Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Εκπληκτικό! Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον τάφο του Όσιρη, Θεού των Νεκρών, στην Αίγυπτο

Μια ισπανο-ιταλική αρχαιολογική ομάδα, σε συνεργασία με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων, έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη στη νεκρόπολη του Sheikh Abd el-Qurna, στη Δυτική Όχθη στις Θήβες, της Αιγύπτου -μια τεράστια αρχαία αναπαράσταση του μυθικού τάφου του Όσιρη όπως περιγράφεται από τον αιγυπτιακό μύθο, πλήρης, με πολλαπλούς διάδρομους και θαλάμους.
Μέσα στο συγκρότημα του τάφου, οι ερευνητές βρήκαν ένα γλυπτό του Όσιρη και ένα δωμάτιο με ένα ανάγλυφο τοίχο που απεικονίζει ένα δαίμονα που κρατάει μαχαίρια.

Η είσοδος στο ταφικό συγκρότημα του Όσιρη
Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE, ο τάφος ενσωματώνει όλα τα χαρακτηριστικά του τάφου του Όσιρη, όπως αναφέρονται στους αρχαίους αιγυπτιακούς μύθους και είναι μια μικρότερη έκδοση του σχεδίου του τάφου γνωστού ως Οσίριον, που χτίστηκε κατά τη βασιλεία του Αιγύπτιου Φαραώ Seti I στην πόλη της Αβύδου, στο Λούξορ. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το συγκρότημα του τάφου χρονολογείται από την 25η δυναστεία (760-656 π.Χ.) ή 26η δυναστεία (672-525 π.Χ.), βασιζόμενοι στη σύγκριση με παρόμοιες τάφους που περιέχουν στοιχεία του Όσιρη.

Το συγκρότημα αποτελείται από μια μεγάλη αίθουσα που υποστηρίζεται από πέντε πυλώνες. Το RTVE περιγράφει τη κατασκευή, η οποία έχει μια σκάλα από το βόρειο τοίχο του κυρίως δωματίου, που οδηγεί προς τα κάτω στο ταφικό συγκρότημα, όπου υπάρχει ένα γλυπτό του Όσιρη, θεού των νεκρών, στη μέση ενός κεντρικού θολωτού ιερού.

Στα δυτικά του κεντρικού ναού είναι ένα ταφικό δωμάτιο με ανάγλυφα δαιμόνων που κρατούν μαχαίρια. Η επικεφαλής της ισπανο-ιταλική ομάδας που αποκάλυψε τον τάφο, Δρ. María Milagros Álvarez Sosa, είπε στο EFE ότι οι δαίμονες τοποθετήθηκαν εκεί για να προστατεύουν το σώμα του νεκρού.

Δείτε επίσης:

Απέναντι από το άγαλμα του Όσιρι είναι μια σκάλα με έναν διάδρομο 9 μέτρων που οδηγεί σε έναν άλλο θάλαμο. Μέσα σε αυτό το θάλαμο υπάρχει ένας δεύτερος διάδρομος που κατεβαίνει 6 μέτρα καταλήγοντας σε δύο δωμάτια, τα οποία είναι σήμερα γεμάτα συντρίμμια.

"Ο συμβολισμός του Όσιρη είναι πολύ εμφανής εδώ, αφού υπάρχουν όλα τα στοιχεία που θυμίζουν το μυθικό τάφο του Όσιρη", γράφει το Luxor Times Magazine, "μια μεγάλη σκάλα 3,5 μέτρων μήκους με οροφή ύψους 4 μέτρων, στο κάτω μέρος που οδηγεί στον Κάτω Κόσμο και μια άλλη που οδηγεί απευθείας στο άγαλμα του Όσιρη, η οποία είναι, συνεπώς, σε υψηλότερο επίπεδο και ιδανικά απομονωμένο στο «νησί του», το ίδιο το άγαλμα του Όσιρις, ο κενός διάδρομος γύρω από αυτό που συμβολίζει το κανάλι του νερού (βλέπε Οσίριον στην Άβυδο), ο αναμενόμενος ταφικός θάλαμος κάτω από το άγαλμα, ταυτοποιεί τον νεκρό με τον Όσιρη".

Σχέδιο που απεικονίζει το περίγραμμα του τάφου του Όσιρι. Το σχέδιο της αρχιτεκτονικής του τάφου έγινε από τη Raffaella Carrera
Μέρος του τάφου αρχικά ανακαλύφθηκε από τον αρχαιολόγο Philippe Virey κατά τη δεκαετία του 1880 και κάποιες προσπάθειες έγιναν για να σκιαγραφηθεί η κύρια κατασκευή κατά τον 20ο αιώνα. Ωστόσο, δεν ήταν μέχρι πρόσφατα που τελικά η πλήρης έκταση της κατασκευής ανακαλύφθηκε από τις ανασκαφές. Το ταφικό συγκρότημα θα συνεχίσει να διερευνάται και οι θάλαμοι θα καθαριστούν από τα συντρίμμια το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Ο Alvarez Sosa είπε στο EFE ότι "ο τάφος είναι «μεγάλης σημασίας» επειδή «οι ταφικοί θάλαμοι περιέχουν νεκρούς που κοιμούνται τον αιώνιο ύπνο τους κάτω από το θεό των νεκρών, τον Όσιρη".

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία, ο Όσιρις, θεός του κάτω κόσμου, σκοτώθηκε από τον Σετ, θεός των καταιγίδων, της αταξίας και τη βίας, ο οποίος έκλεισε τον Όσιρη σε ένα φέρετρο και το έριξε στον ποταμό Νείλο. Αφού το σώμα του, ανακτήθηκε από την Ίσιδα, ο Σετ έκοψε το σώμα του σε κομμάτια και τα πέταξε πίσω στο ποτάμι. Η Ίσιδα συνέλεξε όλα τα κομμάτια και τα έδεσε στο σώμα μαζί. Αυτή η μορφή του Όσιρη ταξίδεψε στον κάτω κόσμο σε μια βάρκα και έγινε ο θεός των νεκρών.

Το μόνο μέρος του σώματος που η Ίσιδα δεν μπόρεσε να εντοπίσει ήταν ο φαλλός, καθώς είχε φαγωθεί από το γατόψαρο. Η Ίσιδα δημιούργησε ένα χρυσό φαλλό και σύντομα έφερε τον Όσιρη πίσω στη ζωή με ένα ξόρκι, το οποίο της έδωσε αρκετό χρόνο για να μείνει έγκυος από τον Όσιρη πριν επιστρέψει στο θάνατο. Η Ίσιδα αργότερα γέννησε τον Ώρο, ο οποίος θεωρείται σαν μια αναπαράσταση της νέας αρχής και ο καταστροφέας του κακού Σετ.

Συγγραφή-Επιμέλεια-Απόδοση κειμένων Αόρατα Γεγονότα
Αναφορές:

  1. http://www.min-project.com/en-gb/home.aspx
  2. http://www.efe.com/efe/noticias/espana/cultura/una-mision-hispano-italiana-descubre-replica-tumba-osiris-luxor/1/7/2502118
  3. http://www.rtve.es/noticias/20150102/mision-hispano-italiana-descubre-replica-tumba-osiris-luxor/1078220.shtml
  4. http://luxortimesmagazine.blogspot.in/2015/01/god-tomb-discovered-in-qurna.html


http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2015/02/blog-post_7.html#.VOCXCS4yWgU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters