Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΥΠΡΟΣ. "ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ". Γράφει Χαράλαμπος Καραγιάννης , επίστρατος βετεράνος 32 M.K πολέμου 1974

H χούντα στις 15 Ιουλίου 1974 με επικεφαλής τον γνωστό συνωμότη , πατριδοκάπηλο Δημήτρη Ιωαννίδη (το 1951 ο Ιωαννίδης κατέλαβε το Γ.Ε.Σ), αποφάσισε και ανέτρεψε  τον Νόμιμο αρχηγό του  κράτους  της Κύπρου , στην πράξη αυτή , συμφώνησαν όλοι οι αρχηγοί των ελληνικών όπλων και ο χουντικός πρόεδρος  Φαίδων Γκιζίκης (πρώην διοικητής της πρώτης στρατιάς). Εκτός από τα γνωστά πλαστικά (πλαστικό είναι ότι πλάθεται – είναι όμως και κάτι ψεύτικο) στρατιωτάκια...
των , τον , αντισυνταγματάρχη Κομπόκη  Κωνσταντίνο, τον  αρχηγό ΓΕΕΦ  Γεωργίτση  τους  Γ. παπαγιάννης (ναυτικού) , τον   υποδιοικητή ΕΛΔΥΚ  παπαγιάννη  Κ. τον αρχικατάσκοπο και  γαμπρό  του Μπονάνου συν ταγματάρχη  Κοκοράκη  , όλοι αυτοί , είχαν στην Κύπρο ,  έμπιστους συνεργούς , ανώτερους και κατώτερους ,   μέσα  στην  εθνική φρουρά . εάν τώρα κάποιος δεν πήγαινε με τα νερά τους  , ο πρώτος πόλεμος που του έκαναν , όταν πήγαιναν για φαγητό ,  έτσι είναι στον στρατό , οι αξιωματικοί τρώνε  χώρια , από τους  οπλίτες  , δεν του μιλούσαν .  Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι όλες οι στρατιωτικές μονάδες είχαν συμμετοχή στο πραξικόπημα   ,  άλλες πιο πολύ άλλες πιο λίγο . είναι επίσης γνωστό ότι η εισβολή έγινε με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ , για αυτό τον λόγο απολογήθηκε    ο πρόεδρος των Η.Π.Α , ΜΠΙΛ  Κλίντον , επίσης  , για αυτό τον λόγο κων/νος  Καραμανλής  το 1974 αποχώρησε από το πολιτικό σκέλος του ΝΑΤΟ .
Χρήσιμο είναι να αναφέρω ότι   Από το χωριό μου , τρεις ελιές Λεμεσού  , είχε την καταγωγή του και  ο εθνομάρτυρας επίσκοπος  Πάφου Χρύσανθος Β (1805-1821) , που απαγχονίστηκε την 9η Ιουλίου 1821 μαζί με τον αρχιεπίσκοπο Κυπριανό ,  και άλλους επίσκοπους
Κύπρος Α  παγκόσμιος πόλεμος
Επίσης δεν ξεχνώ ότι  o παππούς μου ο Χαράλαμπος Καραγιάννης του Ιωάννη και της Βρυώνας   γεννήθηκε επί τουρκοκρατίας , και επί  αγγλοκρατίας ,   πολέμησε  με τον αγγλικό στρατό , στον  Α  παγκόσμιο πόλεμο    
Για να καταλάβουμε καλύτερα το κυπριακό θα πάμε λίγο πίσω κοντά στο 1920 , μετά τον Α  παγκόσμιο πόλεμο  ,  ο πόθος των κύπριων για ένωση με την μητέρα πατρίδα ξαναζωντανεύει ,  έτσι ελληνοκυπριακή αντιπροσωπία φεύγει στο Λονδίνο για διαβουλεύσεις .  Εκεί όμως  ο υφυπουργός των αποικιών Ειμερυ ανακοίνωσε στα μέλη της  ελληνοκυπριακής αντιπροσωπίας , ότι πήρε διαμαρτυρία από τούρκους κάτοικους της νήσου , ότι αυτοί ενίστανται στην ένωση της κύπρου με την  Ελλάδα , και διατείνονται  ότι , προκειμένου να εκχωρηθεί  η νήσος σε άλλη χώρα , αυτή πρέπει να είναι η Τουρκία
Απάντηση σε Παπαγάλους
Ο Β  παγκόσμιος πόλεμος , ιστορικά είναι η συνεχεία του  Α  παγκόσμιου πόλεμου , Οι κύπριοι έδωσαν το παρών  τους , και στον  Β  παγκόσμιος πόλεμο ,  (μαζί με αυτούς και ο πατέρας μου 3,5 χρόνια στην μέση ανατολή ) τόσον στη Ελλάδα , όσο και στη μέση ανατολή  , Αίγυπτο , Λιβύη , Ισραήλ, ξαναπήραν υπόσχεση για το εθνικό ζήτημα  , το κανονικό  χρονικό όριο για το τέλος  του  Β  παγκόσμιου πόλεμου είναι το 1945 . στην Ελλάδα τα πράγματα είχαν άλλη εξέλιξη , έγινε  προσπάθεια να επιβληθεί κομμουνιστικό σύστημα διακυβέρνησης , με ανταρτοπόλεμο παρά την συμφωνία της Γιάλτας (η Ελλάδα  ανήκει στην δυτική σφαίρα επιρροής  )  . Στα χρόνια του ανταρτοπόλεμου Ο  κύπριος Λεωνίδας Στρίγκος έδρασε στη βόρεια Ελλάδα , έκανε υπουργός στην κομμουνιστική κυβέρνηση των << βουνών  >>  
Μερικοί παπαγάλοι  μας λένε καθημερινά   Όλα τα κακά έρχονται από την Ελλάδα .
Εγώ λέγω ότι η Ελλάδα είναι μεγάλη , για τους κύπριους , είναι όμως μικρή για τους μεγάλους , αυτό να το θυμάστε. Επίσης πρέπει να θυμάστε τον εν ενεργεία  δήμαρχο Λεμεσού Χριστόδουλο Σώζο  που άφησε τον δήμο του ,κατατάγηκε εθελοντής και  έπεσε  ηρωικά από τούρκικο βόλι  06/12/1912 ,στη απελευθέρωση των Ιωαννίνων.  
Καλαμαράδες
Για μένα  καλαμαράδες (καλαμάρι = στυλό γραφής )  ήταν έλληνες γραφιάδες και διπλωμάτες  που υπηρετήσαν σε ψηλά αξιώματα όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας (πρώην υπουργός εξωτερικών  της Ρωσίας ) ο Υψηλάντης και άλλοι .
Οι κύπριοι είχαν τον διακαή πόθο ότι μια  μέρα θα τους σώσουν οι Καλαμαράδες , αυτό που θα πω το άκουσα εγώ ο ίδιος , όταν θα έρθει η ώρα ,  θα πεταχτεί ο καλαμαράς στον αέρα , ο καλύτερος πιλότος του κόσμου και θα δείτε .  
Εοκα Α
 Ο κων/νος  Μητσοτάκης στον δημοσιογράφο ,  Τάσο Τρύφωνος (τετ –α -τετ ) στην προβολή 14/04/2014 από το  ΡΙΚ  είπε ότι ο πρωθυπουργός στρατάρχης Αλέξανδρος  Παπάγος υποστήριξε τον  ένοπλο αγώνα ΕΟΚΑ  παρά την αντίθετη άποψη του Νικόλαου πλαστήρα. 
Διευκρίνηση ο Νικόλας  πλαστήρας  , δεν τα είπε αυτά την τελευταία στιγμή , αποβίωσε 2-3 χρόνια διαφορά από τον  στρατάρχη Αλέξανδρο  Παπάγο που έφυγε τον Οκτώβριο του 1955
Ναι μεν το Ηνωμένο  βασίλειο βγήκε νικητής  στον  Β  παγκόσμιος πόλεμο ,  έχασε όμως τις αποικίες του . Ξανά ,  λοιπόν αθετεί την υπόσχεση   προς τους κύπριους.  Αποφασίζει , ότι πρέπει , να κρατήσει την Κύπρο , πριν να απολύσει τους κύπριους , από τον αγγλικό στρατό . Ακούστε και αυτό ήθελε να τους κρατήσει , για να τους χρησιμοποιήσει σε προσπάθεια να κρατήσει την Ινδία.   
Αυτό ενισχύει την άποψη , ότι  ο χρόνος δεν ήταν    πρόσφορος  , δεν ήταν    η δέουσα ρέουσα στιγμή . η  ο αγώνας δεν έπρεπε  να γίνει , άλλα να επιλέγαμε  αυτονομία .
O   Γεώργιος   Γρίβας δεν εντάσσει στο αγώνα αριστερούς  , γιατί δεν τους είχε εμπιστοσύνη , δεν ήθελε να ξαναζήσει μια  άλλη πιθανή  ένοπλη σύγκρουση με κομμουνιστές ,  στην ιδιαίτερη του πατρίδα  . Μια άλλη αλήθεια είναι ότι τότε δεν τους ήθελε και ο Μακάριος ,Ο πολιτικός αρχηγός της ΕΟΚΑ .      
Η ελληνική επανάσταση έγινε το 1821 , Ελληνικό κράτος όμως  ιδρύθηκε  το 1828  , το θέλω των κύπριων  , εδώ και τώρα είναι καλό ,αλλά , δεν πέτυχε .      
Ο Γέρος της δημοκρατίας
Διπλωματικό το ερώτημα προς τους αμερικανούς  , από   τον γέρο της δημοκρατίας , Γεώργιο Παπανδρέου ,  και πρώην διευθυντή του πολιτικού γραφείου ,του ελευθέριου Βενιζέλου ,  τι θέλετε  ;  ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα  η την Κύπρο , Κούβα   της μεσογείου ; .  Ο  Γεώργιος  Παπανδρέου  προσπάθησε να ξεφύγει από την απαίτηση των αμερικανών  ,  η Τουρκία να πάρει και  το Καστελλόριζο. Ήξερε καλύτερα από τον καθένα ότι οι τουρκοκύπριοι , ήταν  τοπική μειοψηφία μεν, γεωπολιτική πλειοψηφία δε. Θέλω να κάνω  μια δήλωση- κατάθεση ,  σημαντική για τα γεγονότα της τηλλυρίας και  τον τούρκικο  αεροπορικό βομβαρδισμό το 1964 ,ένα μικρό απόσπασμα από κείμενο ,  θα βοηθήσει . Στις  7 Αυγούστου 1964: Στην μάχη για το Ύψωμα Λωρόβουνο, τρεις Ήρωες της 31ΜΚ, ποτίζουν με το αίμα τους τα χώματα της Κύπρου Η επίθεση εκδηλώθηκε στις 15.30 της 7ης Αυγούστου. Η οργάνωση που επικρατούσε στις Ελληνικές δυνάμεις δεν ήταν η καλύτερη. Δεν ήταν η καλύτερη ; και βέβαια δεν ήταν η καλύτερη , η ελληνική μεραρχία την συγκεκριμένη εποχή ήταν στην Κύπρο , ΔΕΝ της ανατέθηκε να καθαρίσει τον θύλακα των κοκκίνων .Τώρα το 2015 είναι εκεί ντε φάκτο καντόνι .

ΤΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ
Αρχικά  , και μέχρι το 1974  μόνο τα ελληνοπούλα υποχρεώθηκαν  σε στρατιωτική θητεία , στην  Κυπριακή  Εθνική Φρουρά ,  το κυπριακό κράτος  , μας έστελλε σε ηλικία δέκα επτά (17) χρονών στο στρατιωτικό σχολείο , για να μας  εκπαιδεύσουν  χουντικοί αξιωματικοί . 17 χρονών , νομικά είσαι ανήλικος , και τι να μάθεις ?   ακριβώς αυτό  << με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις >>
Στην Κύπρο το γνωστό , πολιτικό τρίο , προσπαθεί να αλλάξει το μάθημα , της   βιολογίας , και να μας μάθει ότι   το ψάρι  βρωμά από την ουρά.
οι επίστρατοι 1974 , όχι όλοι  , αγνόησαν τον θάνατο και κατατάγηκαν δεν πήραν όμως κανένα πολεμικό μετάλλιο , τελευταία Δεκέμβρης 2014  ένας κομμουνιστής , εμφανίζεται με μια φωτογραφία του , και μου λέει να το μετάλλιο που ψάχνεις ,και τι να δω ? το φίλο κορδωτό , μετάλλιο ακελικό  και δίπλα μετάλλιο αντιστασιακό .  αντιστασιακό η όχι , σίγουρα , δεν είναι πολεμικό , αλλά  ιδεολογικό παράσημο , απονεμήθηκε για ψηφοθηρικό  σκοπό .   
Συμληρωματικά:
Τα λάθη του Μακάριου χωρίζονται σε δυο ενότητες , τα προ 1974 ( προπολεμικά ) και τα μεταπολεμικά .  Η προδοσία της Κύπρου δεν άρχισε εκείνη την αυγή της 15ης Ιουλίου του ’74. Είχε ξεκινήσει από τις Συμφωνίες του Λονδίνου και της Ζυρίχης, όταν οι Βρετανοί παγίδευσαν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων και τον Μακάριο, με την συμπαιγνία του νεοελληνικού πολιτικού κατεστημένου. Μπάζοντας τους τούρκους εγγυητές . Στο απόγειο του Ψυχρού πολέμου  o Μακάριος , ο οποίος επιθυμούσε να «παίζει» και το χαρτί της ΕΣΣΔ, παράλληλα με το χαρτί των Αδεσμεύτων. Η τακτική  αυτή, χωρίς να λύνει το αμυντικό πρόβλημα του νησιού , προκάλεσε οργή και φόβο πέραν του Ατλαντικού
Κύριο προπολεμικό λάθος είναι η απόφαση του Μακάριου  , να κονταροχτυπηθεί με το ΝΑΤΟ , φέρνει στην Κύπρο μικρό μέρος σοβιετικού πολεμικού εξοπλισμού , με απώτερο σκοπό, να κάνει εισαγωγή σοβιετικών πυραύλων . Στην συνέχεια αποστέλλει στην Αίγυπτο , του αναξιόπιστου φιλοσοβιετικό ΝΑΣΕΡ , κυπριακό στρατό για εκπαίδευση , γνωρίζω προσωπικά άτομα που επήγαν στη Αίγυπτο , ο ένας είναι φίλος μου ,έχω επίσης βγάλει σκοπιές στο σταυροβούνι σε μικρό μέρος σοβιετικού πολεμικού εξοπλισμού (παλιό ερπιστριοφόρα , μέσα σε συρματόπλεγμα , καθώς και σε χώρο λίγο πιο έξω από το στρατόπεδο με την ονομασία , σκοπιάς – καύσιμα πυραύλων ) . ο φιλοσοβιετικό ΝΑΣΕΡ είναι ο άνθρωπος που προσφυγοποίησε τους έλληνες , τους επέταξε έξω , από την Αίγυπτο μόνο με τέσσερις Αιγυπτιακές λίρες , και τα ρούχα που φορούσαν.  Για πάρα πολλούς αναλυτές Αυτό το γεγονός αποτελεί το αίτιο , της έναρξης του μυστικού πολέμου εναντίον του μακαρίου .

 Η αποστολή στην Αιγυπτιακή έρημο στην τοποθεσία Αμπουκίρ  , σκοπό είχε μια τρίμηνη εκπαίδευση , στη χρήση αντιαεροπορικών σοβιετικών πυραύλων, που επρόκειτο να έρθουν στην Κύπρο  . Έφυγε στις 22 Νοεμβρίου 1965 , στάλθηκαν 400-500 στρατιώτες μηχανικοί και άλλοι τεχνικοί , κατά άλλη πηγή 300 άτομα , διοικητής ήταν πολίτης , ο διευθυντής του ανώτερου τεχνολογικού ινστιτούτου Κύπρου .
Μεταγενέστερα , στάλθηκαν κύπριοι αξιωματικοί του κυπριακού στρατού , με αποστολή την  διεξαγωγή  έρευνας ,  για τις συνθήκες θανάτου δυο  μελών της αποστολής , συγκεκριμένα ο ένας πνίγηκε από ατύχημα ο δεύτερος  υπέκυψε από ασιτία ένεκα αηδίας , είχε  εντοπίσει  κεφάλι ποντικού μέσα σε ρόφημα που κατάπινε . Μετά  από αυτό το περιστατικό κατεβλήθη  μια προσπάθεια , καλύτερων συνθηκών διαβίωσης ,  επιβολής καλύτερης πειθαρχίας και απόδοσης στην εκπαίδευση . οι αξιωματικοί που στάλισαν ήταν ο τότε λοχαγός Τάσος Μάρκου , ο γνωστός ήρωας 1974 ταγματάρχης Τάσος Μάρκου και ο αξιωματικός Χρυσάφης .  Η εκπαίδευση των κυπρίων χειριστών , ολοκληρώνεται επιτυχώς τον Σεπτέμβριο  του 1966 . Ωστόσο οι πύραυλοι , ουδέποτε έφτασαν στη Κύπρο
Τελευταίο  Συμπλήρωμα:
  ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ
Είναι ότι ενώ ο Μακάριος , έκανε όπισθεν στην επίτευξη της ένωσης , τουλάχιστον όπως την οραματίστηκε. Από καιρού εις καιρό φώναζε στα πλήθη ,  ζήτω η ένωση με την Ελλάδα .
Υπάρχει όμως μια ασύλληπτα μεγάλη παραδοξότητα . οι παραστρατιωτικές οργανώσεις της Κύπρου , η ελληνοκυπριακή ΕΟΚΑ Β ,  αλλά και η πρώτη ΕΟΚΑ  , υποστηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν σίγουρα  , η ΕΟΚΑ  Α από τον πρωθυπουργό  ,στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο  και  πρώτο αρχηγό της κόκκινης προβιάς . πέραν πάσης αμφιβολίας η  κόκκινη προβιά ενίσχυσε και εξόπλισε την ΕΟΚΑ Β . Όμως το ίδιο σκηνικό έχουμε με την τούρκικη παραστρατιωτική οργάνωση Τ.Μ.Τ , η  Τ.Μ.Τ ιδρύθηκε και ενισχύθηκε  από την τούρκικη κόκκινη προβιά . Εμπνευστής και δημιουργός της  κόκκινης προβιάς ήταν η αμερικανική CIA  , Όμως πάλι οι βρετανοί έχουν πλήρη γνώση . αυτό μπορώ να  το ερμηνεύσω ότι πέσαμε στα δίκτυα ,  μιας καλοστημένης  πλεκτάνης .  Γεννιέται το ερώτημα η Κύπρος διέθετε ικανές  μυστικές υπηρεσίες , η υποτακτικούς μισθοφόρους .  ο Μακάριος αντιλαμβανόταν τα αδιέξοδα και ξήλωνε κάποιους υπουργούς του για να ικανοποίηση την χούντα και τους ξένους .  Από όλα αυτά το συμπέρασμα το δικό μου είναι ότι ο Μακάριος διέπραξε μέγα σφαλά που δεν αποσύρθηκε από την πολιτική. Μπορούσε έξυπνα να απομακρυνθεί από μόνος του, σίγουρα θα ήταν ένας πολύ καλός σύμβουλος εάν αφομοίωνε τα  μηνύματα του καιρού εκείνου . Είναι και το άλλο  ,εμείς οι ελληνοκύπριοι πως θα βλέπαμε ηγέτη , πρόεδρο μας  ,τον Μουφτή των τουρκοκυπρίων . Πέσαμε στη παγίδα των προνομίων  του αρχιεπισκόπου Κύπρου ,στην αρχή ,ιστορικά ,  ίσως καλώς δόθηκαν ,στην πορεία η τουρκοκρατία τα συντήρησε , για να μας ελέγχει πιο αποτελεσματικά .

Χαράλαμπος Καραγιάννης , επίστρατος βετεράνος 32 M.K  πολέμου 1974
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/09/32-mk-1974.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters