Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΤΡΕΛΟΣ ΧΑΛΙΦΗΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΑ… ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, (βίντεο)

χακιφησ 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένας από τους κύριους λόγους που ο Ερντογάν άρχισε από το 2010 ένα άγριο πόλεμο κατά του Τούρκου ισλαμιστή ηγέτη, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο όποιος τον είχε βοηθήσει να ανέβει στην εξουσία, ήταν ότι δεν ήθελε πια να έχει κανένα ανταγωνιστή στο μεγάλο του όνειρο να γίνει ο νέος χαλίφης κατά το πρότυπο των Οθωμανών σουλτάνων και να ηγηθεί όλου του ισλαμικού κόσμου.
Αυτός ήταν και ο κύριος λόγος της σύγκρουσης του και με το Ισραήλ. Από την μια ο Ερντογάν ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα σαν αναπόσπαστο τμήμα της και από την άλλη την ηγεσία του Ισλάμ, που συν τοις άλλοις θα καταλύσει και το κράτος του Ισραήλ, ένα «παρείσακτο» στην περιοχή.
Όσο και αν όλα αυτά ακούγονται απίστευτα και όμως είναι πραγματικότητα ότι ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει ταυτιστεί από μεγάλη μερίδα οπαδών και στελεχών του ισλαμικού κόμματος του με… τον ίδιο τον προφήτη Μωάμεθ, με την προσωνυμία Μωάμεθ ο 2ος, όπως το έκανε πρώτη γνωστό η τουρκική εφημερίδα, Cumhurriyet, (2/1/2015), σε δημοσίευμα τη με τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Tayyip Erdoğan 2′ inci Peygamber», δηλαδή… «Ταγίπ Ερντογάν Προφήτης, (Μωάμεθ), Νο2»!

Αυτή η μεγαλομανία του από ένα σημείο και μετά εξηγεί τις ιδεοληπτικές υπερβολές του που εκφραστήκαν με το καλύτερο τρόπο στο μεγάλο παλάτι που οικοδόμησε για τον εαυτό του και το οποίο αποτελεί ένα μεγάλο σκάνδαλο για τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν στην ανέγερση του. Στις 15 Ιανουάριου του 2015 είχαν γίνει στην Άγκυρα τα επίσημα εγκαίνια της νέας υπερπολυτελούς προεδρικής κατοικίας, για την οποία έχουν γραφτεί πάρα πολλά, αρκετά σκανδαλώδη, και ο νέος πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ταΐπ Ερντογάν, που πολλοί τον έχουν χαρακτηρίσει σαν τον νέο χαλίφη, εγκαταστάθηκε επίσημα στο για πολλούς «ανάκτορο-σαράι» του.

Το μεγάλο όμως όνειρο του επίδοξου Χαλίφη που παίζει με επικίνδυνο τρόπο με την παγκόσμια ειρήνη, είναι να εισέρθει μια μέρα θριαμβευτής στα Ιεροσόλυμα και να προσκυνήσει στο ιερό τέμενος των μουσουλμάνων, το τέμενος του Ομάρ, από όπου οι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι ο προφήτης Μωάμεθ αναλήφτηκε στους ουρανούς.


Παράλληλα με το θρησκευτικό στοιχείο ο Ερντογάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και το εθνικιστικό και συχνά προβάλλει τον εαυτό του σαν τον Ατατούρκ τον β”, ενώ ιδιωτικοποιείται την ιστορική μάχη που είχε δώσει ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο Τσανάκ Καλέ στον Α παγκόσμιο πόλεμο κατά των συμμάχων της Ατάντ, που ήταν η πρώτη νίκη των Τούρκων και ο Κεμάλ αναδείχτηκε από την νίκη αυτή σαν ο μελλοντικός ηγέτης της Τουρκίας.
 

Τέλος ο Ερντογάν σαν νέος σουλτάνος σύνδεσε το όνομα του με τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στην Τουρκία. Έτσι μετά την τρίτη γέφυρα του Βοσπόρου που της έδωσε το όνομα του σουλτάνου Σελίμ, ένα όνομα προκλητικό για τους Αλεβήτες της Τουρκίας γιατί ο σουλτάνος αυτός είχε σφάξει τον μισό αλεβητικό πληθυσμό της Μικράς Ασίας, προωθεί ένα μεγαλεπήβολο έργο δημιουργίας νέας διώρυγας από την Μαύρη Θάλασσα προς την θάλασσα του Μαρμαρά, βορείως της Κωνσταντινούπολης. Το έργο αυτό πολλοί το συνδύασαν με την πονηρή επιδίωξη της Τουρκίας να ανατρέψει την συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά και να επιτρέπει, επικαλούμενη οικολογικούς λόγους, μόνο από εκεί την διέλευση των πλοίων και φυσικά μόνο αν το εγκρίνει, κάτι που όμως ήδη έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από την Μόσχα.


Αυτός ο ηγέτης της σημερινής Τουρκίας που διακατέχεται από απύθμενη φιλοδοξία, έχει χαρακτηριστεί σαν ο μοιραίος ηγέτης της χώρας του. Ο μοιραίος ηγέτης που θα καταφέρει ότι δεν κατάφεραν οι μέχρι τώρα προηγούμενοι ηγέτες της.

Ο μοιραίος ηγέτης, που θα καταφέρει να διαλύσει την Τουρκία.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters