Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018

Το Εκπληκτικό Νησί στη Μέση του Ωκεανού που Ίδρυσε ο Οδυσσέας;

Το Nan Madol είναι μια αρχαία και απομακρυσμένη πόλη, όχι μόνο για εμάς τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, αλλά είναι μακριά και από την δράση των αρχαιολόγων.
Ευτυχώς, η νέα τεχνολογία έχει δώσει στους μελετητές μία άνευ προηγουμένου πρόσβαση στην περιοχή που προσδιορίζεται ότι ήταν κάποτε η έδρα της δυναστείας Saudeleur (1100 έως 1600 μ.Χ). Η «πλωτή» πόλη βρίσκεται σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ακτές του νησιού Pohnpei, πρωτεύουσα των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας, 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) από το Λος Άντζελες και 2.575 χιλιόμετρα (1.600 μίλια) από την Αυστραλία.


Σε ένα επεισόδιο του What On Earth, στο Science Channel, οι θεατές μπορούν να δουν τις
πρόσφατες δορυφορικές εικόνες που δείχνουν τον αρχαιολογικό χώρο από ψηλά. Πραγματικά, είναι απορίας άξιο, όπως σωστά αναρωτιέται και και ο Δρ Patrick Hunt, αρχαιολόγος στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ: «Γιατί κάποιος να χτίσει μια πόλη στη μέση του ωκεανού; Γιατί εδώ, τόσο μακριά από κάθε άλλο γνωστό πολιτισμό;»

Το Nan Madol είναι λίγο μικρότερο από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με ένα άρθρο του περιοδικού Smithsonian, και αποτελείται από 90 γεωμετρικού σχήματος ογκόλιθους κατασκευασμένους από βασάλτη και κοράλλια. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το κάθε «σπιτάκι» εξυπηρετούσε έναν συγκεκριμένο σκοπό, όπως για παράδειγμα τη κατασκευή κωπηλατικών ειδών ή την φροντίδα των ασθενών. Όλα συνδέονται με ένα δίκτυο καναλιών, το οποίο πήρε το ψευδώνυμο «η Βενετία της Μικρονησίας».


«Όσο εκπληκτικός φαντάζει αυτός ο τόπος όταν εμφανίζεται στις δορυφορικές εικόνες, αλλά τόσο και περισσότερο είναι όταν βρίσκεσαι εκεί ο ίδιος. Υπάρχουν τείχη ύψους 25 ποδιών (περίπου 7,5 μ) και πάχους 17 ποδιών (περίπου 5μ)», εξηγεί ο δρ. Karen Bellinger, αρχαιολόγος και ιδρυτής της The Time Tribe, μια σειρά παιχνιδιών βασισμένη στην πραγματική ιστορία και την αρχαιολογία.
Σε κάθε ένα από αυτά τα «σπιτάκια», θα βρούμε απομεινάρια ναών, δημόσια λουτρά, χώρους συνάθροισης, παλάτια και κατοικίες που όλα υπολογίζεται ότι χτίστηκαν κάπου μεταξύ 1200 και 1600. Το ψηλότερο κτίριο στο Nan Madol είναι ένας βασιλικός ναός που ονομάζεται Nandauwas. Αυτός περιβάλλεται από τείχη 7,6 μέτρων (25 πόδια) ψηλά, περίπου τόσο ψηλά όσο δύο καμηλοπαρδάλεις.


Οι κάτοικοι της Pohnpei δεν γνωρίζουν πώς χτίστηκε η πόλη, αλλά πιστεύουν ότι έγινε με μαγεία. Σύμφωνα με την παράδοση, οι πρώτοι της δυναστείας Saudeleurs που επισκέφθηκαν το νησί ήταν δύο αδέλφια που ονομάζονταν Olisihppa και Olosohpa. Αυτοί οι δύο λέγεται πως ήταν μάγοι και χρησιμοποίησαν τις δυνάμεις τους που δόθηκαν από το θεό για να δημιουργήσουν την πόλη Nan Nanol.


Οι επιστήμονες, όμως είναι φυσικό, διαφωνούν με την παράδοση και υποστηρίζουν ότι για την μετακίνηση των ογκόλιθων του βασάλτη σε διάφορες μεριές του νησιού χρησιμοποιήθηκαν σχεδίες και τοποθετήθηκαν στη σωστή θέση με κορμούς φοινικόδεντρου. Συνολικά, μάλλον θα πρέπει να χρειάστηκαν χιλιάδες εργάτες και εκατοντάδες χρόνια για να γίνει σωστά η δουλειά.
Όταν οι Ευρωπαίοι επισκέφθηκαν για πρώτη φορά το νησί περίπου τον δέκατο ένατο αιώνα, το Nan Madol είχε εγκαταλειφθεί. Τώρα, οι νησιώτες αποφεύγουν την αρχαία πόλη, πιστεύοντας ότι είναι στοιχειωμένη.


Εκείνο που, ίσως, δεν προσέξατε είναι τα ονόματα των αδελφών που έκτισαν το νησί, σύμφωνα με την τοπική παράδοση των Pohnpeian και τον Γιώργο Λεκάκη ήταν ο Olisihpa (Ολίσιπα) που παραπέμπει στον Οδυσσέα και ο Olosopha (Ολόσοφα) που παραπέμπει στο Όλο Σοφία. Τα δύο αδέλφια σήκωσαν τις τεράστιες πέτρες με την βοήθεια ενός ιπτάμενου δράκου και κατ’ αυτόν τον τρόπο μετακίνησαν τους ογκόλιθους και έκτισαν το νησί.

Από εδώ και πέρα, τα ερωτηματικά είναι πάρα πολλά. Πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η σύμπτωση των ονομάτων; Σε ποιούς Οδυσσέα και Όλο Σοφία άνδρες αναφέρεται; Πόσο παλιά έζησαν αυτοί οι άνδρες; Πόσο πιθανό είναι ο Οδυσσέας του Ομήρου να έφτασε έως εκεί; Η λίστα των ερωτήσεων μπορεί να είναι ατελείωτη.https://kastamonitis.blogspot.com
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters