Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Pax americana: οι ΗΠΑ έχουν 800 βάσεις σε 164 χώρες, δηλ. στο 84% των χωρών του πλανήτη. Διαθέτουν το 95% των ξένων βάσεων παγκοσμίως.


Όπως μας υπενθυμίζει ο Nick Turse από την TomDispatch σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν μια αυτοκρατορική στρατιωτική παρουσία, σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη – όχι μόνο σήμερα, αλλά και στην ιστορία της αυτοκρατορίας. Ποτέ μια χώρα δεν είχε τόσες πολλές στρατιωτικές βάσεις σε τόσα μέρη του πλανήτη.

Πόσες είναι οι βάσεις της;

Επισήμως, το Υπουργείο Άμυνας διατηρεί 4.775 « θέσεις », διάσπαρτες στις 50 Πολιτείες, σε 8 αμερικάνικα εδάφη και σε 45 ξένες χώρες. Συνολικά, 514 από αυτά τα »φυλάκια » βρίσκονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων του Πενταγώνου. Ο μακροσκελής κατάλογος περιλαμβάνει βάσεις από
το το νησί του Ινδικού Ωκεανού του Diego Garcia, και το Τζιμπουτί στο Κέρας της Αφρικής, ως και το Περού και την Πορτογαλία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του χαρτοφυλακίου, που εκδόθηκε στις αρχές του 2018 και είναι γνωστή ως έκθεση βασικής δομής (BSR), δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά για την αμερικάνικη βάση al-Tanf στη Συρία ή οποιαδήποτε άλλη βάση στη Συρία. Δεν αναφέρει επίσης καμιά βάση σε Ιράκ, Αφγανιστάν,Νίγηρα, Τυνησία ή Καμερούν ή Σομαλία όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις….

Σύμφωνα με τον David Vine, συγγραφέα του »Base Nation… » οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό είναι εκατοντάδες. Σημειώνει πως κάποιες δεν αναφέρονται από έλλειψη διαφάνειας… υπολογίζω ότι είναι περίπου 800 βάσεις των Η.Π.Α. εκτός των 50 Πολιτειών και της Ουάσιγκτον που περικύκλωσαν τον κόσμο από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Vine, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του πρόσφατα ιδρυμένου Overseas Base Realignment and Closure Coalition, μιας ομάδα στρατιωτικών αναλυτών από όλο το ιδεολογικό φάσμα που υποστηρίζει τη συρρίκνωση τη στρατιωτικής παγκόσμιας παρουσίας των ΗΠΑ.

Τέτοιες βάσεις είναι εκτός βιβλίου για κάποιο λόγο. Το Πεντάγωνο δεν θέλει να μιλήσει για αυτές.Το Overseas Base Realignment and Closure Coalition, σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν έως και το 95% των ξένων στρατιωτικών βάσεων στον κόσμο, ενώ χώρες όπως η Γαλλία, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν Ίσως 10- 20 βάσεις στο εξωτερικό η κάθε μια. Η Κίνα έχει μόνο μια, η Ρωσία 3 ,δυο σε Συρία 1 σε Βιετνάμ.

Οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτική παρουσία σε 164 χώρες δηλ. στο 84% περίπου των χωρών του πλανήτη – ή τουλάχιστον το DoD το υποστήριξε εν συντομία…Το Πεντάγωνο υποστήριξε πρόσφατα ότι έχει 5.200 στρατεύματα στο Ιράκ και τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες στη Συρία… «Εξωτερικό» ψηλά του Υπουργείου Άμυνας, όμως, τα στρατεύματα στο US Επίσης λίστες περιοχές όπως η Αμερικανική Σαμόα, το Πουέρτο Ρίκο, οι ΗΠΑ Παρθένα νησιά και νησί Wake.

Δεκάδες στρατιώτες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, έχουν αναπτυχθεί στο «Ακρωτήρι» (το οποίο είναι πραγματικά ένα χωριό στο νησί της Σαντορίνης στην Ελλάδα) και xιλιάδες ακόμη σε «άγνωστες» περιοχές.

Στην τελευταία έκθεση, ο αριθμός των « άγνωστων » στρατευμάτων υπερβαίνει τους 44.000.

το είδα


http://oimaskespeftoun.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters