες θα λαμβάνουν χρήματα (επιδόματα) τα οποία θα χρησιμοποιούν για τη διαβίωση τους με αγορές στα τοπικά καταστήματα, η κυβέρνηση θα επιδιώξει – μέσω των οικονομικών κινήτρων – να αμβλύνει τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και κυρίως να περιορίσει τις «φωνές» που αντιδρούν στην μετακίνηση των συγκεκριμένων ανθρώπων.




https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters