Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ανακαλύφθηκε το νέο υλικό, που αλλάζει μέγεθος, σχήμα και όγκο από μόνο του

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα «αυτόνομο» υλικό, που διπλώνει-ξεδιπλώνει, λυγίζει, συρρικνώνεται και ξαναδιογκώνεται από μόνο του, χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου. Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα ότι όταν το υλικό αυτό «τεντωθεί» μπορεί να αντέξει επάνω του το βάρος ενός ελέφαντα.
Το συγκεκριμένο υλικό -που θυμίζει οριγκάμι (τα καλλιτεχνικά διπλωμένα χαρτιά των Ιαπώνων) – μπορεί να αξιοποιηθεί στη δημιουργία αντικειμένων μεταβαλλόμενης αρχιτεκτονικής, των οποίων το σχήμα, το μέγεθος και ο όγκος μπορούν να αλλάζουν. Επίσης μπορεί να μεταβάλλεται από εύκαμπτο σε άκαμπτο και αντιστρόφως.
Το «μαγικό» υλικό έχει αρχικά το σχήμα ενός κύβου που αποτελείται από επιμέρους μικροσκοπικους κύβους, οι κύβοι αυτοί, χάρη σε ενσωματωμένους μηχανισμούς ενεργοποίησης, είναι δυνατό να παραμορφωθούν και να αναδιαταχθούν. Είναι σημαντικό ότι η αυτο-μεταμόρφωση του υλικού μπορεί να προγραμματισθεί εκ των προτέρων. Επιπλέον, το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κλίμακες.

Με αυτό τον τρόπο, λένε οι επιστήμονες, ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να χωράει μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης. Οι ερευνητές τηςΣχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών «Τζον Πόλσον» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής την αναπληρώτρια καθηγήτρια Κάτια Μπερτόλντι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature Communications».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters