Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

ΚΑΤΑΣΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ. Η ΧΩΡΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ(ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ)

 Η οικογένεια υποκαθιστά το κράτος πρόνοιας….
Οι έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν ακόμη μια χρόνια ακραίας οικονομικής δυσπραγίας παρά την συμφωνία με τους πιστωτές.
Η συμφωνία περιελάμβανε περισσότερες αυξήσεις φόρων και περικοπών δαπανών.
Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κατάφερε να μειώσει τις επιπτώσεις από την «ταπείνωση και τον πόνο» της λιτότητας αλλά τον αύξησε.
Η 6ετής ύφεση που πλέον φθάνει στο -30% του ΑΕΠ, πρόκειται για ιστορική μείωση ΑΕΠ στον σύγχρονο κόσμο έχει πλήξει καίρια την ελληνική κοινωνία.
Το BBC πραγματοποίησε έρευνα στην οποία κατέληξε ότι η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ελλάδα.Ιστορικά παρατεταμένη ύφεση
Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι η Ελλάδα βίωσε μια οικονομική κρίση στην κλίμακα της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930 στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής κυβέρνησης, η οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο τρίμηνο του 2008 και – πέρα από κάποια οριακή ανάπτυξη το 2014 – συρρικνώνεται σταθερά πάνω από 6 χρόνια.
Η ύφεση έχει μειώσει τον εθνικό πλούτο της ελληνικής οικονομίας κατά περίπου 30%, την μεγαλύτερη συρρίκνωση προηγμένης οικονομίας από το 1950.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κρίση δεν υπήρξε τόσο βαθιά όσο η Μεγάλη Ύφεση ωστόσο η ελληνική ύφεση είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια.
Ήδη οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί περαιτέρω το 2015 κατά -4%
Οι νέες θέσεις εργασίας έχουν σχεδόν μηδενιστεί 
Η έννοια θέσεις εργασίας είναι σχεδόν άγνωστη για τους νέους στην Ελλάδα.
Το 25% του πληθυσμού είναι άνεργοι, η ανεργία των νέων βρίσκεται σε ακραία υψηλά επίπεδα.
Οι νέοι κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι σε ποσοστό 50%.
Σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι πολύ πάνω από το 60%.
Επίσης η μακροχρόνια ανεργία βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα.
Όντας έξω από την αγορά εργασίας για μεγάλες χρονικές περιόδους ένα άτομο….επηρεάζεται αρνητικά.
Σύμφωνα με μελέτες όσο περισσότερο χρόνο ένα άτομο είναι άνεργο, τόσο λιγότερο δείχνει ενδιαφέρον για την εργασία.
Οι νέοι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την μακροχρόνια ανεργία:
ένας στους τρεις νέους είναι άνεργοι για περισσότερο από ένα χρόνο.
Μετά από δύο χρόνια αποχής από την αγορά εργασίας, οι άνεργοι χάνουν επίσης την κοινωνική τους ασφάλιση.
Αυτή η επίμονη ανεργία επιδρά καίρια και αρνητικά στα συνταξιοδοτικά ταμεία καθώς λαμβάνουν λιγότερες εισφορές από τον ενεργό πληθυσμό.
Καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες είναι χωρίς δουλειά, οι αυξανόμενοι συνταξιούχοι συντηρούν τις οικογένειές τους με ένα  μειωμένο εισόδημα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ελληνική κυβέρνηση, το 45% των συνταξιούχων λαμβάνουν μηνιαίες πληρωμές κάτω από το όριο της φτώχειας των 665 ευρώ.
 Κατακόρυφη πτώση των μισθών
Οι Έλληνες βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με σημαντική πτώση των μισθών.
Κατά την πενταετία 2008-2013, οι Έλληνες έγιναν κατά μέσο όρο 40% φτωχότεροι.
Καθώς οι απώλειες θέσεων εργασίας και περικοπές μισθών έχουν διαχυθεί παντού, αυτές οι απότομες περικοπές επιδρούν άκρως αρνητικά στις αποζημιώσεις των εργαζομένων και των κοινωνικών παροχών.
Το 2014, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών στην Ελλάδα βυθίστηκε κάτω από τα επίπεδα του 2003.
Μεγάλη αύξηση της φτώχειας
Όπως σε όλες τις οικονομικές υφέσεις, οι φτωχοί και περισσότερο ευάλωτοι έχουν πληγεί περισσότερο.
Ένας στους πέντε Έλληνες αντιμετωπίζουν σοβαρές στερήσεις σε βασικά καταναλωτικά προιόντα, ένα ποσοστό που έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 2008.
Σχεδόν 4 εκατ. άτομα που ζουν στην Ελλάδα, περισσότερο από το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της χώρας, θεωρούνται ότι βρίσκονται «σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού» με βάση τα στοιχεία του  2014.
Σύμφωνα με τον Πάνο Τσακλόγλου, οικονομολόγο και καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η κρίση έχει φέρει στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα κοινωνικής ασφάλειας.
«Το κράτος πρόνοιας στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν πολύ αδύναμο, κυρίως λόγω των πελατειακών σχέσεων.
Σήμερα στην Ελλάδα καταγράφονται ιδιαίτερα εκρηκτικές κοινωνικές συνθήκες.
Η οικογένεια υποκαθιστά το κράτος πρόνοιας.
Συνήθως, εάν ένας νέος άνθρωπος χάσει τη δουλειά του ή δεν μπορέσει να βρεί εργασία μετά την αποφοίτησή του, θα υποστηριχθεί από την οικογένεια μέχρι βελτιώσει την κατάστασή του.
Οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες όπως η υγεία
Η υγειονομική περίθαλψη είναι μία από τις δημόσιες υπηρεσίες που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι 800.000 Έλληνες είναι χωρίς ιατρική περίθαλψη ή πρόσβαση λόγω έλλειψης ασφάλισης ή  φτώχειας.
Μια έκθεση του 2014 υπογράμμισε τις καταστροφικές κοινωνικές και υγειονομικές συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της λιτότητας για τον πληθυσμό της Ελλάδος.
Η κλίμακα και η ταχύτητα των επιβαλλόμενων αλλαγών περιόρισαν την ικανότητα του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις ανάγκες του πληθυσμού.
Ενώ ένας αριθμός κοινωνικών πρωτοβουλιών και ιδιωτικών κλινικών υγείας έχουν εμφανιστεί, πολλά κέντρα πρόληψης για την χρήση ναρκωτικών και τη θεραπεία ψυχιατρικών νοσημάτων έχουν κλείσει λόγω περικοπών στον προϋπολογισμό.
Οι μολύνσεις από τον ιό HIV αυξήθηκαν από 15 σε 2.009 άτομα.
 Ψυχική υγεία
Η κρίση φαίνεται επίσης να έχουν αφήσει τα σημάδια της στην ευημερία των ανθρώπων.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατάθλιψη σχεδόν έχει τριπλασιαστεί από 3% έως 8% μεταξύ του πληθυσμού μόνο κατά την έναρξη της κρίσης.
Ενώ το ποσοστό αυτοκτονιών ήταν πολύ χαμηλό, αυξήθηκε κατά 35% στην Ελλάδα μεταξύ του 2010 και του 2012, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι αυτοκτονίες σχετίζονται με τα μέτρα λιτότητας.
Οι δημόσιες και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα έχουν αναγκαστεί να μειώνουν τις δραστηριότητές τους, να κλείσουν, ή να μειώσουν το προσωπικό, ενώ τα σχέδια για τα ψυχιατρικά προβλήματα των παιδιών έχουν εγκαταλειφθεί.
Η χρηματοδότηση για την ψυχική υγεία μειώθηκαν κατά 20% μεταξύ 2010 και 2011 και κατά επιπλέον 55% το 2012.
Οι ικανοί φεύγουν στο εξωτερικό 
Αντιμέτωποι με την προοπτική συρρίκνωσης των εισοδημάτων και της ανεργίας, πολλοί Έλληνες έχουν αναγκαστεί να ψάξουν στο εξωτερικό για δουλειά.
Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πληθυσμός στην Ελλάδα έχει μειωθεί, ατά περίπου 400.000.
Μια μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι περισσότεροι από 120.000 επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, μηχανικών και επιστημόνων είχε εγκαταλείψει την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης το 2010.
Μια πιο πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου διαπίστωσε ότι εκείνοι που μετανάστευσαν, 9 στους 10 είναι κάτοχοι πανεπιστημιακού πτυχίου και περισσότεροι από το 60% των ατόμων είχαν ένα μεταπτυχιακό, ενώ το 11% ήταν κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος.
ΑΠΟ ΤΟ BBC
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters