Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

1.000.000 πλειστηριασμοί και εθνική τραγωδία, σύντομα κοντά σας. Η Εξοδος στις αγορές, το σανό, οι συριζαίοι ολιγάρχες και ο λαικισμός. Γράφει ο Λουκάς Αθ. Γεωργιάδης

Είναι χαρακτηριστικό του αμοραλισμού των κυβερνώντων και της δίψας τους για εξουσία. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ταίζουν το πόπολο με το σανό της εξόδου στις αγορές όταν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια μνημονίων βρέθηκε λύση ώστε οι τράπεζες να ξεκινήσουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων και επιχειρήσεων για έναν όγκο κόκκινων δανείων...
που αναμένεται στο τέλος του 2018 να φθάσουν τα 150 δις ευρώ. Πως μπορεί αυτό το ξοφλημένο κράτος να βγει στις αγορές όταν είναι θέμα χρόνου η πολεμική εμπλοκή με την Τουρκία.
 
Ο Τσίπρας και μια χούφτα ολιγαρχών που τον στηρίζει μπροστά στο πάθος τους για την νομή της εξουσίας δημιουργούν συνθήκες πιο ιστορικά επικίνδυνες για τη χώρα από εκείνες του πρώτου εξαμήνου του 2015. Το κάνουν συνειδητά ταίζοντας κουτόχορτο τον ελληνικό λαό που αρέσκεται στον λαικισμό και στην δημαγωγία. Mιλάνε για καθαρή έξοδο στις αγορές σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξουν το τερατούργημα της κυβέρνησης.
 
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ο λαικισμός ο οποίος έχει δηλητηριάσει για τα καλά κόμματα και πολίτες.
Ας μην ξεχνάμε πώς η βασική συνιστώσα τη σημερινής συγκυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε από το 3% στο 36%. 
Με το εμπόριο ελπίδας και τον τυχοδιωκτισμό-
γράφει ο Λουκάς Αθ. Γεωργιάδης
 
Ο λαϊκισμός είναι η χείριστη μορφή διαφθοράς του ανθρώπου. Όταν εθίζεις κάποιους σε λογικές βολεμένου… ζήτουλα, τότε αυτό που θα εισπράξει η χώρα στο τέλος είναι μια γενικευμένη χρεοκοπία. Το να έχεις επαγγελματικό ή προσωπικό βίο σε συνθήκες παράσιτου είναι ό,τι πιο καταστροφικό μπορεί να τύχει σε κάποιον. Ας σκεφτούμε πώς ήταν η Ελλάδα έως τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.
 
Είχε δημιουργικούς ανθρώπους που δούλευαν στον ιδιωτικό τομέα και παρήγαγαν. Μάλιστα, θεωρούσαν μειωτικό για την προσωπικότητά τους να τους προτείνει κάποιος εργασία στον δημόσιο τομέα. Και βεβαίως, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, η εργασία στον δημόσιο τομέα είναι κοινωνική προσφορά η οποία και πρέπει να αμείβεται με βάση τα προσόντα αλλά και τα δεδομένα της συγκυρίας.
 
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, άρχισε να φουντώνει ο λαίκισμός με συνθήματα όπως «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων», «Ο λαός στην εξουσία». Το τελευταίο σύνθημα ήταν το πιο καταστροφικό για μια κοινωνία η οποία άρχισε να διαμορφώνει τον βηματισμό της σε αξιακό, θεσμικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Ήταν τότε που στο πλαίσιο του… εκδημοκρατισμού της κοινωνίας, ξεκίνησαν να μπαίνουν οι βάσεις για να πάμε στο άλλο άκρο.
 
Έτσι η ελευθερία και η ισότητα πέρασαν σε φάση κατάχρησης και πολλοί πολίτες έμαθαν να θεωρούν την αυθάδεια δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. Σιγά σιγά αυτό το μειοψηφικό ρεύμα έγινε πλειοψηφικό στην ελληνική κοινωνία.
 
Από το 1982 και μετά άρχισαν σιγά σιγά οι… αμύητοι πολίτες να αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή στη νομή της εξουσίας ως αυτονόητη. Και από τη στιγμή που δίνεις θάρρος στον χωριάτη, τότε θα ανέβει στο… κρεβάτι. Όσο προχωρούσαμε στον… εκδημοκρατισμό της κοινωνίας πλήθαιναν τα φαινόμενα της απαίτησης για βόλεμα κατά τρόπο αυθάδη και προκλητικό.
 
Η αυθάδεια αυτή έλαβε τον χαρακτήρα δικαιώματος και από τη στιγμή που σκέφτεσαι έτσι, το επόμενο στάδιο είναι να αρχίσεις να γράφεις στα παλαιότερα των υποδημάτων σου τους νόμους καθώς αισθάνεσαι… ελεύθερος. Και επειδή κανείς δεν μπορούσε να στερήσει την… ελευθερία του πολίτη που είχε….. κατακτήσει την εξουσία, τότε τι απέμεναν; Το θράσος και η αναρχία.
 
Όλα τα παραπάνω διαμόρφωσαν ανάλογα και το πολιτικό προϊόν που σερβίριζαν και σερβίρουν διάφοροι σφετεριστές της εξουσίας, οι οποίοι δεν έχουν ιερό και όσιο. Άνθρωποι οι οποίοι λαϊκίζουν αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι είναι έτοιμοι να διορίσουν συγγενείς τους σε καθηγητικές έδρες, επικεφαλής οργανισμών κλπ. Έτσι το Κράτος κομματικοποιείται και το κόμμα κρατικοποιείται.
 
Όταν ένα κόμμα κρατικοποιείται και θεωρεί ως λάφυρο την εξουσία μέσα από την ψήφο του λαού, τότε έχει κάθε… δικαίωμα να υπόσχεται ό,τι θέλει. Άλλωστε αυτό απαιτεί και η…. πελατεία. Αν δεν υποσχεθείς στην πελατεία, τότε δεν έχεις καμία τύχη.
Αν μάλιστα η… πελατεία διαπιστώσει ότι βολεύεις τους συγγενείς σου σε καίρια πόστα, τότε θεωρεί ότι από τη στιγμή που αυτή ψηφίζει, τότε έχει δικαίωμα να απαιτήσει. Και όταν απαιτείς, έχεις θράσος. Όταν μάλιστα συναντάς… αντίσταση, τότε γίνεσαι… επαναστάτης. Αισθάνεσαι ότι είσαι ίσος επιδεικνύοντας περισσή μαγκιά!
 
Ο εθισμός των Ελλήνων στον διορισμό, στην παρασιτική ιδιωτική πρωτοβουλία, στις επιδοτήσεις χωρίς ή με πλημμελή έλεγχο, το δικαίωμα στην πάσης φύσεως παρανομία (από την επικίνδυνη οδήγηση έως την απάτη) κ.ά., θεωρήθηκαν περίπου ως αυτονόητα, φέροντας μάλιστα την κωδική ονομασία «κεκτημένα»!
 
Όλο αυτό το μοντέλο διαμόρφωσε μια κοινωνία βολεμένων, παράσιτων και τραμπούκων σε πολύ σημαντικό βαθμό. Αυτό το μοντέλο οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας το 2009 και μάλιστα στα… μνημονιακά χρόνια γιγάντωσε μια σειρά χυδαίων τυχοδιωκτών ώστε να μπουν στη Βουλή και να γίνουν εξουσία.
Ποιος ξεχνά αυτούς που έκλειναν ή κλείνουν τις εισόδους επιχειρήσεων με κόκκινα πανό και πλακάτ; Ποιος ξεχνά ένα σημαντικό τμήμα που λειτουργούσε και λειτουργεί ως υπόκοσμος με μαύρα ρούχα;  
 
Ποιος ξεχνά τους «αγανακτισμένους» που καθοδηγούνταν από έμμισθους τραμπούκους οι οποίοι έφεραν κόκκινες σημαίες και έκαιγαν κτίρια προκαλώντας ακόμη και θανάτους; Ποιος ξεχνά αυτούς που έκαιγαν ή καίνε την ελληνική σημαία και διακηρύσσουν την αναρχία, την ασέβεια προς τα εθνικά σύνορα και την υπερ-ανοχή σε κάθε λαθραίο μετανάστη που εισέρχεται στη χώρα;
 
Άραγε οι ίδιοι, ανοίγουν την πόρτα του σπιτιού τους στον πρώτο τυχόντα; Αυτοί που… υποδύονται τους συγκεκριμένους «ρόλους», στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 ήταν αμούστακοι ή… αγέννητοι. Είναι οι απόγονοι των 20άρηδων της γενιάς του ΄80 που σήμερα είναι σχεδόν εξηντάρηδες. Αυτό το… DNA έβγαλε τη σημερινή φουρνιά παρασίτων, βολεμένων και… μπαχαλάκηδων.
 
Αυτοί οι λίγοι, με «εφόδια» την αναίδεια, το θράσος και την αναρχία παρουσιάστηκαν από τις δυνάμεις του λαϊκισμού ως «αγωνιστές». Είτε φορώντας κόκκινα, είτε φορώντας μαύρα. Αυτονόητο είναι βεβαίως ότι ο καθένας αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, καθώς στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!
 
Όλοι αυτοί οι τύποι έδρασαν κάτω από συνθήκες χυδαίου λαϊκισμού. Ήταν οι ομάδες κρούσης που υπηρετούσαν τους πολιτικούς τους προστάτες. Αυτούς που συμπεριφέρονταν με αναίδεια, που προκαλούσαν με το θράσος τους και που παρανομούσαν θεωρώντας την αναρχία ευδαιμονία.
 
Η σημερινή Ελλάδα είναι μια χώρα που αδικεί την ιστορία και τον πολιτισμό της. Αυτή η Ελλάδα του βολέματος, του ωχαδερφισμού, της μαγκιάς, της αλητείας, του τραμπουκισμού, του θράσους και της… υπανθρωπιάς είναι ο μεγάλος εχθρός τους Έθνους. Κανένας ξένος δεν μας τους φόρτωσε όλους αυτούς.
Είναι δημιούργημα καταστάσεων ασυδοσίας κατά το παρελθόν. Θεώρησαν ως αυτονόητο να πορεύονται με όρους σύγχρονου ελληνικού μπάχαλου. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που μας άφησαν ως κληρονομιά οι πρόγονοί μας.
 
Αυτή η Ελλάδα είναι η Ελλάδα του λαϊκισμού και της παλιανθρωπιάς. Είναι η Ελλάδα που δεν δημιουργεί, αλλά καταστρέφει. Είναι η Ελλάδα που κλείνει τ΄ αυτιά της στις υπεύθυνες και ψύχραιμες φωνές και τα έχει τεντωμένα όταν ακούει ψεύτες, απατεώνες, παράσιτα και λαμόγια.
 
Έχετε καμιά αμφιβολία ότι η μεγαλύτερη μορφή διαφθοράς που μπορεί να καταδικάσει μια χώρα σε οικονομική και γεωπολιτική περιθωριοποίηση ξεκινάει από τον λαϊκισμό και όσους τον υποστηρίζουν ή τον ασπάζονται;
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters